AcasăEvenimentPDL și-a lansat candidații pentru Parlamentul European

PDL și-a lansat candidații pentru Parlamentul European

Duminică, 30 martie a.c., Partidul Democrat Liberal și-a lansat candidații pentru Alegerile Europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai. Aproximativ 7000 de militanți pedeliști au umplut, până la refuz, grandioasa Sală a Palatului din București, unde președintele Vasile Blaga i-a îndemnat la mobilizare și la  unitate, sub sloganul „Europa în fiecare casă”.

În deschiderea manifestării, președintele PDL Vasile Blaga a declarat că formațiunea pe care o conduce are cea mai puternică și mai competentă listă de candidați, care a făcut cinste României în Parlamentul European.

pdl lansare candidati europarlamntare2De asemenea, cel care a condus evenimentul, Traian Ungureanu, și el candidat pentru un fotoliu de europarlamentar, a arătat că lista PDL pentru alegerile europene nu conține rude, familia PDL fiind Partidul Popular European.

Alături de Vasile Blaga, Cătălin Predoiu (candidatul PDL la prezidențiale), de greii PDL și de candidații propuși pentru europarlamentare, au ținut să fie prezenți, în semn de susținere, Joseph Daul – președintele Partidului Popular European și Vlad Filat – fostul premier al Republicii Moldova și președinte al Partidului Liberal Democrat de pe meleagurile basarabene.

Traian Ungureanu, Roberta Anastase, Andreea Paul, Gheorghe Falcă, Monica Macovei, Theodor Stolojan și mulți alții au vorbit despre valorile europene, despre marea familie a Partidului Popular European, despre fărădelegile actualei puteri dar și despre importanța vitală ca România să aibă în Parlamentul European oameni de valoare, profesioniști, care să aducă plus-valoare imaginii României în Europa și în lume.

george ionica pdl
George Ionică, reprezentantul Oltului pe lista PDL pentru Parlamentul European

Traian Ungureanu i-a prezentat pe cei 42 de candidați la alegerile din 25 mai, pe regiuni, între care se află și conjudețeanul nostru, George Ionică, președintele PDL Slatina. Lista PDL pentru Parlamentul European cuprinde nume sonore, oameni foarte apreciați în Europa, cum ar fi olteanul Marian Jean Marinescu, Monica Macovei, Theodor Stolojan…

pdl lansare candidati europarlamntare1După fiecare regiune în parte, asistența s-a bucurat de melodiile Sofiei Vicoveanca, ce a reprezentat Moldova, Constantin Enceanu (Oltenia și tot sudul) și Aurel Tămaș (Ardealul și Banatul).

___________________________

Vlad Filat:

Euroscepticii – să termine cu minciunile și propaganda ieftină

„Mă aflu în marea familie a Partidului Popular European. Vă sprijin cu sufletul în această campanie și este o mare onoare pentru noi. Aș vrea să transmit un mesaj și către eurosceptici. Aș vrea să îi rog să termine cu minciunile și propaganda ieftină. Iar dacă ei nu pot altfel, ar fi bine să-i trimitem în est, să voteze sub țeava armei, să lupte pentru existență, să încerce să se exprime liber!”

Cătălin Predoiu:

Cred într-o Românie în care primul-ministru să nu fie plagiator

„Cred într-o Românie în care primul-ministru să nu fie plagiator, cred într-o Românie în care șeful Senatului să nu mai spună vreodată că departamentul de Stat al SUA este un inamic. Este un prieten al României și ne-a apărat… Și priviți acum ce bine ne stă sub umbrela UE și NATO. (…)

Vrem continuarea unui proiect al demnității, pentru pace, pentru bunăstare. Atunci trebuie să ne batem și să învingem pentru PDL, pentru PPE, în 25 mai. Politica de creștere economică, regândirea politicilor energetice, UE care să primească în brațele ei Republica Moldova cât mai repede, locuri de muncă pentru noua generație – pot fi câteva din obiectivele pentru următorii ani.”

Vasile Blaga:

Pe listele noastre de candidați nu veți găsi antieuropeni

„Pe listele noastre de candidați nu veți găsi antieuropeni, cum sunt în fruntea listelor PSD-ului și PNL-ului. Uitați-vă cine le conduc listele, oameni, doamne și domni, care s-au pronunțat împotriva Europei, atunci când interesele politice ale partidelor lor le-au cerut acest lucru. (…) Uitați-vă cine deschide lista la PNL, doamna Nicolai, numai alaltăieri ați auzit ce a zis de Uniunea Europeană și uitați-vă cine conduce cealaltă listă, doamna Crețu. «Ce are Europa cu România» spunea în 2012, vă amintiți?”

Joseph Daul:

De doi ani, asistăm la o degradare a statului de drept…

„PSD este de doi ani de zile la guvernare în România și, de doi ani, impozitele cresc, șomajul este în creștere, iar timpul trece și România încă nu este în Schengen.(…) De doi ani, asistăm la o degradare a statului de drept în beneficiul unei minorități care încearcă să fie mai presus de lege. PDL a muncit pentru ca România să se alăture Uniunii Europene. În nici doi ani de zile, socialiștii români au lucrat în direcția opusă.”

150 de membri PDL Olt, prezenți la eveniment

pdl lansare candidati siminica si ionel mireaDin marea familie a Partidului Popular European face parte, bineînțeles, și organizația de la Olt, o organizație vie, o organizație activă, care demonstrează, prin acțiunile sale, că este singurul partid de Opoziție din acest județ roșu.

Delegația de la Olt a fost condusă de d-na președinte Siminica Mirea, alături – așa cum era și firesc – de Ionel Mirea – prim-vicepreședinte PDL Olt și primarul comunei Crâmpoia. Alături de Siminica Mirea au mai fost prezenți, printre alții, Romulus Cheroiu (secretar-general), Dragoș Burtescu (secretar-gen. adj), Alin Sorin Ciucu (prim-vicepreședinte), George Ionică (președinte PDL Slatina), Gheorghe Moise (vicepreședinte și purtător de cuvânt),  Ion Bădescu (președinte Pensionari), Mariana Gheorghe (consilier local Balș), Ilie Irimia (secretar executiv și consilier județean), Marian Călin Marian (secretar-general Tineret), Ștefan Văduva (secretar-executiv).

Dragoș SÎRGHIE


1 COMENTARIU

  1. Cu mascariciu de Cheroiu nu va sta bine in poza,cu toata stima pentru dumneavoastra.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments