AcasăActualitatePotcoava și Redea – piste pentru bicicliști, prin PNRR

Potcoava și Redea – piste pentru bicicliști, prin PNRR

Orașul Potcoava și comuna Redea din județul Olt vor avea piste pentru bicicliști. Cele două localități au depus, prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectele Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete, în orașul Potcoava, județul Olt, în valoare de 1.288.762,86 lei, și Realizarea de pistă pentru biciclete, în comuna Redea, județul Olt – 5.124.003,9711 lei.

Recent, autoritățile publice locale din cele două localități ale județului Olt și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au semnat contractele de finanțare.

La nivel național, s-au semnat 60 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 199.483.665,57 de lei. Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 51 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și vizează, atât reabilitarea clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin amenajarea unor piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare și dezvoltarea rețelelor de mobilitate urbană, integrate și conectate prin soluții de transport ecologic.

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.083 de contracte de finanțare.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments