AcasăEditorialPRIMA GREȘEALĂ DIPLOMATICĂ A LUI MARIO DE MEZZO

PRIMA GREȘEALĂ DIPLOMATICĂ A LUI MARIO DE MEZZO

Am spus public și nu retractez că Liviu Voiculescu și PNL Olt au venit cu cea mai bună candidatură pentru fotoliul de primar al Slatinei, anume cu specialistul în comunicare Mario De Mezzo. Recenta conferință de presă din sediul PNL Olt a arătat opiniei publice că Mario De Mezzo are proprietatea cuvintelor și că ar fi putut face față propagandei și mașinii de vot pesediste de care dispune primarul în exercițiu Emil Moț. Adică primarul care conduce și organizația PSD Slatina, deloc destructurată, așa cum sunt alte organizații pesediste din țară…

Zic că De Mezzo ar fi putut face față propagandei și mașinii de vot pesediste, dacă, în ciuda abilităților sale de comunicare, el n-ar fi comis o gafă diplomatică, să-i zicem, care va atârna greu în matematica votului. Anume, aceea de a se băga gratuit, în scandalul și așa păgubitor pentru liberalii noștri, dintre președintele Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu. Un scandal care, dacă nu va fi aplanat la timp, toată simpatia slătinenilor pentru o schimbare la nivel municipal se va duce pe apa sâmbetei, așa cum s-a dus și la alegerile precedente, din cauza aroganței lui Marius Bălașa și a disensiunilor dintre același deputat Știrbu și dna Siminica Mirea, care provenea din PDL.

emil mot si mario demezzoÎn loc să bandajeze, cu iscusința-i verbală recunoscută, această problemă a PNL Olt, puțin naiv și oarecum înfierbântat de conjunctura favorabilă care l-a așezat în postura de candidat la Primăria Slatina, Mario De Mezzo amplifică, inexplicabil, dihotomia dintre cei doi lideri ai PNL Olt, Gigel și Liviu, declarând public că nu-l vrea pe Gigel în echipa lui de campanie, pentru că are, vezi Doamne, probleme de imagine din cauză că Tăriceanu e nașul fiului său. Prin venirea lui Mario De Mezzo de la București, în PNL Olt, trebuia să se instituie un fel de „Pacea de la Cozia” și nu să se perpetueze această mineriadă internă care dăunează grav alegerilor pentru primărie. Tăriceanu a acceptat să-i nășească lui Știrbu fiul, când amândoi erau liberali in integrum, iar nașii, în general, ți-i dă Dumnezeu, pentru că sunt un fel de rude spirituale. Mă întreb, în ciuda faptului că Tăriceanu e la fel de urât de popor ca și Viorica, ce-ar face Mario De Mezzo, dacă acesta, într-un fel sau altul, s-ar alia cu PNL, într-o viitoare guvernare liberală? În politică sunt situații peste care trebuie să treci cu oarecare diplomație și nu să dai cu nuca în perete, mai ales atunci când ai un candidat ca Emil Moț, cel care, vrem sau nu să recunoaștem, chit că și el a fost liberal un an de zile, tot cât a fost De Mezzo pesedist, a îndeplinit niște obiective care nu pot fi trecute cu vederea de electoratul de stânga și de tineretul nealiniat politic.

Așadar, administrația Emil Moț a „dat la cheie” Parcul Tineretului, cel mai mare parc slătinean, într-o fostă locație militară, în care „genialul” Vâlcov se împotmolise și la propriu și la figurat. A tăiat panglica unui McDonalds (să nu-mi spuneți că liberalilor nu le plac fast-food-urile americane, nesănătoase, că nu vă cred), a făcut prima ediție a Street Food Festival, unde au participat 20.000 de slătineni, eventual votanți, a declanșat demersurile de a construi un parc, în locul ștrandului din Progresul,  negocieri pentru construcția unui Mall, a promovat echipa de fotbal în Liga a treia, va investi 22 de milioane lei, pentru modernizarea și extinderea iluminatului public, a inaugurat Centrul de excelență, întru perfecționarea educației, iată doar câteva obiective care stau în dreptul administrației Moț. E mult, e prea puțin? Poporul slătinean decide…

Un popor slătinean, care respinge guvernarea PSD, dar care, aici, în orașul lor, îl simte pe Emil Moț mai aproape de oameni, mai ales atunci când la PNL Olt disensiunile interne îl pot pune pe Mario De Mezzo în situația de a face declarații chiar împotriva unui parlamentar PNL, care are destulă influență la nivel central și care, prin acțiunile sale, poate deturna poziția favorabilă în care se află Mario De Mezzo, în bătălia sa pentru fotoliul slătinean. Ce va urma?

Vom trăi și vom vedea…

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments