AcasăOra SatuluiPoboru – Firul de Aur din Lada de Zestre Străbună, Ediția a...

Poboru – Firul de Aur din Lada de Zestre Străbună, Ediția a XX-a

Duminică, 1 august a.c., locuitorii comunei Poboru au fost în sărbătoare, aici având loc cea de-a XX-a ediție a zilei comunei, Firul de Aur din Lada de Zestre Străbună. Dacă anul trecut evenimentul nu a avut loc, din cauza pandemiei de Covid, anul acesta destoinicul primar al comunei Poboru, Iulian Bărăscu, s-a întrecut pe sine, organizând exemplar această manifestare de suflet a poboranilor.

Atmosfera a fost întreținută de Formația de cântece și dansuri populare „Zestrea poboranilor” și, bineînțeles, de Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, din cadrul căruia amintim pe: Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Cătălin Bărbulescu, Vasilica Dinu, Neta Soare, Victorița Cică, Ștefania Strejescu, Gabriel Zăvoeanu, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Carmen Budulan, Florica Chircă, Dorina Mete, Constantin Ștefan, Ion Crețeanu, Marian Toma, Sorina Dinu și Mădălina Drăgan.

Invitații speciali au fost soliștii Mariana Ionescu Căpitănescu și Nicolae Datcu! John a încântat audiența cu câteva piese Country!

Primarul Iulian Bărăscu a acordat, de asemenea, diplome de onoare, flori, șampanie și câte un premiu în bani cuplurilor care au cel puțin 50 de ani de căsătorie. Astfel, au fost premiate 34 de cupluri, printre care și un cuplu de seniori care are 69 de ani de căsnicie. În continuare, primarul a premiat și elevii cu rezultate bune la învățătură.

A ținut să fie alături de Iulian Bărăscu, la această frumoasă manifestare, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, care a venit împreună cu vicepreședinții CJ Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, cu deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu și Emil Albotă, precum și cu Cosmin Floreanu – președintele Tineretului Social Democrat Olt, dar și Corina Sulger – președinta Femeilor Social Democrate Olt.

Au mai fost prezenți George Smarandache – directorul Muzeului Județean Olt, Viorel Pintea – directorul Centrului de Cultură și Artă Olt, precum și maestrul coregraf Nichita Dragomira.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt:

Îl asigur pe d-l primar de toată susținerea în toate proiectele pe care și le propune

„Cu toții suntem alături de dvs., așa cum am făcut-o de fiecare data, din respect! Cum și dvs. ați fost întotdeauna alături de noi. Îl asigur pe d-l primar de toată susținerea, în toate proiectele pe care și le propune, atât cele legate de infrastructură, cât și cele culturale. Este zi de sărbătoare, vă lăsăm în compania artiștilor și vă spunem încă o dată: La Mulți Ani, Poboru!”

Iulian Bărăscu, primarul comunei Poboru:

Am ținut neapărat să ne întâlnim în acest an

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru prezența la această manifestare! Sunt convins că nu veți regreta… Am ținut neapărat să ne întâlnim în acest an, după doi ani grei, după doi ani care ne-au speriat, din cauza pandemiei. În comuna Poboru nu au fost cazuri deosebite. Am ținut neapărat să ne întâlnim, pentru că am uitat să ne mai trăim viața așa cum știm noi, am uitat să ne mai distrăm și trec zilele pe lângă noi și ne pomenim bătrâni.

Avem astăzi lângă noi pe cei mai de seamă oameni ai județului Olt, cei mai buni prieteni ai noștri, care ne-au fost alături de câte ori am avut nevoie. Este vorba de d-l președinte Marius Oprescu, care a venit însoțit de o suită de oameni importanți, deputați, directori de deconcentrate etc., pe care îi va prezenta dumnealui în câteva momente! La mulți ani, Poboru!”

Evenimentul s-a încheiat cu un splendid foc de artificii! Felicitări, Iulian Bărăscu! La mulți ani, Poboru!

Dragoș Sîrghie

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments