AcasăEditorialPNL OLT ȘI NAȚIONALIZAREA IDEALURILOR ROMÂNEȘTI

PNL OLT ȘI NAȚIONALIZAREA IDEALURILOR ROMÂNEȘTI

Odată lămurite disensiunile din PNL Olt, președintele Liviu Voiculescu are misiunea istorică, aș zice, de a face din PNL Olt prima formațiune politică a acestui județ roșu. Are alături de domnia sa o parte consistentă a opiniei publice județene, care este dispusă la schimbare, membrii înscriși în partidul pe care-l conduce domnia sa, simpatizanții dreptei politice din Olt, atâția câți vor fi, și, nu e de mirare, însuși PSD cel care, prin faptele sale, cel puțin la nivel central, este în agonie.

De asemeni, liberalii noștri în general, și cei de la Olt, în special, sunt împinși de la spate de un curent istoric favorabil, care îi poate duce „ca trenul la destinație”, adică la Putere, cu condiția ca ei, urmașii lui Brătianu, să nu mai urineze contra vântului, așa cum au făcut de atâtea ori de la Revoluție până în prezent.

liviu voiculescu pnl olt linia intaiEste de subliniat faptul că, deși, în ansamblu, este un fel de Trage-mpinge politic, la Olt se poate realiza un consens cu ec. Silviu Anton, liderul acestei formațiuni, care este echilibrat, bun cetățean și bine intenționat. Puterea pesedistă, la Olt, este destul de compactă și fără o alianță a forțelor din Opoziție e greu de dislocat. Mai ales că ea domnește, nestingherită, de la Revoluție încoace, și, colac peste pupăză, a avut o opoziție liberală umilă și ușor de cumpărat cu mici sinecuri și afaceri îngăduite de partidul-mumă.

Ceea ce fac acum președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea, alături de prim-vicepreședinții Marian Vasile, primarul comunei Studina, și, respectiv, Daniel Tudor, viceprimar Scornicești, și aici mă refer la prestația lor administrativă și politică, ne îngăduie să sperăm că  PNL Olt poate deveni prima vioară, în concertul acesta politic alutan care, până în prezent, s-a derulat haotic, fără partitură, fără Dumnezeu.

PSD, la vârful său mai ales, a mințit dimineața, a mințit seara, a mințit neîntrerupt, din 1989 încoace, chiar cu ajutorul liberalilor, cu care s-au asociat deseori, iar, în ultimii ani, nu se poate menționa, în mod cinstit, nicio măsură semnificativă pentru poporul român, cu care se poate mândri acest partid. Istovit sub povara unor guvernări năuce, care ar trebui să dispară din matematica electorală imediată, poporul român așteaptă un semn din partea liberalilor care, după cum se observă, se cam codesc să-și asume imediat o guvernare, după potopul creat de PSD.

Așa cum spunea, cândva, cărturarul slătinean, Pan Vizirescu, jurnalistul și scriitorul gândirist, care a îndurat cu demnitate și patriotism surghiunul Securității comuniste, în acest moment, județul Olt, ca și întreaga Românie, are nevoie de o „naționalizare a idealurilor” românești, care presupune o renaștere a patriotismului curat, a politicii, a economiei și a școlii românești, într-o aristocrație a ideilor, care să refacă idealul unui popor și să-l aducă acolo unde îi este locul în Europa. Până nu e prea târziu!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments