AcasăEditorialPlăcintele lui Vâlcov se mâncau singure între ele

Plăcintele lui Vâlcov se mâncau singure între ele

Această „bombă atomică morală” a județului Olt, pe numele ei Darius Vâlcov, a evoluat politic precum Făt-Frumos, într-un an cât au evoluat alți copii normali în 10 primăveri. Resursele sale intelectuale, morale și prestidigitatorice s-au epuizat astfel, în cele două mandate de primar și în cei aproape doi ani de Parlament, timp în care el – “marele bărbat de stat” – n-a întreprins nimic remarcabil în interes general, în afara faptului de a-și fi promovat fauna pedelistă în cele mai importante divane pesediste.

Orice ziarist de bună-credință din acest județ sau de aiurea poate observa cu ușurință cât de previzibil a devenit Vâlcov în intențiile sale politice de perspectivă. Orice primar pesedist responsabil și cu experiență (excludem aici agarici de calibrul lui Tomiță de la Movileni și Țol de la Vișina Nouă) miroase de la o poștă machiavellismul prin care Vâlcov își continuă malefica aventură în PSD Olt.

Orice locuitor al județului nostru, care nu s-a lăsat păcălit de demagogia lui Vâlcov, deslușește – fără prea mari eforturi – cât este fostul pedelist de compatibil cu social-democrația, cu aducerea prosperității pentru cetățenii acestor plaiuri sudice, cu funcția sa parlamentară și – mai ales – cât este el de compatibil cu adevărul.

Dintr-o serie de motive asupra cărora n-are rost să zăbovim, Vâlcov n-are nicio legătură cu oamenii din colegiul în care a fost ales. N-are niciun chichireztrucaj valcov brutar int ideologic cu PSD, așa cum n-a avut nici cu ApR și PDL, iar adevărul pentru un „animal politic” ca el înseamnă propagandă, manipulare, păcăleală, învârteli subterane și minciuni seducătoare.

E de-a dreptul revoltător faptul că, prin metodele sale de tip Dinu Păturică, el poate ține sub prizonierat un întreg județ și un partid atât de puternic, cu președintele lui cu tot, d-l Paul Stănescu. Cel care continuă să se lase îmbrobodit de gogoșile „nobile” ale lui Vâlcov, una dintre acestea – de-a dreptul gogonată, fiind cea cu Centura Ocolitoare – prin care și-a justificat demisia din PDL și din funcția de primar al Slatinei. Vă spunem noi: îl doare exact în cot pe Vâlcov de Centura Ocolitoare!

Falsificând adevărul, cu o dezinvoltură nemaintâlnită, din 1989 încoace, Darius Vâlcov reamenajează PSD Olt conform propriilor interese și propriilor perspective. Acțiunile sale particulare sunt dezavuate tacit de către majoritatea pesediștilor adevărați, care nu înțeleg de ce protejatul lor politic, președintele Stănescu, nu vede – nici măcar în ceasul al 12-lea – oportunismul, dogmatismul, aviditatea, viclenia, șiretenia, meschinăria, ipocrizia și cinismul cu care Vâlcov operează în propriul său interes și în favoarea fostei sale clientele portocalii.

Dacă d-l Paul Stănescu acceptă, spășit, acest amestec discreționar, în treburile interne ale PSD Olt, doar pentru faptul că Vâlcov are vocea mai puternică și are știința dirijării votului înspre urnele mobile, atunci domnia-sa se înșeală amarnic… O fi fost electoratul nostru ușor de cumpărat, dar – totuși – așa flămând, debusolat și înșelat cum este astăzi, el a aflat că sub influența nefastă a lui Vâlcov și a detașamentelor sale oligarhice (aflate pe contrasens cu interesele oamenilor și ale adevăraților pesediști din Olt) nici iarba nu mai crește și nimic pozitiv nu vine în direcția celor care-au sperat că, odată cu căderea Guvernului Boc, viața le va surâde și lor.

În funcție de scorul pe care PSD Olt îl va obține la alegerile europarlamentare (Vâlcov fiind șef de campanie – o altă eroare politică a lui Paul Stănescu!), Darius Vâlcov își va propune – probabil – ca să preia conducerea PSD Olt, după care va cere înlocuirea unor pesediști prestigioși din fruntea bucatelor, precum și a unor candidaturi pentru primăriile rurale, sub pretextul că protagoniștii „sunt bătrâni, comuniști și expirați”, arătându-le acestora „cimitirul elefanților”.

Cu siguranță, aceștia vor fi înlocuiți cu „băieții de băieți”, cu cercei în nas și în urechi, de teapa celor pe care Vâlcov îi folosea pe vremea când era patronul unui bar deocheat – „Kings” – și al unei patiserii, producătoare de plăcinte, care se mâncau singure între ele…

Dumitru SÂRGHIE


3 COMENTARII

  1. Da,de ce sa-l schibe,ba:ca pune la punct un pui de comunist gagauz,care nu se mai satura de furat?Prostilor,va calca Valcov in picioare si voi ii pupati mana,Lasilor…

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments