D-le Dumitrescu, ce funcție ocupați în cadrul SC Dezvoltare Urbană Slatina și ce aveți trasat în fișa postului?
În cadrul societății Dezvoltare Urbană Slatina ocup funcția de administrator. Rolul meu este acela de a coordona activitatea angajaților și toate proiectele pe care le derulăm. Nu sunt singur în această misiune, sunt ajutat de colegi, dar și de domnul primar Emil Moț, cu care am o colaborare permanentă.
Când a fost înființată SC Dezvoltare Urbană Slatina și care este, practic, obiectul de activitate?
Firma a fost înființată în martie 2017, iar acționar majoritar este Consiliul Local al municipiului Slatina. Printre activitățile pe care le derulăm se numără administrarea și întreținerea spațiilor verzi, locurilor de joacă și fântânilor din municipiu. De asemenea, pe timpul iernii, intervenim pe anumite străzi ale Slatinei pentru deszăpezire.
Ce proiecte ați finalizat până acum?
Pot să enumăr reabilitarea Parcului Pitești, a celui din zona Prefecturii, din zona Casei de Cultură a Tineretului, sau refacere zonei din jurul statuii Ecaterina Teodoroiu. Tot Dezvoltare Urbană s-a ocupat și de refacerea zonei din jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Ce proiecte aveți în derulare?
Proiectele derulate de SC Dezvoltare Urbană Slatina sunt multe, iar unele doar în stadiu incipient, de obținere a documentației. Societatea noastră pune în aplicare proiectele primarului, Consiliului Local sau ale Direcției Administrare Patrimoniu.
Ce v-ați propus pentru perioada următoare?
Slatina merită să fie un oraș verde și curat, iar angajații Dezvoltare Urbană se află în linia întâi pentru atingerea acestui obiectiv. În plus, sunt mai multe proiecte de anvergură, care vor modifica modul în care orașul nostru arată, însă acestea vor fi anunțate, la momentul potrivit, de către domnul primar Emil Moț.
Putem vorbi de performanță, în acest domeniu?
Cred că termenul de performanță este relativ și depinde de cine face evaluarea. Eu cred că, dacă slătinenii sunt mulțumiți de ceea ce văd în oraș, atunci suntem la un nivel de performanță ce poate fi mulțumitor și pentru noi.
Ce greutăți întâmpinați în activitatea dvs.?
Ca în orice activitate, există dificultăți. În cazul nostru, aș putea să spun doar că, după înființarea societății, în martie 2017, ne-am putut apuca de treabă abia în luna august, deci la patru luni distanță. Motivele sunt mai multe, dar prefer să le trec la capitolul greutăți.
Ce ne facem, d-le director, cu cei care nu au cei șapte ani de acasă și distrug mobilierul urban, florile și spațiile verzi? Există ac de cojocul lor?
Amenzile dese și direcționate corect ar fi cea mai bună soluție. Cred că poate este nevoie și de o campanie de informare. Dacă celor „mari” numai putem, măcar în școli și grădinițe să le spunem copiilor de ce nu e în regulă să rupem flori din scuar sau să distrugem mobilierul stradal.
Ce mesaj aveți către locuitorii Slatinei, cu privire la aceste aspecte care țin de educație și civilizație?
Oamenii trebuie să înțeleagă că florile frumoase din intersecție, băncile curate și întreținute sau parcurile fără coji de semințe ne aparțin nouă, tuturor slătinenilor. Pe lângă munca depusă de angajații Dezvoltare Urbană, și slătinenii pot contribui pentru a avea și păstra un oraș curat.
Dumitru Sârghie
Bravo mai baieti, imi place cum arata Slatina,se vad schimbarile, parca mai multe decit pe vremea lui Darius…Mot si directorii lui , tineri toti, fac treaba…Inca odata, bravo,trebuie sa fii orb,circotasi, sau,mai grav,interesat politic, sa nu vezi lucrurile bune…