AcasăPNL Olt se opune amanetării Municipiului Slatina pentru următorii 15 ani, de...
Array

PNL Olt se opune amanetării Municipiului Slatina pentru următorii 15 ani, de către administrația Moț

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Slatina, a fost supus votului proiectul de hotărâre referitor la aprobarea contractării unei finanțări nerambursabile interne, în valoare de 100.000.000 lei, având-l ca inițiator pe primarul municipiului Slatina – Emil Moț.

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal s-au opus ferm acestui proiect, considerând un gest de iresponsabilitate a gestionării propriului buget al Slatinei de către actuala administrație și de incapacitatea acesteia de a accesa fonduri europene pentru investițiile anunțate.

liviu voiculescu li 293„Partidul Național Liberal, filiala Olt, se opune amanetării municipiului Slatina prin contractarea de către municipalitate a unor noi împrumuturi suportate din bugetul local. În acest sens, consilierii locali PNL s-au exprimat ferm împotriva proiectului supus astăzi aparatului de vot, prin care Primăria Slatina, la inițiativa primarului Emil Moț, solicită un împrumut de 1000 de miliarde de lei vechi pentru finanțarea unor investiții.

Poziția PNL este justificată de iresponsabilitatea gestionării propriului buget al Slatinei de către actuala administrație și de incapacitatea acesteia de a accesa fonduri europene pentru investițiile anunțate.

Considerăm că Slatina dispune de un buget propriu considerabil care, gestionat cu chibzuință, poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene cu finanțare nerambursabilă astfel încât slătinenii, prin taxele și impozitele care le sunt percepute, să nu poarte povara altor credite iresponsabile în următorii 15 ani.

Precizăm că, urmare a configurației politice din Consiliul Local Slatina, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea intenționează contractarea unui credit de 1000 de miliarde de lei a fost aprobat prin majoritate PSD”, a declarat Liviu Voiculescu, președinte PNL Olt și candidat la Primăria Slatina.

Ionuț Dumitrescu

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments