AcasăPoliticaPledoaria mea este una de stabilitate și de responsabilitate

Pledoaria mea este una de stabilitate și de responsabilitate

Vineri, 26 iunie a.c., la sediul central al UNPR Olt, a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia s-a discutat despre Ziua Drapelului Național, despre organizațiile UNPR din județ, dar și despre viitoarele alegeri ce vor avea loc anul viitor.

La întâlnirea cu mass-media locală, au fost prezenți: Emil Albotă – prim-vicepreședinte UNPR Olt, Pavel Belinski – vicepreședinte UNPR Olt, Steluța Dan – președinte UNPR Slatina și Cosmin Ciorei – președintele Organizației de Tineret a UNPR Olt, vicepreședinte la nivel național și coordonator pe regiunea S-V Oltenia.

unpr albotaÎn prima parte a conferinței, Emil Albotă a spus câteva cuvinte despre însemnătatea Zilei Drapelului Național, dând citire, totodată, mesajului președintelui UNPR – Gabriel Oprea. La rândul său, Steluța Dan, în calitate de coordonator regional al Organizației de Femei UNPR, a vorbit despre faptul că, în județul Olt, s-a început constituirea Organizațiilor de Femei, deoarece „femeia trebuie implicată în politică, pentru că, întotdeauna, a fost un pilon în stabilitatea familială și, de ce nu, a societății”. Reprezentantul seniorilor la această întâlnire a fost Pavel Belinski, cel care a fost numit, recent, vicepreședinte în coordonarea activității UNPR, pe regiunea S-V Oltenia. Totodată, tinerii progresiști au fost reprezentați de Cosmin Ciorei, care, în discursul său, a amintit și despre proiectele tinerilor progresiști, dar și despre echipa pe care o conduce și cu care se mândrește.

UNPR își respectă aliații

Întrebat de jurnaliști care este relația dintre UNPR și PSD, dar și despre cum va merge UNPR, la viitoarele alegeri, pe liste comune cu PSD, conform protocolului, sau singur, Emil Albotă a răspuns:

„Cred că, în ceea ce privește colaborarea noastră cu PSD, între cele două partide există încredere. Chiar premierul Victor Ponta, din Grecia, a spus că are încredere în Gabriel Oprea. Am dovedit, de-a lungul timpului, că UNPR este un partid în care se poate avea încredere. Evident că situația politică nu este una simplă, ci complicată, mai ales dacă ne referim la acțiunile din justiție. Pledoaria mea este una de stabilitate și de responsabilitate, în această perioadă.

Noi, în acest moment, ne putem referi că suntem într-o alianță, pe care o respectăm, și, așa cum am respectat și celelalte alianțe din care am făcut parte, este greu de dat un răspuns cu referire la cum vom merge la alegerile din 2016. Noi ne vom respecta aliații, așa cum ne respectăm și adversarii, atâta timp cât suntem și noi respectați. Indiferent care ne vor fi aliații, noi îi vom respecta. Este o trăsătură a partidului.  Partidul nostru este format din oameni serioși și cred că acest lucru se vede, din ultimele acțiuni politice pe care le-am avut. Cred că această guvernare este una bună, așa cum spunea și vicepremierul Gabriel Oprea. Suntem stânca pe care se reazemă guvernarea în acest moment”.

100% sunt convins că viitorul primar va face o treabă bună și de viitor

În ultimul timp, Emil Albotă este numele cel mai des vehiculat în presa județeană ca fiind candidat, în 2016, la funcția de primar al Municipiului Slatina. Referitor la acest aspect, prim-vicepreședintele UNPR Olt a declarat:

„Este o dezbatere care încă se poartă în partidul nostru. Nu am luat încă o decizie. Am o părere bine conturată, pe care o s-o discut cu colegii mei, mai întâi, și apoi o voi face publică. Avem o echipă bine conturată, cu oameni serioși și care doresc să facă treabă. Sunt adeptul unor chestiuni care se fac corect, se fac bine. Sunt convins că, și în primăria Slatina, lucrurile se pot face bine. Sunt convins că viitorul primar va face o treabă bună, în orașul nostru. 100% sunt convins că viitorul primar va face o treabă bună și de viitor. Eu cred că, în primul rând, trebuie să te vrea slătineanul”.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

  1. UNPR poate fi comparat deocamdata cu “BIKINI”. Ceea ce arata este doar sugestiv, ceea ce ascund este vital!

  2. NB: PUNR , la acest moment, este singurul partid frecventabil din Slatina.

    • Dar a fost vreodata ceva frecventabil in Slatina rosie.Si voi sunteti de un penibil jenant,vopsiti gardul la fiecare alegeri.Aveti curajul sa candidati pe listele propri,fara a mai recurge la Calul Troian PSD?Astept un raspuns Domnule Silviu.

  3. Domnule Albota, Va consider persoana competentă pentru a introduce in dezbaterea publica locala câteva teme importante : 1) Mai este viabila actuala formă de organizare a învăţământului tehnologic din Slatina ?, 2) Cum vedeţi reorganizarea actualei reţele de licee tehnologice?, 3) Poate bugetul local să susţină plata numărului imens de ore ce nu se efectuează ( zeci de clase de seral, maiştri, postliceală care nu efectuează ore) ? Nu pot fi aceştia şcolarizaţi în formă intensivă?, 4) Corespund clădirile desfăşurării procesului de învăţământ ? . Vă recomand o vizită prin “subteranele” C.T. Alexe Marin. , 5) Poate fi regionalizarea o şansă pentru reorganizarea sistemului de invăţământ şi creşterea calităţii acetuia? Noi ( GRI) spunem ca da. Acestea sunt doar câteva din întrebările care preocupă slătinenii. Slatina merită un sistem de învăţământ performant deoarece are are oamenii şi resursele necesare . Vă doresc succes la viitoarele alegeri.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments