AcasăActualitatePreselecțiile Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” din Caracal vor avea loc...

Preselecțiile Festivalul de Muzică Ușoară „Radu Șerban” din Caracal vor avea loc la sfârșitul lunii iunie

Orice festival de muzică ușoară sau de folclor este o rampă de lansare, care își propune descoperirea tinerilor talente, promovarea și aprecierea acestora la adevărata lor valoare pe plan național. Bineînțeles, juriul va ține cont de calitatea timbrului vocal, originalitatea, dicția, intonația și stilul interpretativ ale fiecărui concurent. Piesele care vor intra în concurs pot fi din creația românească sau internațională, și nu vor fi notate nici cu cea mai mică sau cea mai mare notă pentru corectitudinea jurizării. Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

Anul acesta, Centrul Municipal Caracal pregătește o surpriză culturală. La sfârșitul lunii iunie, vor avea loc preselecțiile Festivalului-concurs de muzică ușoară „Radu Șerban”, unde sunt așteptați să se înscrie cât mai mulți tineri din întreaga țară. Invitată de onoare la eveniment va fi prahoveanca Rodica Tudor, deținătoarea trofeului de anul trecut, care va susține un veritabil recital.

florin teodorescu caracal
Florin Teodorescu

„Față de ediția de anul trecut, care deși a fost prinsă în buget, din păcate, a fost demarată târziu, adică selecțiile și înscrierile au fost făcute târziu, anul acesta, ne-am gândit ca perioada de înscriere și preselecție a concurenților să fie până la sfârșitul anului școlar, mai exact la sfârșitul lunii iunie, datorită faptului că toate școlile populare de arte care au clase de canto și muzică ușoară vor intra în vacanță și atunci este mai greu de comunicat și cu greu își pot contacta elevii care ar putea participa la acest festival. Așa cum se procedează la nivel național, și noi am hotărât să ne organizăm ca la orice festival care se respectă pentru buna desfășurare a preselecției. Festivalul se va întinde pe o perioadă tot de trei zile, ca anul trecut. Două zile de concurs și una pentru gala premiilor. Ne dorim ca, anul acesta, să avem un număr mult mai mare de participanți, care să acopere o paletă cât mai largă, pentru a fi un festival cu caracter național și ușor, ușor, să ne întoarcem la ce a fost Festivalul de Muzică Ușoară «Radu Șerban», în primele ediții. Câștigătoarea trofeului de anul trecut, prahoveanca Rodica Tudor va fi invitată, anul acesta, pentru a susține un recital. Conform regulamentului ea nu mai are voie să concureze.

Ne-am propus să contactăm o parte dintre câștigătorii celorlalte ediții trecute, care s-au consacrat de-a lungul timpului, să fie prezenți pe scena acestui festival și să încânte publicul caracalean. Aici putem să-i enumerăm pe solistul trupei Voltaj – Călin Goia, Fuego sau Carmen Trandafir, actualmente nume sonore care au debutat la Festivalul de Muzică Ușoară «Radu Șerban» și au câștigat premiul cel mare”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Simona Popescu

- Advertisment -

Most Popular