AcasăEvenimentPOLIȚIA ROMÂNĂ – 202 ANI DE LA ÎNFIINȚARE

POLIȚIA ROMÂNĂ – 202 ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Sala de ședințe a Consiliului Județean Olt a găzduit, astăzi, 25 martie 2024, o activitate festivă, prilejuită de Ziua Poliției Române, organizată de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, ocazie cu care au fost înaintați, în gradul profesional următor, 144 de polițiști.

A fost prezentată o alocuțiune, din partea conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, privind importanța acestei zile, prin sărbătorirea a 202 ani de atestare documentară a Poliției Române, fiind prezentat și mesajul aniversar al conducerii Poliției Române. Invitații au luat cuvântul și au transmis mesaje aniversare și de mulțumire, atât pentru activitatea desfășurată, cât și pentru buna colaborare interinstituțională.

144 de polițiști au fost avansați în grad, dintre care 26, înainte de împlinirea stagiului minim, respectiv un ofițer și 25 de agenți, care s-au evidențiat, în mod deosebit, în activitatea de poliție, și 118 – la împlinirea stagiului minim, respectiv 23 de ofițeri și 95 de agenți.

De asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a acordat diplome aniversare, instituțiilor și autorităților publice din județ, pentru buna colaborare interinstituțională, dar și reprezentanților mass-media prezenți, pentru contribuția adusă la promovarea activității poliției în comunitate.

În paralel, pe platoul din fața Instituției Prefectului Olt, au fost prezentate trecătorilor, tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Biroului pentru Protecția Animalelor.

Un element de noutate, dar și o surpriză plăcută, atât pentru cetățeni, cât și pentru cei mici, a fost expoziția intitulată „Poliția județului Olt în documentul de arhivă”, ce a fost organizată, cu sprijinul Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Olt, care ilustra modul în care își desfășura activitatea Poliția Olteană, în urmă cu aproximativ 200 de ani.

Trecătorilor le-au fost înmânate materiale informative, iar pentru cei mici polițiștii au pregătit bomboane și baloane.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments