AcasăPoliticaPaul Stănescu:  „Rotația guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă!”

Paul Stănescu:  „Rotația guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă!”

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a transmis un comunicat de presă, în care amintește faptul că guvernarea PSD-PNL-UDMR-minorități a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, având șanse să intre în istorie, ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după Revoluția din 1989.

Totodată, vorbește despre faptul că, în perioada următoare, se vor purta discuții cu privire la menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor, în cadrul rotației la guvernare, pentru o guvernare eficientă.

„În anul 2022, unul plin de provocări, la nivel național și regional, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorități a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere.

Am reușit, de mai multe ori, să ținem în frâu conflictele sau să le menținem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens. Această coaliție are toate șansele să intre în istorie, ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după Revoluția din 1989.

Revenind la prezent, discuțiile despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor, în cadrul rotației la guvernare, trebuie să aibă loc, dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu, în acest sens, și în sport: nu schimbi jucătorii care performează.

Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat, până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure, în continuare, buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliție. Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală, pentru interese personale sau politice.

Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța funcției de premier, de la Nicolae Ciucă la președintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai.

Deși au fost perioade complicate și mulți care tot prevesteau ruperea coaliției, am dovedit că suntem responsabili.

Trebuie să continuăm, urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toți vedem lucrurile la fel. Însă, mereu, ne punem la masa negocierilor și nu ne ridicăm, până nu avem un consens, în privința soluțiilor pentru români”, a declarat Paul Stănescu.

Dragoș Sîrghie


1 COMENTARIU

  1. Cel mai prost service -auto din municipiul SLATINA este ElPreda, fostul CAPITAL – auto m-am dus cu Opel meu probleme cu pornirea o câruțâ de bani am dat si nici acum nu merge………….schimbați conducerea service.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments