AcasăPoliticaPaul Stănescu, senator PSD de Olt: Am îndeplinit 70% din obiectivele asumate...

Paul Stănescu, senator PSD de Olt: Am îndeplinit 70% din obiectivele asumate în primul trimestru, în numai două luni

Paul Stănescu, senator PSD de Olt, a susținut marți, 28 februarie a.c., o declarație politică, în plenul Senatului, referitoare la susținerea pe care o asigură partidul din care face parte Guvernului Grindeanu. Acesta a afirmat faptul că PSD va susține Cabinetul Grindeanu și va implementa toate măsurile din  programul de guvernare.

„Starea normală într-o democrație este atunci când un guvern legitim învestit de un parlament ales guvernează. Desigur, această stare poate fi perturbată. Fie de proteste, de cerințe legitime sau mai puțin legitime venite dinspre societatea civilă. Nimic anormal, căci dreptul oamenilor de a protesta este clar, legal, constituțional și normal. Dar atunci când sursa conflictului este eliminată, iar protestele continuă, este deja destul de limpede că acestea au degenerat și s-au transformat în cerințe politice. Ele nu mai au o conotație civică, spontană, ci una organizată, politică, partizană, în interesul unor grupuri politice și nu al societății”, a spus Paul Stănescu.

stanescu paul li 690În contextul politic actual, senatorul PSD de Olt este de părere că, indiferent de șicanele politice, de interesele altor palate, de agenda media, de presiunile externe, de tot felul de mașinații, PSD va trece peste acestea, va guverna, va comunica mai bine și mai eficient și-și va duce la îndeplinire obiectivele politice și guvernamentale.

„După alegerile din 11 decembrie, cei care au pierdut s-au speriat de două evidențe. Victoria din alegeri și legitimitatea cu care PSD-ul a fost învestit de votul popular și ritmul cu care implementăm măsurile de guvernare promise. Cred că este pentru prima dată când un partid politic susține, iar la stadiul actual se și ține de cuvânt, că va duce la bun sfârșit toate măsurile de guvernare promise românilor.

Măsurile adoptate până acum, 38 din 54, planificate pentru primul trimestru, confirmă acest lucru. Mai mult decât aceste date statistice, ele nu se adresează doar electoratului PSD, așa cum susțin, cu rea-credință, adversarii noștri, ci tuturor românilor. Asta pentru că PSD a înțeles, înainte de a prelua puterea, că, atunci când ajungi la guvernare, nu mai reprezinți doar o parte a societății românești, ci pe toată, indiferent de opțiunile politice ale acesteia în alegeri”, a susținut senatorul PSD.

De asemenea, conform celor declarate de Paul Stănescu, PSD va avea în vedere măsuri sociale și economice, stimulente fiscale, stimulente sociale. În următoarea perioadă, PSD are de ales între stabilitatea politică și instabilitate, între o guvernare bună, în detrimentul unui război politic rău, între interesul românilor și interesele politice ale partidelor care nu știu să piardă.

„Într-o societate debalansată, în care 40% din populația României este expusă riscului de sărăcie și excludere socială, conform Eurostat din 2014, situație care ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană la egalitate cu Bulgaria, nu putem să ignorăm oamenii. Sunt români, aproximativ o treime, conform Institutului Național de Statistică (INS), care nu au putut face față cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat în 2015. Acești oameni au probleme cu plățile, se împrumută de la rude, prieteni, cunoscuți pentru a-și asigura traiul și pentru a-și plăti taxele și impozitele. Iar opoziția ne critică pentru că am mărit salariul minim la 1450 Ron, că am crescut pensia minimă la 520 Ron și punctul de pensie la 1000 Ron, că am eliminat 102 taxe nefiscale, că am micșorat impozitul pe profit la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderi, că vom elimina TVA-ul la locuințe achiziționate pentru imobilele sub 100.000 de euro, că am crescut salariile din administrația locală, ale personalului din sănătate și educație, că am crescut indemnizațiile pentru creșterea copilului și stimulentul de reinserție, precum și pentru alte măsuri. Pe scurt, că am îndeplinit 70% din obiectivele asumate în primul trimestru în numai două luni.

Așa că, este obligația noastră, a social-democraților, să readucem aminte tuturor, ori de câte ori este nevoie, pentru că în mod cert adversarii noștri politici nu o vor face, care sunt mizele pe termen scurt și lung și de ce este important ca Guvernul Grindeanu să reușească să guverneze, așa cum a făcut-o în ultimele luni, în ciuda faptului că nu a gestionat foarte bine problema mult discutatei ordonanțe de urgență cu număr ghinionist.

Ne-am asumat ca, în următorii patru ani de guvernare, să creștem numărul românilor din clasa de mijloc, adică să scoatem din sărăcie cât mai mulți oameni, mai mulți decât au făcut-o guvernele anterioare în perioadele lor. Și o vom face!

Între lupta pentru putere pe care o întrețin alții, noi alegem bătălia pentru bunăstarea românilor”, a declarat Paul Stănescu.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments