AcasăActualitatePrefecții Oltului și Romanațiului, de-a lungul istoriei

Prefecții Oltului și Romanațiului, de-a lungul istoriei

Mâine, 24 ianuarie a.c., la sediul Prefecturii Județului Olt, va fi inaugurată Galeria Prefecților județelor Olt și  Romanați, moment în care va fi lansat și albumul documentar „Prefecții Oltului și Romanațiului de-a lungul istoriei”.

Inițiativa a venit din partea actualului prefect – Cătălin Rotea – (foto) care,  împreună cu Bogdan Bădițoiu – șef serviciu în cadrul Direcției Județene Olt a Arhivelor Naționale, Laurențiu Guțică – directorul Muzeucatalin rotea prefect olt 572lui Județean Olt și Ioana Costea Grămescu – șef birou în cadrul Prefecturii Olt, a reușit să strângă informații despre prefecții care au condus cele două județe Olt și Romanați încă din anul 1864.

Manifestarea va începe la ora 10.00, la intrarea în biroul prefectului, cu o expoziție care va conține fotografiile celor care au fost numiți prefecți după anul 1990.  Între anii 1859 și 1989, au ocupat această funcție 148 de prefecți, iar din 1990 încă zece prefecți.

Ionuț DUMITRESCU


3 COMENTARII

 1. V-as da cel mai dur exemplu despre modul in care acest prefect,Rotea, NU stie sa respecte drepturile cetateanului roman.Galeria, in opinia mea este o prostie si o pierdere de timp pentru functionarii Prefecturii.Mai bine ar fi organizată o manifestare ce trebuie sa cuprinda cazurile de incălcarea drepturilor cetateanului român.Mai ales după 1990.Iti propun Mitică sa faci o filă si cu aceste cazuri. Insă, s+ar putea să nu mai poti publica aceste cazuri deoarece intră in vigoare Noul Cod penal de la 1.02.ac si vei fi condamnat si tu si cel care publică.Despre Codul penal si Legea amnistierii si gratierii, ati publicat cateva randuri in decembrie sub sigla PNTCD-ulu.Insă cu nespecialistii in politică si stiinta dreptului nu ai sanse prea mari să faci o abordare cuprinzatoare a acestei problematici.In politica actuală unii pe altii se calcă in picioare pentru a ajunge cat mai sus, lasand la o parte problematica drepturilor si libertatile cetateanului roman, vorbind doar pentru interesul lor. Renasteam, se spune in comunicatul acelui partid,pentru Romania ta! Oare, ei ,crestinii acestui partid in care Romanie traiesc?Mi se părea corect să se spună: Renastem pentru Romania noastră!Si numai asa dovedim că suntem crestini si respectăm cetateanul roman.Dar este adevărat că noi numai avem o Romanie a noastră.Vorba Lui Eminescu:Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
  Sa ajung-a fi stapâna si pe tara si pe noi!
  Tot ce-n tarile vecine e smintit si stârpitura,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natura,
  Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
  Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
  Incât fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
  Bâlbâiti cu gura strâmba sunt stapânii astei natii

 2. Proesorul Cornel Manolescu doreste sa scoata o carte cu primarii orasului Slatina din 1890 si pana astazi,.A facut nenmarate apeluri pentru sprijin financiar la toate institutiile locale , din pacate nimeni nu vre sa auda de sa ceva . Daca nu faci parte din grupul agreeat de ” ei”, poti sa dispui de materiale cat pentru un muzeu, nimeni nu te baga in seama.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments