AcasăPoliticaPNL Olt trebuie să-și regleze urgent diferendul dintre Voiculescu și Știrbu. Altfel,...

PNL Olt trebuie să-și regleze urgent diferendul dintre Voiculescu și Știrbu. Altfel, se duc… PSD-ului de suflet!

În ciuda consolidării sale, grație noii echipe de conducere, dar și profitând de degringolada existentă în Alianța PSD–ALDE, PNL Olt, în aceste momente hotărâtoare pentru viitorul politic al județului nostru, are o fisură, un cancer intern, care pare să-l mențină în zona de influență A PSD. Exact așa cum se întâmplă și la Dolj, unde marele sforar al liberalilor, cârtiță devoratoare, este Berceanu, cel care are afaceri plenare, în euro, cu administrația pesedistă.

Nu-mi permit să dau nici sfaturi și nici indicații prețioase. Mai cu seamă că sunt unul dintre ziariștii locali care-l prețuiește pe Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt. Prețuirea mi-o exprim public și nu pe la colțuri, în mod conjunctural sau plutocratic, cum fac alții, mari iubitori de PSD. Dar (pentru că există un…dar), disensiunile majore dintre titularul fotoliului de președinte al PNL Olt, adică Liviu Voiculescu) și deputatul Gigel Știrbu (șeful Comisiei de Cultură din Camera deputaților), macină PNL Olt, până-n măduva oaselor… derutându-i atât membrii de partid, cât și pe simpatizanții de dreapta, care, slavă Domnului, s-au înmulțit vertiginos în ultimul timp. Această stare de lucruri din PNL Olt avantajează, mai întâi, USR, partid născut din spuma Mării și dă posibilitatea PSD să se redreseze și să redevină partid jucător, cum a fost, tot timpul, de la Revoluție încoace.

stirbu si voiculescu li 768Aș putea să dezvolt acest subiect, cu argumente solide, însă mă opresc aici, în speranța că atât Liviu Voiculescu, cât și Gigel Știrbu vor lăsa orgoliile personale la o parte și vor găsi cheia solidarității interne a PNL Olt. În caz contrar…sapa și lopata. Electoratul liberal va fi dezamăgit totalmente, iar Marius Oprescu și Emil Moț, fără să-l mai pun la socoteală și pe Paul Stănescu, liderul de drept al PSD Olt, în ciuda contradicțiilor lor cu Centrul social-democrat al Vioricăi, vor bate PNL-ul la curul gol, iar USR, copil viclean și socialistoid, va fi a doua forță politică din Olt.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments