AcasăInterviuPentru Nicolae Stan, magnoliile au înflorit din nou!

Pentru Nicolae Stan, magnoliile au înflorit din nou!

Cine nu-l cunoaște pe fostul deputat Nicolae Stan, zis Bulă? Doar cine nu vrea… Foarte activ în anii puterii populare, pe vremea lui Nea Nicu (cum el însuși zice), fostul președinte al CAP Colonești a supraviețuit în politică și după Revoluția din Decembrie 1989, ocupând, cale de un mandat, chiar poziția de deputat. A fost votat în Parlamentul României pe listele Partidului Democrat Liberal, spre nefericirea candidatului PSD de atunci, Aurel Gubandru, care risca să se rătăcească prin pădurile de la Cungrea și spre jubilația șefului PDL Olt de atunci, Darius Vâlcov, cel care-l iubea nespus pe Bulă.

Deși parlamentar în coaliția PDL-UNPR-UDMR, el a adus mari servicii opoziției de atunci, opunându-se la vot unor legi care aduceau atingere vieții de zi cu zi a românilor, fapt pentru care a intrat în solda PSD.

A fost aplaudat și apreciat în PSD Olt, până în momentul în care Darius Vâlcov și întreg PDL Olt au fuzionat cu PSD, Bulă devenind astfel de prisos. I s-a retras astfel sprijinul politic, iar tentativa sa de a candida la Parlament pe Colegiul de Nord, ca independent, s-a soldat cu un eșec răsunător.

Ce i-a mai rămas de făcut lui Nicolae Stan? Să-i beștelească pe foștii lui parteneri și tovarăși politici, ori de câte ori are ocazia, și să se îngrijească de gospodăria sa de la țară, în care – așa cum spune chiar el – anul acesta au înflorit din nou magnoliile. Fenomen care, după părerea sa, poate să-i aducă noroc…

stan 1Plânge județul… Plâng comunitățile județului Olt!

Care mai este rostul dvs., d-le Nicolae Stan? Cu ce vă ocupați?

După cum vedeți, m-ați găsit în grădină… Anul trecut, când mi-a mers foarte rău, nici n-au înflorit magnoliile. Anul acesta au înflorit. S-ar putea să-mi meargă mai bine. După peste 43 de ani de muncă în folosul comunității, Dumnezeu a vrut să ies la pensie. Sincer să fiu, nu am 65 de ani, dar faptul că am peste 43 de ani pe cartea de muncă și faptul că, după alegerile din decembrie 2012, am avut o creștere a glicemiei peste 500 grame (mg/dl – n.r.!), m-a determinat să mă pensionez pe caz de boală. Sunt gradul trei și iau o pensie mică, sub 2000 lei. Nu am altceva din ce să trăiesc decât din această pensie, dar îi mulțumesc Domnului, pentru că am trecut peste necazurile din decembrie, necazuri pricinuite de către cei doi baroni ai județului Olt, Paul  Stănescu și Darius Vâlcov.

Paul Stănescu s-a jurat pe copii, pe neamuri, pe tot, spunând că voi fi pus pe listele USL. În acest sens, am martori, cum ar fi primarul de la Tătulești, primarul de la Oboga, primarii de la Strejești și Călui și toți primarii din fostul meu colegiul. Nu-i nimic, nu-i nicio problemă, a trecut, nu-mi pare rău…

I-aș ruga pe acești doi domni să se ocupe de județ, pentru că județul plânge. Plâng comunitățile județului Olt. Numai să vedeți zona comunei Cungrea, unde sunt drumuri județene care aparțin de Consiliul Județean și care sunt vai de mama lor. Paul Stănescu a făcut ceva doar pe la el pe acolo la Vișina și acel drum județean care duce spre Corabia. În rest, să spună ce a făcut…

Nu știu dacă știți, dar eu atunci, înainte de alegeri, le-am făcut celor doi (Paul Stănescu și lui Darius Vâlcov) plângeri penale la DIICOT, la DNA. Și voi continua… Nu mă las până voi muri. Vreau să se afle adevărul. Vreau să cerceteze DNA… Am cerut acest lucru în nenumărate rânduri, pentru că eu am făcut parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților și am primit sute de petiții, sute de plângeri și sute de telefoane, de la diverși cetățeni din Slatina și din județul Olt, privind abuzurile acestor doi indivizi. Am fost chemat la DNA Craiova, am dat lămuriri, s-ar putea să mă mai duc. Continui, până se va clarifica situația. Pentru că nu se poate așa ceva. Mai ales că Oltul este unul dintre cele mai sărace județe din țară… Iar acești doi oameni, după ce s-au unit, tata cu mama, cum s-ar spune, PSD cu PDL, Vâlcov șmecherindu-l pe Stănescu, au dat afară pe toți oamenii valoroși din partid, care au muncit în partid din 1990 și până acum.

Dau exemplu pe d-l Toma. D-l Toma este senator de Ialomița și lucrează în folosul cetățenilor din colegiul dumnealui, de la Slobozia. Au dat afară mulți alți oameni valoroși, cum ar fi primarii de la Deveselu, Spineni, Scornicești, Potcoava, Stoenești. Și-au bătut, pur și simplu joc de ei. A călcat pe ei ca pe cadavre. N-am crezut în viața mea că acest individ, care se jura că n-are treabă cu Vâlcov și că va merge cu noi, să facă așa ceva. Un Vâlcov care a devalizat Slatina în opt ani de zile. Se va vedea acest lucru… De opt ani de zile el nu are o descărcare de gestiune…

Și culmea acum mă dă el în judecată ca să-i dau lui 100 de mii de euro. Păi, cu 100 de mii de euro a venit Vâlcov la mine ca să mi-i dea, ca să-mi retrag candidatura. Și aici am martori pe primarii din Tătulești și Colonești, salariații Primăriei Colonești. Vâlcov a venit de trei ori la mine acasă, seara… L-a trimis pe Daniel Bărbulescu… Dar eu nu m-am retras, eu am coloană vertebrală. N-am avut, nu am și nici nu voi avea bani până voi muri. Eu am averea pe care o vedeți. O casă, făcută de mama în ’72, și doi copii, de care sunt mândru. Dar ei trebuie să justifice ceea ce au făcut.

Acum, acest individ vrea să ajungă guvernator de regiune. Cum să ajungă acest individ guvernator de regiune?

Eu am rămas fără tată de la vârsta de trei luni

În afară de faptul de vă răzbuna pe acești băieți de treabă, cu ce vă mai ocupați?

Peste drum de casă, am plantat peste 300 de pomi: peri, meri, vișini, cireși. I-am văruit, i-am săpat, pentru că nu mi-e rușine de muncă. Eu am rămas fără tată de la vârsta de 3 luni de zile. Am fost om muncitor și asta poate să confirme toată lumea.

Păi, acest partid e de stânga?

Dacă veți mai face politică, ce orientare politică v-ar surâde acum?

În orice caz, eu am fost și voi rămâne de stânga. Nu pot altfel… Eu i-aș întreba pe domnii Vâlcov și Stănescu ce orientare au. De stânga sau de dreapta? Acum ei sunt în PSD, care – teoretic – are o orientare de stânga. Păi, acest partid e partid de stânga? Cu oameni ca Dragnea, care are mii de hectare de pământ, cu Vâlcov, milionar în euro, cu Stănescu, care are mii de hectare de pământ?

Ăștia sunt oameni de stânga? Eu am spus-o și o repet: să vină Poliția, DNA și toate organele abilitate să ne verifice și pe mine și pe ei. Eu mă supun legilor în vigoare. Și dacă nici atunci nu va ieși adevărul la iveală, înseamnă că nu mai are rost să trăiești în această țară. Din 1990 până acum, s-a furat încontinuu. Ce-a lăsat ne-a Nicu (Ceaușescu – n.r.!) încă  n-au terminat de furat…

Singurul pe care-l stimez, cu adevărat, este primarul Cătălin Davidescu

Cum le răspundeți primarilor care v-au trădat? Că, până la urmă, primarii v-au  trădat… Primari pe care i-ați sprijinit întotdeauna…

Sunt de acord cu dumneavoastră. Nu am nimic cu niciun primar. Singurul cu care nu mai am ce discuta, care este și dator la mine, este primarul de la Movileni. A venit la mine de multe ori ca să-i dau bani împrumut, ba că se duce la nuntă, ba că se duce cu nevastă-sa nu știu unde… Odată, la Tătulești, i-am dat 200 de euro. M-am împrumutat și i-am dat, că n-aveam de unde. El e un om terminat. Și vreau să-l întreb pe acest primar de la Movileni: era pe listele USL dacă nu era Stan? Nici vorbă… Vâlcov era cu fostul primar. Și acum îmi pare rău, pentru că fostul primar de la Movileni era om ca lumea. Și am pus acest derbedeu, care nu face nimic și care e dator vândut peste tot. Și îi  transmit, prin intermediul dvs., să-mi dea banii. Pentru că eu, la rândul meu, m-am împrumutat ca să-l împrumut pe el. Trebuie să-mi dea banii! De asemenea, nu se poate ca eu să nu fi avut măcar un vot în comuna Topana. Un primar și o comună pe care i-am ajutat, pentru că înainte beau apă din șanțuri. Mi le-au luat pe toate… M-au sunat și mă sună oamenii din Topana că m-au votat. Unde sunt voturile mele? N-am avut un vot în nicio secție. M-a sunat preotul Chiriță de la Topana și mi-a spus că m-a votat. Și eu n-am avut niciun vot la Topana. Păi, credeți că au fost corecte alegerile din 12 decembrie 2012? Trageți dvs. concluzia!

Singurul pe care-l respect și-l stimez, cu adevărat, este d-l Cătălin Davidescu, primarul de la Scornicești. Dar și el și-o va lua în freză de la Vâlcov, pentru că Vâlcov e om răzbunător și Cătălin îl cunoaște bine.

De primarul de la Bărăști nu am ce să mai spun. Și el se jura că nu mai are treabă cu ei și că oamenii din Bărăști mă vor vota. În 2008, cu primarul contra mea, am luat jumătate din voturile de la Bărăști. Acum, cu primarul alături de mine, am luat 5%. Nu-i nimic! Eu pe el l-am ajutat când îi era lumea mai grea, pe timpul lui nea Nicu. Și știe el despre ce vorbesc.

Toți primarii pe care i-am ajutat cu ceea ce am putut, legal, corect și cinstit, s-au dus și s-au aruncat în brațele lui Vâlcov. Ba le-a dat câte un spriț pe la cramă, pe la Slatina. Eu aveam semnăturile tuturor primarilor că mă susțin, mai puțin a lui Davidescu de la Scornicești. Le-au promis că le dau câte un Logan primilor trei primari (Movileni, Grădinari și Topana). Să le dea Dumnezeu sănătate! Cu acestea rămân, altceva nu le mai dă. Pentru că Vâlcov, dacă vine PDL la Putere mâine, acolo se duce și el. Și l-a învățat și pe Stănescu.

Să vedem ce fac primarii de acum încolo. Ce face Bebe la Optași? Ce face ăla de la Sârbii-Măgura, care e penal total?

I-am ajutat pe toți, inclusiv pe cel de la Leleasca. Pe cel de la Sâmburești l-am ajutat cu drumurile și l-am scos primar. Nu mi-au dat voturi. Să le dea Dumnezeu sănătate! Mie mi-au făcut un bine, domnule. Pentru că eu nu știam ce este libertatea. Eu eram supusul cetățenilor. Dacă veneau 100 de oameni la mine, până nu clarificam situația eu nu plecam. Și la 12 noaptea discutam cu oamenii. Cine va mai discuta acum. Vor discuta Bărbulescu și Vâlcov cu oamenii?

Cât va mai fi și Dragnea? S-a dus el Ceaușescu…

Vâlcov v-a acționat în instanță pentru ceea ce ați afirmat, în preajma alegerilor, despre domnia-sa, la B1. Ați fost chemat, până acum, să dați cu subsemnatul?

La cine? Nu, domnule, e acțiune civilă în instanță… Mi-a cerut să-mi cer scuze că l-am jignit și să-i dau 100 de mii de euro. Acești 100 de mii de euro el îi are. Sau dacă nu-i are și are nevoie nu-i găsește la mine, pentru că eu nu am. Să-i ia de pe unde-i are… Să se vadă interpușii, eu am scris tot în plângerea penală. Și voi scrie până voi muri. Ori mă duc eu pe lumea ailaltă, ori ei lasă județul pe alte mâni, pe mâni bune. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva în județul Olt, ceea ce fac acești doi baroni. Dar îl au în spate pe Dragnea. Cât va mai fi și Dragnea? S-a dus el Ceaușescu…

stan 2Băi, bătrânelule, până la ora 16.00, ai oferta noastră!

Spuneați că v-au promis postul de suprefect…

Da, domnule… Acest lucru poate fi confirmat de către toți cei 23 de primari. Atunci trebuia să-i dau pe mâna DNA, pentru că au încercat să mă mituiască. Mi-au spus să mă retrag și îmi vor da postul de subprefect sau director la Protecția Copilului și 100 de mii de euro, ca să n-am probleme. Eu nu mint, pentru că i-am înregistrat. Îmi spunea Vâlcov: „Băi, bătrânelule, până la ora 16.00, ai oferta noastră!” N-am acceptat acest compromis… Păi, asta nu e mituire? Eu am muncit pentru oamenii din acest colegiu și oamenii regretă acum. A venit acest guvern și e mai rău. D-l Ponta nu mai are bani acum. Dar nici Boc n-a avut bani. Dar, totuși…

M-a chemat Ponta și m-a întrebat dacă votez moțiunea și m-a întrebat ce doresc. Eu i-am spus că nu doresc nimic. Am martori pe Stănescu, pe d-l deputat Iordache și pe fostul primar de la Caracal, Gheorghe Anghel. I-am spus d-lui Ponta că eu nu cer nimic și niciodată n-am cerșit nimic. I-am spus că eu votez ca să plece Guvernul Boc pentru că a făcut prostii.   I-am spus să nu-mi facă niciun fel de propuneri. Bineînțeles, Ponta mi-a spus că îmi va păstra colegiul și mie și d-lui Bobeș. Ponta nu e om serios, n-a făcut nimic. Îi face Băsescu ca la nufărul…

Îi trimit după mama

Presupunem că primiți, concomitent, două telegrame… Una este de la Vâlcov, una e de la Stănescu. Fiecare vă invită la o discuție… Unde vă duceți prima dată?

La niciunul… Îi trimit după mama. Știți unde e mama? Vă spun eu: la cimitir… Mă duc la alții, dar la ăștia niciodată.

Vâlcov i-o trage lui Stănescu, cum i-a tras-o Stănescu lui Toma

Ce părere aveți despre alianța dintre Băsescu și Ponta?

Ponta calcă și pe cadavre ca să-și țină scaunul. Pe Crin Antonescu nu-l suportam, pentru tot ceea ce a făcut în perioada cât a fost președinte interimar, dar să știți că e mai vertical decât Ponta. Ponta calcă pe cadavre, pentru a-și menține funcția. Dar trecerea lui Ponta pe acolo e vremelnică, pentru că nu a făcut nimic. a trecut un an și nu a făcut nimic. Ce a făcut? A mințit pe toată lumea în țara asta. Guvernul trebuie să ajute comunitățile din județul Olt, pentru că oamenii n-au după ce bea apă.

Dar pe ei nu-i interesează acest lucru. Acum Vâlcov merge pe la Gorj, pe la Vâlcea ca să-și facă prieteni, dorind să ajungă președinte de regiune. Păi când va ajunge ăsta președinte de regiune se va alege praful de tot. Niciodată Vâlcov nu va fi vioara a doua. I-o va trage lui Stănescu, tot așa cum Stănescu i-a tras-o d-lui Toma. S-ar putea să mă aliez cu nea Toma, pentru că a fost om corect. Eu am greșit față de dumnealui și îmi cer scuze public prin ziarul dumneavoastră.

Stănescu vroia ca băiatul meu să mă trădeze

Am văzut bugetul repartizat de către Consiliul Județean Olt localităților. Celor de la Colonești și Tătulești li s-au dat sume destul de mici. Care a fost rațiunea?

Treaba aceasta s-a mai întâmplat acum vreo trei ani de zile, când eu m-am certat cu Vâlcov. Acum nu le-au dat pentru că, chipurile, acești primari m-au susținut pe mine la alegeri. La Colonești este primar băiatul meu și la Tătulești este primar nepotul meu. Vă dați seama unde a ajuns d-l Stănescu, dacă el vroia ca și băiatul meu să mă trădeze? E ca și cum i-aș cere eu să-l trădeze pe taică-său!

Nu-i nicio problemă… Acești primari și-au făcut bugetul, l-au aprobat. Nu mai fac investiții, se vor descurca. Pe primarii de la Tătulești, de la Colonești, Crâmpoia, Studina și Băbiciu nu i-am lăsat eu să le facă întâmpinare în Contencios Administrativ, pentru că le bloca hotărârea și aveau de suferit toți primarii. Să țină minte acest lucru! D-lui Stănescu să-i dea Dumnezeu sănătate și multă putere de muncă! Și dacă poate să mai ia din banii Coloneștiului să-i ducă la Vișina.

Tot răul județului Olt se trage de la Dragnea

Aveți în gând să vă atașați unui partid, după ce ați adus atâtea beneficii PSD-ului și i-ați dat zeci de mii de voturi?

Zeci de mii de voturi, zici dumneata? Sute de mii de voturi… N-au adus Stănescu și Vâlcov, cu familiile lor atâtea voturi cât am adus eu pentru PSD Olt. Eu am fost crescut, născut pentru politică… S-ar putea să nu stau deoparte. După câte am văzut, PNL e cam un partid de stânga, nu de dreapta. Îi apreciez pe miniștrii PNL-ului, pe oamenii de la nivelul județului Olt. Nea Ciugulea am impresia că e pe mână cu ei, dar sper să se îndrepte. S-ar putea să mă duc la PNL dacă, bineînțeles, se desparte de PSD. S-ar putea să mă duc la PNL, pentru că Tăriceanu a fost și este un om extraordinar, care a ajutat comuna noastră foarte mult. Ca dovadă, l-am făcut și cetățean de onoare al Coloneștiului.

Pe viitor, Vâlcov și Stănescu vor avea o surpriză din partea mea. Pentru că eu, când făceam politică, Vâlcov se juca… în țărână. Iar Stănescu se ocupa cu totul altceva. El nu se pricepe la politică. A fost luat de mână de   Dragnea, de la care se trage tot răul județului Olt. Timpul va demonstra dacă am sau nu dreptate.

Singurul care a meritat să fie vicepreședinte la nivel național a fost d-l Toma

Se pare că d-l Stănescu va fi ales în funcția de vicepreședinte PSD la nivel național. Ce părere aveți despre acest lucru?

Unde, domnule, vicepreședinte? Poate să-l ia Dragnea vicepreședinte la el acasă. Să-i aibă grijă de casă, de gospodărie. Singurul care a meritat să fie vicepreședinte la nivel național, de la Olt, a fost d-l Toma. Și putea să fie și d-l Marin Diaconescu. Atât. Probabil, Marius Oprescu e viitorul. E un băiat de valoare, dar va trebui să mai stea măcar un mandat și după aceea va ajunge prim-vicepreședinte la PSD, la nivel național.

Mă bucur că Prioteasa a ieșit președinte la PSD Scornicești

Au fost alegeri la PSD Scornicești și este pentru prima dată de când sunt acești lideri de la județ când n-a ieșit ce-au dorit ei. Cum vă explicați asta?

Domnule, Ion Prioteasa e o creație a mea. Acum vreo patru ani de zile, când au avut loc alegerile la Scornicești, la organizația PSD, eu am fost pentru ca Ion Prioteasa să fie președinte de organizație. Și nu m-am înșelat… Iar acum când am auzit că Ion a ieșit președinte, învingându-l zdrobitor pe actualul viceprimar al Scorniceștiului, m-am bucurat foarte mult. Pentru că cel care a candidat împotriva lui Prioteasa nu are valoare, ieșind consilier și vicepreședinte PSD Scornicești pentru că a dat vreo 200 de căruțe de coji de plută, de salcie, la diverse persoane să-l voteze. N-are valoare… A fost susținut de Vâlcov și de Stănescu și mă bucur că Prioteasa a ieșit președintele organizației PSD Scornicești.

Idoraș – un ospătar bun, care a ajuns președintele Comisiei de Buget-Finanțe din CJ Olt

Să aibă vreo importanță faptul că Ion Prioteasa e socrul ministrului Tineretului și Sportului?

Nu. Nici atât. Ion și-a organizat bine electoratul, e foarte bine văzut, cuminte, chibzuit și la locul lui. Chiar dacă Idoraș nu l-a ajutat pe Prioteasa, Prioteasa l-a ajutat foarte mult pe Idoraș. Idoraș a avut și el un necaz, pentru că, probabil, dacă avea timp și se ocupa de alegeri, poate-l bătea pe Prioteasa. A avut un necaz pentru că i-a luat foc restaurantul de la Optași. Cine știe cine i-a dat foc…  Că erau la remi… Dar nu mă interesează. Eu știu foarte multe, dar nu vreau să mai aud nici de acest Idoraș, pentru că el nu e de pe aici, de pe la noi. El e de pe la Rucăr, din zona Brașovului. Ospătar bun, care acum este președintele Comisiei de Buget-Finanțe. A dat Coloneștiului bani destui… nevasta lui este din Colonești. Și pentru acest fapt ne-a “ajutat” foarte mult. La Colonești a dat 190 de milioane de lei vechi, iar la Optași, unde are el afaceri cu primarul, a dat peste 4 miliarde de lei vechi. Comuna Optași e cât un sat de la noi. Dumnezeu le va rezolva pe toate la timpul potrivit!

Linia Întâi


2 COMENTARII

  1. la puscarie cu valcov, stanescu, oprescu, daniel barbulescu, andra barbulescu, prina etc. sa moara in pula mea odata sa scapam de ei!!!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments