AcasăPoliticaPreședintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni

Președintele Klaus Iohannis i-a cucerit și pe olteni

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la reuniunea liberalilor din Oltenia, fiind primit cu entuziasm de craioveni.  Klaus Iohannis și PNL își propun să construiască ”România normală”, bazată pe o guvernare competentă.

Președintele Klaus Iohannis a fost așteptat, în Craiova, un fief tradițional al PSD, de câteva sute de olteni care i-au cerut autografe, au dat mâna  și s-au  fotografiat cu el.  La intrarea în sala reuniunii, șeful statului a fost aplaudat cu căldură de cei 1.500 de membri PNL, parlamentari și aleși locali care au participat, sâmbătă, la Craiova, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Vest și Oltenia. Drumul spre tribuna sălii a fost un nou prilej pentru o baie de mulțime, liberalii dorind să dea mâna, să facă fotografii și să le ureze succes președintelui României și liderului PNL.

iohannis craiova delegatie olt 2Iohannis: „Am fost tot timpul pe fază”

În discursul ținut în fața liberalilor, președintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, care  nu a realizat autostrăzi, nu a construit spitale regionale, nu a modernizat școlile, nu a asigurat paza instituțiilor de învățământ și nici manualele pentru elevi.

”Pe scurt, PSD pentru România a fost și este o catastrofă!”. ”Dar unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază. Mi-am folosit instrumentele constituționale și am oprit foarte multe din prostiile, din nesimțirile pe care le-au planificat pesediștii pentru România”,  a explicat Klaus Iohannis.

El a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii cinci ani, dar că împreună cu liberalii și cu celelalte forțe proeuropene vor câștiga alegerile și vor forma un guvern care lucrează pentru români. Șeful statului a susținut că este nevoie de un Guvern construit în jurul PNL. „După care ne apucăm de treabă și reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală”, este planul președintelui Klaus Iohannis.

iohannis craiova delegatie olt 1Angajamentele lui Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD că a promovat din Oltenia ”o lungă listă de otrepe”, printre cei pomeniți de Orban aflându-se Eugen Nicolicea, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Adrian Duicu, Mihai Fifor, Darius Vâlcov.

Liderul PNL a garantat că un guvern liberal va finaliza drumul expres Craiova-Pitești și tronsonul de autostradă Calafat-Lugoj. De altfel, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova-Pitești au fost aprobați de Guvernul PNL în 2008, dar proiectul nu este gata nici astăzi. Liderul PNL s-a angajat și în privința realizării proiectului care ar permite navigarea pe Dunăre, pentru care, în 2008, ca ministru al Transporturilor a alocat 400 de milioane de euro.” Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje de care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei”, a afirmat Ludovic Orban.

iohannis craiova delegatie olt 4Mesajele liderilor din Oltenia

Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL pentru regiunea Oltenia,  a afirmat că, în timpul guvernării PSD, democrația din România a trecut ”printr-un pericol uriaș” dar Klaus Iohannis a fost cel care a blocat planurile PSD, fiind ”un gardian al democrației”. ”Victoria lui Klaus Iohannis înseamnă victoria unei Românii normale”, a concluzionat Gigel Știrbu.

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a propus un exercițiu de imaginație– cum ar fi arătat România dacă Klaus Iohannis nu ar fi câștigat alegerile din 2014: Liviu Dragnea ar fi ajuns premier, scăpat de pușcărie de o justiție aservită PSD, Lia Olguța Vasilescu de la Dolj ar fi ajuns Ministerul Transporturilor cheltuind banii pe autostrăzi imaginare, iar ședințele de Guvern ar fi avut loc pe Insula Belina.

iohannis craiova delegatie olt 3

- Advertisment -

Most Popular