AcasăPoliticaPaul Stănescu: „Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică!”

Paul Stănescu: „Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică!”

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a transmis un comunicat de presă, în care a vorbit despre inutilitatea discuțiilor, din spațiul public, cu referire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu, ca premier al României, rotație care face deja parte dintr-un protocol, care se va pune în aplicare, abia peste câteva luni. Acesta consideră că prioritare sunt discuțiile despre PNRR și cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor.

„Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că, astăzi, nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică, pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil.

România este văzută, acum, ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina, este război, în Republica Moldova, premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu, în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă.

Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine, în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și, cel mai important, este faptul că avem destulă treabă, până la rotație, care se va întâmpla, abia peste câteva luni bune.

Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă, cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe.

Trebuie să ne concentrăm, acum, pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată, într-un acord politic.

Cine va băga bețe în roate va răspunde, în mod cert, atât politic, cât și electoral”, a transmis Paul Stănescu, secretarul general al PSD, prin comunicatul de presă.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments