AcasăLa ordinea săptămâniiPe anumite șosele din Caracal, atunci când plouă, nu poți ieși decât...

Pe anumite șosele din Caracal, atunci când plouă, nu poți ieși decât cu cizmele în picioare. Și suntem în secolul XXI!

Senatorul Ion Toma nu se dezminte. Împreună cu Mitel Niculelscu au organizat, la Caracal, o adunare populară deosebită pentru promovarea candidatului UNPR la Primărie, Ion Dinoiu.

Un nume de referință, nu numai pentru Caracal, dar și pentru ceea ce a însemnat pentru România și pentru întregul continent ROMVAG Caracal, cândva cea mai mare fabrică de vagoane de marfă din Europa.

Prezentăm, mai jos, fragmente din discursul lui Valeriu Steriu, președinte  UNPR central, al senatorului Ion Toma, secretar-general UNPR la nivel național, precum și discursul excepțional al candidatului. 

dinoiu caracal unpr 1Valeriu Steriu, președinte UNPR:

Suntem singurul partid cu adevărat naționalist care iubește românii

«Suntem singurul partid cu adevărat naționalist care iubește românii, nu care face lucruri extremiste, așa cum vedem din ce în ce mai des. Noi trebuie să ne iubim pe noi și să ne gândim în interesul nostru, indiferent ce am face.

Sunt convins că-l iubiți la fel de mult pe d-l Dinoiu, așa cum îl iubim și noi. Dincolo de ceea ce știe să facă un om, e nevoie de foarte multă emoție și această emoție o transmiteți d-voastră, în întregul oraș, spunând că ați văzut astăzi un om înțelept, care vrea să ia destinul acesta oraș și să-l conducă spre mai bine.

Vă mulțumesc pentru această organizare, îi mulțumesc lui Mitel Niculescu, care este un bun prieten, în special d-lui senator Ion Toma, care este un om atât de bătăios, cu care ne mândrim foarte mult la nivel național.»

Ion Toma, secretar-general UNPR:

Succesul nu-i final, eșecul nu-i fatal, curajul de a continua contează cu adevărat!

«Totul depinde de d-voastră să ascultați că Oltul a dat un președinte de partid, pe Vali Steriu. Dacă vrem să mergem până la capăt, a dat toată conducerea partidului, Vali Steriu – președinte, eu – secretar general și Luminița Adam – purtător de cuvânt. Oltul nu a avut niciodată, la nivel central, președinte, secretar general și purtător de cuvânt, întreaga conducere. Am fost întotdeauna legat de voi toți. Am făcut și voi face foarte multe pentru tineri, chiar cred în tineri, chiar cred că ei trebuie să facă parte din decizie, să fie parte a deciziei, pentru că țara este a lor, viitorul este al lor. 

O vorbă înțeleaptă a unui mare politician al lumii, Churchill, suna în felul următor: „Succesul nu-i final, eșecul nu-i fatal, curajul de a continua contează cu adevărat!”»

dinoiu caracal unpr 2Ion Dinoiu, candidat UNPR la Primăria Caracal:

Cred că pot face mai mult pentru Caracal decât actualii competitori

«Vă mulțumesc că ați venit la această lansare a noastră, la această sărbătoare a noastră.

Numele meu este Dinoiu Ion, sunt candidatul UNPR la Primăria Caracal și am venit aici împreună cu o parte din echipa mea din această campanie, unii dintre cei mai devotați și mai profesioniști oameni din Caracal, pentru a vă prezenta câteva dintre ideile noastre referitoare la programul nostru de campanie.

Sunt născut în județul Argeș, la 21 octombrie 1951. Am absolvit Școala Generală Curtea de Argeș, Liceul „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, ca șef de promoție, în 1970. Am urmat Facultatea de Automatică, de la Institutul Politehnic București, pe perioada 1970-1975. Am urmat, apoi Facultatea de Matematică, la Universitatea București, 1978-1983.

Am avut repartiție guvernamentală în București, am lucrat între 1975-1991, la Întreprinderea AMIT București, una dintre cele s-au ocupat de instalațiile electrice și de automatizare din Romanița. Apoi, am lucrat 10 ani în industria de aviație din România, în cadrul unei întreprinderi care se ocupa de cercetare, proiectare, aparate de bord pentru aeronave, Aerofina din București. Ulterior, am lucrat trei ani, la Ministerul Industriilor, 1991-1994. Din 1994, am fost numit, pe baza unui concurs de management, la întreprinderea de vagoane din Caracal, unde am fost director 16 ani. Am preluat o societate la 300 de oameni și am lăsat-o, în 2008, în perioada cea mai bună a fabricii, la 2600 de oameni. Era una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din Europa. Din păcate, niște greșeli manageriale, dar și politica din acele vremuri, au făcut să fiu eliminat din Romvag Caracal, la mijlocul anului 2008, când am lăsat fabrica pe profit cu 3 milioane de euro. La scurt timp, o parte din contracte au fost mutate la fabricile de vagoane Severin și Arad, și probabil niște greșeli ulterioare de management au dus la situația actuală a fabricii, adică o fabrică de puțin peste 100 de oameni.

În Caracal, m-am ocupat de mai multe proiecte sociale, inclusiv sportive, mă mândresc cu faptul că am condus o echipă de handbal în prima ligă națională, am fost doi ani la nivelul cel mai înalt și multe dintre echipele valoroase au venit și au jucat la Caracal. Sigur, unii dintre adversarii mei politici din această campanie se întreabă ce mai caut eu în această competiție, în loc să mă ocup de familie, de excursii, de cu tot altceva. Eu m-am atașat de acest oraș, vreau să fac mai multe lucruri bune decât au făcut primarii anteriori. Cred că pot face mai multe și mai bune lucruri decât actualii competitori (…)

Cred că acest oraș, care este o comunitate mică spre medie, are, în continuare, nevoie de o dezvoltare. A fost lipsită, în ultimii ani, de dezvoltare. Caracalul are istorie. A fost în prima parte a secolului trecut cel mai mare oraș din actualul județ, a fost mult chiar și peste Slatina ca număr de locuitori. A fost cel mai important oraș în triunghiul Craiova, Pitești, București și Dunărea. Din păcate, mai ales după reorganizarea teritorială a țării, după 1968, Caracalul a pierdut întâietatea în favoarea actualei capitale a județului. Cred că au contribuit și unele greșeli manageriale ale echipelor care s-au succedat în conducerea comunității locale. (…)

Trebuie ca primăria și primarul să fie mult mai deschiși spre oraș, trebuie să dea socoteală utilizării banului public, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Niciodată un primar n-a venit, măcar la sfârșitul anului, să prezinte localității cum a executat bugetul aprobat, anterior, de către Consiliul Local.

Este nevoie de apariția de noi locuri de muncă. Sigur, primarul nu poate face direct locuri de muncă, însă, prin politica pe care o face poate facilita apariția de noi locuri de muncă. Trebuie, neapărat, ca și în orașul nostru să apară un parc industrial. Trebuie create niște facilități investitorilor, atât cei mari, strategici, dar și investitorilor locali, pentru a-și dezvolta afacerile și, în final, pentru a crea mai multe locuri de muncă și a contribui la bugetul local.

Orașul are nevoie de accesarea fondurilor europene, ceea ce a lipsit până acum. Practic, singurul proiect cu finanțare europeană este acest centru de promovare a turismului care are influență extrem de mică la buna desfășurare a activității în oraș. Sunt multe comune din județ care au accesat mai multe fonduri europene.

În domeniul investiților este foarte mult de lucru. Avem în Caracal 17 km de străzi fără apă, 21 de km de străzi fără canalizare, încă sunt multe străzi fără gaz metan. Nu mai vorbesc despre starea drumurilor, care este deplorabilă, cel puțin în cartierele mărginașe. Sunt drumuri neasfaltate, nici măcar pietruite. Pe anumite șosele, în Caracal, atunci când plouă, nu poți ieși decât cu cizmele în picioare. Și suntem în secolul XXI. E mare păcat, pentru că, cu toată sărăcia bugetului local, cel puțin unele dintre aceste lucruri se puteau realiza până acum. Fac comparație cu multe comune din județ care au realizat demult această problemă.

Spitalul din Caracal ar trebui să devină un spital de referință pentru toată partea de sud a județului, un spital care să ofere servicii chiar și bazei americane de la Deveselu.

Apropo de baza americană, cred că orașul nostru putea profita și trebuie să profite, pe viitor, mai mult de pe urma prezenței americanilor. Dar pentru asta trebuie o colaborare cu dânșii.

Tot în domeniul sănătății, pentru a atrage specialiști de înaltă calificare, primăria trebuie să facă niște facilități cel puțin în domeniul locuințelor acestor specialiști, pentru a-i fixa în Caracal.

Același lucru trebuie făcut și-n domeniul învățământului. Pentru a atrage cadre, profesori foarte buni, e nevoie de anumite facilități pentru a-i fixa aici. În domeniul învățământului, va trebui să ne gândim ca, din bugetul primăriei, să creăm niște burse de merit, burse sociale, burse de performanță pentru elevi, pentru a asigura performanța în acest domeniu. Va trebui să ne întrebăm ce se întâmplă cu Liceul „Ioniță Asan” de a decăzut așa de mult?

În domeniul pensionarilor, pentru această categorie de oameni, care sunt în partea a doua a vieții, trebuie să ne gândim să-i ajutăm pe cei care nu au sursă de existență, trebuie să ne gândim a le crea niște facilități ca să poată, în primul rând, exista în bune condiții.

Trebuie să ne preocupăm de stimularea ca mult mai mulți tineri să rămână în Caracal. trebuie să le creăm locuri de muncă, locuințe, va trebui să simulăm orice investitor care dorește să creeze locuințe pentru tineri și nu numai.

Sportul este unul dintre domeniile în care am avut activitate și performanță. Este inadmisibil ca acest oraș să nu aibă măcar o echipă de fotbal în Campionatul Județean. Când atât de multe alte comune din jur au acest lucru. Sigur, de ea nu trebuie să se ocupe direct primăria că, altfel, riscă să dea socoteală conform legii. Dar ea trebuie să fie un stimulent pentru a crea premisele unui privat sau agenților privați care să constituie o echipă. Degeaba avem trei catedre de copii și juniori la fotbal, dacă atunci când trec la seniori nu au unde să joace.»

LINIA ÎNTÂI

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments