AcasăActualitatePrimăria Slatina – dezbatere cu societatea civilă, privind Strategia Integrată de Dezvoltare...

Primăria Slatina – dezbatere cu societatea civilă, privind Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina

Primăria Municipiului Slatina a organizat astăzi, 28 iunie a.c., o dezbatere publică, cu societatea civilă, în contextul finalizării primei etape a proiectului privind Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina, aceea privind consultarea publică a cetățenilor, printr-un chestionar. Întâlnirea a avut loc la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădiște, unde au fost prezenți oameni de cultură, medici, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene etc.

Scopul întâlnirii a fost reconectarea centrului istoric, cu cartierele periferice și spațiile publice majore la circuitul urban, crescând astfel funcționalitatea, competitivitatea și atractivitatea orașului. Totodată, pentru a-și consolida poziția de centru regional, Slatina va investi, în dezvoltarea și promovarea identității locale, în dezvoltarea capitalului uman și în modernizarea infrastructurii și serviciilor publice.

Obiectivele și acțiunile prevăzute, în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slatina 2021-2027, vizează depășirea provocărilor și valorificarea oportunităților identificate pe cele cinci paliere: economic, demografic, social, conectivitate, mediu și schimbări climatice. Principiul de bază pentru dezvoltarea, pe termen mediu și lung, a municipiului Slatina este reconectarea orașului la nivel fizico-spațial, social și funcțional.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments