AcasăActualitatePiața producătorilor olteni – pe aleea Consiliului Județean Olt

Piața producătorilor olteni – pe aleea Consiliului Județean Olt

Astăzi, în intervalul orar 08.00-16.00, aleea Consiliului Județean Olt a găzduit Piața Producătorilor Olteni, unde și-au vândut produsele autohtone producători atestați, din județul nostru, din comunele  Brebeni, Valea Mare, Rusănești, Strejești, Vădăstrița, Găneasa, Obârșia, Pleșoiu, precum și din orașul Scornicești și municipiul Caracal.

Piața volantă, dotată corespunzător, cu utilitățile necesare asigurate, cuprinde 20 de puncte de vânzare organizate sub forma a 20 de standuri, puse la dispoziție de Consiliul Județean Olt.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

La manifestare, au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, deputații PSD Olt Marius Iancu, Emil Albotă, Florin Barbu și Adrian Chesnoiu (care este și președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților), Emil Marinescu – președintele seniorilor Social Democrați din Olt, precum și Corina Sulger, președinta OFSD Olt.

Primii care au făcut cumpărături au fost cei enumerați mai sus, slătinenii făcând și ei cumpărături în număr destul de mare, având în vedere că a fost pentru prima oară când a fost implementată o astfel de idee la Slatina. Piața va funcționa în fiecare sâmbătă, între orele 08.00-16.00, până undeva spre sfârșitul lunii noiembrie. Iată ce au declarat cei prezenți:

Florin Barbu, deputat PSD Olt:

În aceste vremuri atât de grele pe care le trăim, sprijinirea micilor producători este vitală

 „Mi-am început weekendul, făcând piața, la Consiliul Județean Olt! Vreau să îi felicit pe organizatori pentru această  inițiativă de a face o piață volanta și pe președintele CJ Olt, Marius Oprescu care sprijină această acțiune. Este exact ceea ce legumicultorii olteni au nevoie, de un loc de comercializare a produselor, iar slătinenii pot să cumpere fructe și legume naturale, la prețuri accesibile.

În aceste vremuri atât de grele pe care le trăim, sprijinirea micilor producători este vitală. Este ceea am făcut noi când am fost la guvernare, este ceea ne dorim și acum și luptăm pentru asta! Noi toți avem nevoie de legumicultorii olteni pentru că ne asigură hrana sănătoasă. Ei contribuie prin munca lor și a familiilor lor la dezvoltarea comunităților și a țării și eu le mulțumesc!

Știm cu toții că agricultura românească are un imens potențial, dar trebuie să ne implicăm cu toții în valorificarea lui. Noi am făcut-o și o mai putem face!”

Marius Iancu, deputat PSD Olt:

Cum acest Guvern a blocat toate programele destinate fermierilor, iată că autoritățile județene vin în ajutorul lor

„Legumicultorii olteni au nevoie de o piață de desfacere și de sprijin din partea autorităților! Cum acest Guvern a blocat toate programele destinate fermierilor, iată că autoritățile județene vin în ajutorul lor. Este un prim pas și îi felicit de organizatori pentru acest proiect și sper că foarte mulți slătineni vor veni la piață, în centrul orașului. Au ce cumpăra!”

Emil Albotă, deputat PSD Olt:

Este o inițiativă de succes a Consiliului Județean Olt

„Am cumpărat, astăzi, legume și fructe românești, proaspete, aduse direct de la producătorii olteni, cărora li s-au pus la dispoziție, de către Consiliul Județean Olt, toate condițiile necesare desfacerii produselor autohtone în Piața Producătorilor Olteni.

Este o inițiativă de succes a Consiliului Județean Olt de promovare a produselor locale și a producătorilor agricoli din județul nostru și un real sprijin pentru agricultorii tot mai încorsetați de reguli aberante, dar lipsiți de programe guvernamentale, care să vină în preîntâmpinarea nevoilor.”

Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt:

Fermierii trebuie sprijiniți pentru a-și valorifica munca, iar consumatorul român să fie beneficiarul direct al produselor proaspete

„Felicit inițiativa președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu de a organiza, împreună cu Asociația Tinerilor Fermieri, o piață volantă în sprijinul micilor  producători agricoli

Este anotimpul culturilor de toamnă, toți legumicultorii ar trebui să beneficieze de astfel de oportunități pentru a-și desface produsele. Un beneficiu direct și pentru cetățeni de a avea acces la legume și fructe proaspete, la prețuri de producător.

Am spus-o mereu și o voi susține permanent: fermierii trebuie sprijiniți pentru a-și valorifica munca, iar consumatorul român să fie beneficiarul direct al produselor proaspete. Agricultura românească este cea care poate scoate România din criză, printr-o politică de susținere a  fermierilor.

Am demonstrat că se poate, prin programele derulate în guvernarea precedentă, programe pe care actuala coaliție le-a îngropat și, odată cu ele, a adus agricultorul român în pragul falimentului.”

Ionuț Ivan, vicepreședinte CJ Olt:

Invităm slătinenii ca, în fiecare sâmbătă, să vină și să cumpere produse autohtone

„Am deschis piața volantă pe aleea Consiliului Județean și, pe această cale, invităm slătinenii ca, în fiecare sâmbătă, să vină și să cumpere produse autohtone. Sunt producători din județul Olt. Sperăm ca producătorii să simtă acest sprijin al instituției noastre.”

Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt: 

Dacă nu reușim să intrăm în supermarketuri, măcar să venim cu aceste modele de succes în toate orașele din județul Olt

„Vreau să mulțumesc public consilierilor județeni care au aprobat acest proiect, la inițiativa domnului președinte Marius Oprescu. Fermierii așteptau demult o asemenea piață, în sensul că în primul rând noi vrem să promovăm produsele, să venim în contact cu consumatorii, să ne promovăm aceste legume de calitate pe care le producem în fermele noastre din județul Olt. Fermele sunt beneficiare de fonduri europene.

Noi ne-am făcut treaba ca organizație, am ajutat în accesarea de fonduri europene, fermele s-au dezvoltat, la rândul lor, problema s-a blocat la piață. Trebuia atunci să găsim soluții și idei să promovăm produsele. Dacă nu reușim să intrăm în supermarketuri, măcar să venim cu aceste modele de succes în toate orașele din județul Olt, așa cum avem promisiunea domnului președinte.”

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments