AcasăActualitatePNL Olt – plângere penală împotriva membrilor unor secții de votare din...

PNL Olt – plângere penală împotriva membrilor unor secții de votare din Olt, pentru presupuse falsificări la alegerile prezidențiale

Discrepanțe semnificative

Filiala Olt a Partidului Național Liberal, prin liderul său Gigel Sorinel Știrbu, a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, acuzând mai mulți membri ai birourilor electorale din județ de falsificarea documentelor electorale în cadrul alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2024. Plângerea vizează secții de votare din localități precum Scornicești, Curtișoara, Leleasca, Movileni și Oboga, unde s-ar fi constatat discrepanțe semnificative între voturile înregistrate inițial și cele descoperite ulterior, în urma renumărării dispuse de Biroul Electoral Central.

Proces electoral grav viciat

Reprezentanții PNL Olt susțin că procesul electoral din județ a fost grav viciat, indicând că peste 2.000 de voturi ar fi fost în mod artificial atribuite candidatului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Potrivit plângerii, membrii birourilor electorale ar fi întocmit procese-verbale care nu reflectă realitatea, numărul voturilor înscrise necorespunzând cu cel al buletinelor de vot utilizate. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de falsificare a documentelor electorale (art. 391 Cod penal), fals intelectual (art. 321 Cod penal), uz de fals (art. 323 Cod penal) și constituirea unui grup infracțional organizat (art. 367 Cod penal).

În plângere se menționează că falsurile ar fi fost perpetuate prin complicitatea tacită a membrilor birourilor electorale, care nu au semnalat niciun fel de observații în procesele-verbale întocmite. PNL solicită o anchetă amplă care să includă toate secțiile de votare unde au fost semnalate nereguli, precum și identificarea tuturor complicilor și instigatorilor din acest proces.

Pe lângă probele preliminare, precum procesele-verbale renumerotate, filiala Olt a partidului solicită implicarea urgentă a autorităților competente pentru a clarifica acest incident ce ridică suspiciuni asupra corectitudinii procesului electoral din județ.

Nevoia unei monitorizări stricte a alegerilor

Aceste acuzații grave pun sub semnul întrebării integritatea procesului democratic și arată nevoia unei monitorizări stricte a alegerilor. Dacă se confirmă, situația poate afecta profund încrederea cetățenilor în desfășurarea corectă a alegerilor. Autoritățile vor trebui să investigheze cu celeritate și transparență, pentru a asigura respectarea legii și protejarea legitimității rezultatului electoral.

LINIA ÎNTÂI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -