AcasăAdministrațiePrimari din Olt aflați în zona elitei liberale: Marian Vasile, Ion Spiridon,...

Primari din Olt aflați în zona elitei liberale: Marian Vasile, Ion Spiridon, Constantin Dobrița și Daniel Tudor!

În peisajul politico-administrativ al județului Olt, cunosc cel puțin patru primari, trei aflați în zona rurală și unul în cea orășenească, care se disting lămuritor prin apartenența lor la dreapta politică românească autentică: Marian Vasile (Studina), Ion Spiridon (Urzica), Constantin Dobrița (Mihăiești) și ultimul, dar nu cel din urmă, Daniel Tudor (orașul Scornicești), patru prim-gospodari care fac cinste dreptei politice din județul celor doi mari cărturari Eugen Ionesco și Pan. M. Vizirescu. Consider că în în fruntea acestui cvartet liberal, prin prisma notorietății și rezultatelor sale politico-administrative se află Marian Vasile, prim-gospodarul comunei Studina, politician de dreapta prin vocație și nu doar prin carnetul de partid, carnet care n-are nicio valoare, dacă nu este acoperit de fapte. Am subliniat sintagma „politică administrativă”, deoarece nicio ideologie, fie de dreapta, fie de stânga, n-are nicio relevanță, dacă, din punct de vedere administrativ, economic, cultural și social nu este verificată în practică. Cei patru primari pe care i-am amintit n-au renunțat niciodată la ideile de dreapta, cele care produc bunăstare și stabilitate, în ciuda tendinței acestea globaliste, care plasează liberalismul european în zona internaționalismului marxist, cel care neagă proprietatea, valorile național-creștine și istoria patriilor, așa cum disprețuitor se exprima recent europarlamentarul USR PLUS, Cristian Ghinea: „Discuția despre creștin-democrație e vomitivă!”

Marian Vasile și colegii săi întru liberalismul creștin pe care-l practică s-au așezat statornic în coordonatele conservatorismului de dreapta, cel care are o legătură intrinsecă și solidă cu credința strămoșească, cu gradul de libertate și prosperitate al țării, în general, dar, mai ales, al comunităților în slujba cărora se află, cu modul de organizare instituțională, cu morala creștină, justiția socială, libertatea de expresie și patriotismul  luminat, așa cum a fost el statuat, în perioada interbelică de către părinții fondatori ai dreptei liberale românești.

Toate aceste atribute ale politicii pe care-o practică cei patru primari, al căror lider spiritual este, prin traseul său politic impecabil, Marian Vasile, se regăsesc, cu prisosință, în tradițiile, comportamentul locuitorilor din arealul socio-cultural al celor patru localități citate mai sus.

Acum în preajma sărbătorilor pascale, echipa redacțională a Liniei Întâi le urează celor patru primari, dar și locuitorilor comunelor lor, Sărbători pascale cu bucurie și sănătate.  „Hristos a Înviat din morți”!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments