AcasăActualitate„Portativul muzical” și „Iubire, bibelou de porțelan” – două spectacole surpriză pentru...

„Portativul muzical” și „Iubire, bibelou de porțelan” – două spectacole surpriză pentru caracaleni

În tradiția occidentală, Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților și se sărbătorește pe data de 14 februarie. Această zi este cunoscută simplu drept Sfântul Valentin și este sărbătorită de mulți oameni care își petrec ziua într-un mod romantic cu partenerul sau trimit o felicitare unei iubiri secrete…

În Suedia, este numită ziua tuturor inimilor. În Danemarca și Norvegia, 14 februarie este cunoscută ca „Valentins dag”. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută drept Sfântul Valentin. În Slovenia, un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că, pe 14 februarie, plantele și florile încep să crească. În România, sărbătoarea tradițională pentru îndrăgostiți este Dragobetele, care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc, care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia.

valentines day caracalȘi caracalenii vor sărbători această zi prin două evenimente: unul pentru prichindei și altul pentru tineri. Așadar, Primăria Municipiului Caracal, în colaborare cu Centrul Municipal Cultural și Consiliul Local, a organizat două spectacole surpriză special pentru copiii și tinerii caracaleni cu ocazia zilei Valentine’s Day. Spectacolul pentru cei mici interactiv-educativ muzical-umoristic intitulat „Portativul muzical” și se va desfășura pe scena Teatrului Național „Ștefan Iordache”, începând cu ora 10.30. Iar cel de-al doilea eveniment va avea loc seara, începând cu ora 18.30, pentru cei tineri, tot pe scena aceluiași teatru, unde se va ține concertul „Iubire, bibelou de porțelan”, în interpretarea artiștilor Bianca, Valeriy Mayn și Daniel Voicu, cu participarea corului „Allegro Voice”. Dirijor Cristi Stancu. Intrarea va fi liberă la ambele spectacole.

Simona Popescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments