După cum știm cu toții, noi cei care suntem de peste un sfert de veac la mâna politicii, singura afacere înfloritoare din România este însăși politica. Deși, de ceva vreme, generația foștilor lideri comuniști a fost înlocuită, parțial, de generația mai tânără, instruită intelectual la alte standarde, în pas cu timpul, aceasta pare a fi una cu mintea deja «gândită» de alții și cu gândirea aservită altora.
Altfel, nu înțelegem, noi cei care asistăm, uneori pasivi și plini de lehamite, de ce țara noastră a rămas la coada Europei, iar noi, indiferenți și lași, aplaudăm batjocura pe care ne-a administrat-o și ne-o administrează încă vajnicii noștri conducători politici, dimpreună cu cohortele lor clientelare.
Probabil că marea eroare a generației acestea tinere, care ar fi trebuit să scoată România la liman, a fost și este credința într-un Occident moral. Deși știm că speranța este cel mai mare păcat al civilizației, noi continuăm să o cultivăm, întâmpinând fiecare scrutin electoral (și aici ne referim, în special, la alegerile parlamentare) cu ideea că, în sfârșit, cineva va veni să întroneze normalitatea și civilizația, într-o țară ca a noastră, încă bogată și demnă, prin istoria ei, de a avea alt destin.
Referindu-ne la județul Olt, ieri, la sediul noului PMP Olt, am privit cu oarecare speranță și cu încredere, constituirea unui nou desant politic de dreapta, rezultat din contopirea UNPR în PMP, având în fruntea sa un lider interimar de excepție, numit direct de Traian Băsescu, anume Liviu Neagu care, deși are doar 41 de ani, are un CV impresionant, cu rezultate politice și administrative marcante.
Dar să-l lăsăm pe Liviu Neagu, pentru început, să se prezinte singur!
Liviu Neagu, președintele PMP Olt:
SĂ FIM PARTIDUL CARE FACE DIFERENȚA!
«Sunt onorat să fiu alături de colegii de breaslă, fiindcă acum ceva timp în urmă am cochetat și eu cu această meserie, am lucrat, pentru o scurtă perioadă, în presă.
Numele meu este Liviu Neagu și voi face o scurtă prezentare a activității mele politice.
Am intrat în politică în 2010, alături de Dan Diaconescu, și – în calitate de secretar-general la nivel național al partidului – am construit practic de la zero un partid care, la alegerile locale din 2012, a obținut 10%, iar la alegerile parlamentare 15%.
Ulterior, conjunctura politică a făcut ca PPDD să fie radiat din Registrul Partidelor Politice și să se producă acea fuziune cu UNPR. Am continuat cu aceeași echipă cu care plecasem la drum și am deținut funcția de secretar-general adjunct al UNPR la nivel național. Iată că a venit și fuziunea cu PMP… Am preluat și în cadrul acestei formațiuni funcția de secretar-general adjunct și pe aceea de președinte al filialei Olt, începând cu data de 2 august 2016.
Am alături de mine o parte din echipa de conducere: d-l secretar-general Jenel Copilău, pe care-l cunoașteți foarte bine, d-l Cosmin Florescu – secretar-general adjunct și Marin Bobeș – vicepreședinte (practic cel care a dus greul în alegerile locale în ceea ce privește PMP Olt și cel care a maximizat șansele partidului în acea conjunctură).
În ceea ce privește Organizația Olt, la nivel național, ne situăm între primele cinci organizații din țară și ne dorim ca, la sfârșitul campaniei pentru alegerile parlamentare, după anunțarea rezultatelor, să ne atingem target-ul pe care ni-l propunem, acela de a obține un mandat de deputat și, de ce nu?, să sperăm prin redistribuire, și la unul dintre cele trei mandate de senator, alocate județului Olt.
Experiența întregii echipe de conducere și rezultatele de la alegerile locale, ne îndreptățesc să sperăm că rămânem a treia forță politică, atât în județul Olt, cât și la nivel național. Să fim partidul care face diferența, atât în județul Olt, cât și la nivel central.
Mă bucur să am alături de mine oameni cu experiență, oameni care se pot manifesta în Consiliul Județean (și mă refer aici la d-l Copilău și la d-l Pavel Belinski). Am cunoscut, în ultima perioadă, oameni care au poziții în administrația locală. Sunt peste 100 de consilieri locali în județul Olt, iar la nivel național – aproape 3000 de consilieri, peste 50 de consilieri județeni, peste 40 de primar și aproximativ 150 de viceprimari.
Eu cred că target-ul pe care ni l-am propus este realizabil și am convingerea că Oltul va rămâne un județ fruntaș în ceea ce privește rezultatele.
Referitor la activitatea mea în administrația locală, vă pot spune că, până acum două luni, începând din 2014, am ocupat funcția de secretar-general adjunct al Guvernului și, practic, am desfășurat o dublă activitate, atât în Parlament, la Camera Deputaților și în Senat, fiind prezent în comisiile de specialitate și în plen, cât și la nivel central, în cadrul administrației centrale.»
Dumitru Sârghie