AcasăActualitatePoșta Română Olt – în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din...

Poșta Română Olt – în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina

Compania Națională Poșta Română anunță că organizează în propria rețea centre de colectare a ajutoarelor destinate celor afectați de criza din Ucraina, după care le va transporta către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate și distribuite de Poșta Ucraineană. “Compania Națională Poșta Română continuă să se implice în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina. După punerea la dispoziție a spațiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaților, operatorul național de servicii poștale își pune la dispoziție întreaga infrastructură pentru a colecta și distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectați de criza din Ucraina. Ajutoarele umanitare vor fi colectate la nivelul unor centre dedicate din rețeaua poștală”, anunță compania.

Donațiile se pot face sub forma produselor din următoarele categorii:

  • Alimentare neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc)
  • Produse de igienă (scutece, șervețele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante, etc), îmbrăcăminte și încălțăminte (femei/bărbați/copii, îmbrăcăminte termică, mănuși, rucsacuri, încălțăminte în condiție bună/noi etc)
  • Suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, stații walkie-talkie, stații radio emisie-recepție, camere cu termoviziune etc)
  • Produse din categoria celor de încălzire și de iluminat (corturi, pături termice, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc)
  • Echipamente medicale de susținere a răniților (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile și cadre destinate persoanelor cu deficiențe locomotorii, bastoane etc). Pentru eficientizarea procesului de colectare, donatorii sunt rugați să sorteze separat produsele pe fiecare dintre categorii și să le ambaleze după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat.

“Cetățenii sau ONG-urile care doresc să trimită ajutoare umanitare în Ucraina au la dispoziție centrele județene dedicate acestei campanii, care vor prelua coletele. Aici, produsele vor fi încărcate în mașinile companiei și vor fi transportate către cele patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. De aici, vor fi preluate de Poșta Ucraineană – Ukrposhta și distribuite acolo unde este nevoie”, precizează compania..

CENTRELE DE COLECTARE  LA NIVELUL OFICIULUI JUDEȚEAN DE POSTĂ OLT SUNT URMATOĂRELE:

1) OFICIUL ZONAL DE POȘTĂ OLT  SLATINA (OZP)
Str. Nicolae Iorga nr. 23
Persoana de contact: IORDACHE FLORINEL
Tel. 0770 248 741

2) OFICIUL ZONAL CARACAL
Str. Walter Mărăcineanu nr.1
Persoana de contact: STUPARU MARILENA
Tel. 0763 620 848

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments