AcasăActualitatePNL Olt aduce în actualitate un „obicei” politic blocat în tenebrele pandemiei:...

PNL Olt aduce în actualitate un „obicei” politic blocat în tenebrele pandemiei: CONFERINȚA DE PRESĂ!

A doua conferință de presă a PNL Olt, desfășurată de un interval de câteva zile una față de cealaltă, s-a consumat azi (14.12.2023), la sediul partidului. Protagoniștii acesteia au fost deputatul Gigel Știrbu, președinte interimar al PNL Olt și prefectul Mario De Mezzo, președinte interimar al PNL Slatina.

Devine limpede, ca apa de izvor, că noua conducere a PNL Olt pleacă la drum pe alte principii, revenind la firescul și normalitatea conferințelor de altădată, aducând astfel un plus de respect, nu neapărat față de jurnaliștii locali, cât față de opinia publică a județului Olt, care, prin intermediul presei, află, în sfârșit, după atâta tăcere sfidătoare, anumite puncte de vedere, opinii politice, proiecte administrative de viitor, toate acestea putând (de ce nu?) să-i lumineze pe cei care vâră votul în urnă, în vederea opțiunilor electorale după atâția ani de haos politic mioritic.

Astfel, deputatul Gigel Știrbu aduce la cunoștința opiniei publice a județului un proiect de lege inițiat de domnia sa, alături de alți doi demnitari, Alexandru Nazare (fost ministru al Finanțelor) și Robert Sigheartău, și anume:
– Legea privind unele măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiții de muncă prevăzute de Legea-cadrul nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, acordat pentru luna anterioară se introduce în salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție și indemnizațiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții”.

De asemenea, domnul deputat Știrbu, de data asta din proprie inițiativă, a mai lansat alte două propuneri de proiecte, după cum urmează:
– Propunerea Legislativă pentru modificarea și completarea Legii muzeelor și a colecțiilor publice nr. 311/2003. Aceasta vine în sprijinul tinerilor și prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea muzeelor și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea
autorităților publice locale și centrale.

– În temeiul art. 92 din Regulamentul Camerei Deputaților și al art. 74 alin. 4 din Constituția României, republicată, înaintăm proiectul de Lege pentru instituirea anului 2027 – „Anul Ion I. C. Brătianu”. Cu prilejul sărbătoririi „Anului Ion I. C. Brătianu” se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la decesul marelui om politic.

Președintele interimar al PNL Olt a vorbit despre reogarnizarea PNL Olt, făcând și anumite precizări privind candidatura lui Mario DE Mezzo la Primăria Slatina, dar și criticând actuala administrație slătineană cu privire la terenul fostei Unități Militare din Slatina, care s-a întors la MAPN, din cauza neîndeplinirii obiectivelor de investiții promise de administrația slătineană, subiect dezvoltat vârtos și de prefectul Mario Demezzo, atunci când deputatul i-a „înmânat” … cuvântul.

Tot Mario De Mezzo, vizând candidatura sa la primăria Slatina, operațiune ținută până azi în „secret” (mai bine zis, în așa-zisul Secret al lui Polichinelle, pe care-l știe toată lumea), a transmis electoral maselor largi populare că onor consilierii locali ai PNL Slatina, alături de consilierii Pro România, au depus o propunere de proiect, prin care „familiile ce vor avea un copil nou născut, vor primi un stimulent financiar din partea Primăriei Slatina de 2500 lei. Este un proiect care dorește să încurajeze natalitatea și să aducă acest subiect al natalității în discuția publică…” Prefectul de Olt mai precizează că acest proiect „nu rezolvă nici pe departe toate situațiile și problemele tinerilor, dar este, totuși, un ajutor, în sprijinul cuplurilor, atunci când dau naștere la un copil”.

Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments