AcasăLa ordinea săptămâniiPDL – demonstrație de forță

PDL – demonstrație de forță

Așa cum vă anunțam în numărul trecut, Partidul Democrat Liberal a organizat, sâmbătă, 22 martie a.c., un miting de amploare împotriva actualului guvern, miting ce a avut ca temă „Guvernul Ponta – marea minciună națională”.

Manifestarea a avut loc în capitala Transilvaniei, mai precis în piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca, unde au participat aproximativ 20 de mii de oameni, care au scandat, într-un singur glas, împotriva Guvernului Ponta și a corupților din PSD.

pdl olt miting cluj 5Așadar, în jurul orei 10.30, Piața Lucian Blaga a fost luată cu asalt de cei 20 de mii de pedeliști veniți din toată țara. Dotați cu pancarte, bannere și steaguri, manifestanții i-au huiduit pe guvernanți și le-au cerut să părăsească conducerea țării, având în vedere că traiul românilor s-a înrăutățit de la lună la lună.

La ora 11.00 au urcat pe scenă greii PDL de la Centru în frunte cu președintele Vasile Blaga. Aici amintim pe Cătălin Predoiu (candidatul PDL la președinția României), Traian Ungureanu, Monica Macovei, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Theodor Stolojan, Traian Igaș, Ioan Oltean, Rareș Niculescu, Gheorghe Flutur, Liviu Negoiță. De asemenea, au participat și primari ai orașelor din zonă, cum ar fi  Mircea Hava (Alba Iulia), Dorin Florea (Târgu-Mureș), Gheorghe Falcă (Arad)…

Aceștia au susținut discursuri împotriva actualei puteri și a faptelor acesteia împotriva poporului român. Au reiterat faptul că PDL, în ciuda unor cârcotași de ocazie, este și va rămâne un partid puternic, dovadă stând și numărul mare de oameni prezent la acest protest.

Atacurile la adresa USL au continuat în  scandările pedeliștilor din Piață, Vasile Blaga declarând că, în cei 20 de ani de la Revoluție, PSD a involuat și că cei tineri sunt mai răi decât cei bătrâni.

De asemenea, cei care au luat cuvântul pe scenă au amintit românilor de traiul greu pe  care-l duc din cauza USL-ului, un USL care – în accepțiunea PDL – a făcut cel mai mult rău românilor, mințindu-i și bătându-și joc de ei.

pdl olt miting cluj 1Jumătate sunt în pușcării, jumătate se pregătesc să intre

„Jumătate sunt în pușcării, jumătate se pregătesc să intre. Ăsta este cel mai corupt guvern din istoria României. Ponta și Antonescu nu guvernează decât de la televizor. Au înființat teleguvernarea. Să nu aveți încredere în Ponta și Antonescu! (…)

Azi suntem mai mulți ca niciodată. Suntem 25.000 și este cel mai mare miting al nostru din ultimii ani. Sunt un om care, cât de cât, știe organizare de partid. Știu că acest partid se mobilizează mai ales când vor unii să-l calce în picioare, dar nu mă așteptam să fiți atât de mulți și vă mulțumesc.  Ăsta este PDL-ul, nu sunt două PDL-uri“, a spus Vasile Blaga, președintele PDL.

Cătălin Predoiu, candidatul PDL la președinția României:

Suntem mulți, competenți și puternici

“Avem soluții, avem echipă. Suntem mulți, competenți și puternici. Vrem și vom face o Românie influentă în Europa ca să ne putem ajuta pe noi și pe frații noștri de peste Prut. Republica Moldova în UE va fi un obiectiv major de politică externă a României cu noi la guvernare, cu noi la Cotroceni“, a spus Predoiu.

La finalul protestului, manifestanții au plecat în marș către Prefectura Județului Cluj, cu scopul de a-i înmâna Prefectului Cartea Neagră a Guvernării USL. Din păcate, acest lucru a fost oprit de către paznicul instituției care a declarat că a fost înștiințat să nu primească nimic de la nimeni.

PDL Olt – parte integrantă a acestui important eveniment

Printre cei care au participat la acest important eveniment al Opoziției românești, s-au aflat și pedeliștii de la Olt. Delegația noastră a poposit în inima Ardealului în jurul orei 10.00, plecând în marș către Piața Lucian Blaga. Cei aproximativ 200 de pedeliști din Olt au scandat alături de colegii lor din țară lozinci antiguvernamentale, arătându-și, totodată, susținerea pentru PDL și pentru liderii acestui partid.

pdl olt miting cluj 2Au fost prezenți membri PDL din județul Olt și amintim aici localitățile: Slatina, Balș, Caracal, Piatra-Olt, Corabia, Potcoava, Scornicești, Bobicești, Slătioara, Găneasa, Vâlcele, Iancu Jianu.

Din echipa PDL prezentă la Cluj au făcut parte: Romulus Cheroiu (secretar-general), Dragoș Burtescu (Secretar-gen. adj), Alin Sorin Ciucu (prim-vicepreședinte), George Ionică (președinte PDL Slatina și candidat la Alegerile Europarlamentare), Gheorghe Moise (vice-președinte și purtător de cuvânt), Gigi Vâlcu (vicepreședinte, viceprimar Grojdibodu), Nicușor Milea (vicepreședinte și președinte PDL Potcoava), Arina Georgescu (vicepreședinte), Mircea Popescu (președinte PDL Caracal), Paulică Munteanu (secretar executiv și viceprimar la Iancu Jianu), Ramona Oncescu (președinta Organizației de Femei), Ion Bădescu (președinte Pensionari), Mircea Dogaru (președinte Comisia de Etică, Radu Dădulescu (secretar executiv și viceprimar Studina), Ionel Borcan (secretar executiv și viceprimar Valea Mare), Mariana Gheorghe (consilier local Balș), Vanina Badea (președinte PDL Balș), Ion Ududoi (secretar executiv și viceprimar Voineasa), Ilie  Irimia (secretar executiv și consilier județean), Marian Călin Marian (secretar-general Tineret).

siminica mirea 581Siminica Mirea, președintele PDL Olt:

PDL este singurul partid de Opoziție din România

„PDL este singurul partid de Opoziție din România, care se luptă, cu adevărat, pentru interesul național și care poate combate această guvernare ce a înșelat, atât de grav, așteptările românilor. Mitingul de la Cluj a reprezentat, de altfel, o acțiune bine organizată a PDL, împotriva acestui guvern născut din ură și minciună.

Românii și-au dat seama că au fost trași pe sfoară de alianța USL și realizează, din ce în ce mai clar, că speranțele lor se năruiesc definitiv sub noua alianță socialistă: PSD-UNPR-PC-UDMR.

PDL este partidul care le indică românilor drumul pentru viitorul acestei țări, arătându-le adevărata față a actualilor guvernanți, pentru ca – la următoarele alegeri – ei nu se mai lase înșelați”, a declarat, pentru Linia Întâi, Siminica Mirea, președintele PDL Olt.

Dragoș SÎRGHIE


1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments