Print this Post


  Primăria Slatina își premiază laureații

  În cadrul celei de-a V-a ediții a „Galei Laureaților”, Consiliul Local și Primăria municipiului Slatina va marca, în data de 20 ianuarie 2021, împlinirea a 653 de ani de la prima atestare documentară, eveniment important în istoria localității.

  Se vor premia performanțele remarcabile obținute de slătineni, în anul anterior, rezultatele înregistrate de către aceștia în activitatea lor, contribuind la dezvoltarea municipiului, pe plan național și internațional. Premii vor obține elevii, profesorii, sportivii, antrenorii și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în anul 2020.

  Premiile pentru elevi vor consta în burse de merit, după cum urmează: Bursa „Eugen Ionescu” acordată pentru 36 de elevi premiați la olimpiade naționale pe specialități – fazele naționale, valoarea premiului este echivalentul a 100 euro – 486 lei; Bursa „Ion Minulescu” acordată pentru 474 de elevi de la unitățile de învățământ din Slatina, care au obținut media 10 de absolvire în anul 2020, valoarea premiului este echivalentul a 75 euro – 364,50 lei; Bursa „George Poboran” se acordă pentru 28 de elevi din școlile de arte și meserii, care obțin premiile I-III la concursurile/ olimpiadele pe meserii în orice fază; această bursă de merit se acordă și elevilor din licee, școli de arte și meserii, pentru investiții și inovații, valoarea premiului este echivalentul a 50 euro – 243 lei. La această categorie, va fi oferit și Premiu special, în valoare de 100 lei/elev, pentru interpreți individuali, premiați în concursurile naționale/ internaționale de activități extrașcolare. Vor fi premiați 126 elevi. Totodată, va fi acordat și Premiul de excelență, în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici, care au obținut în anul 2020, locul III, respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare, la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepție, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internațional. Vor fi premiați 24 elevi.

  A doua categorie este cea a sportivilor. Va fi acordat Premiul de excelență, în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele obținute în anul 2020, contribuie la promovarea municipiului Slatina, pe plan internațional. Vor fi premiați 15 sportivi. Premii pentru sportivii de performanță premiați la Competițiile Naționale care își desfășoară activitatea în unități de învățământ/cluburi afiliate la Federațiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român, stabilite în funcție de performanțele obținute în anul competițional 2020, poziția ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiției. Pentru obținerea premiului I, 55 sportivi vor primi 250 lei/sportiv, pentru individual sau echipă, care au obținut locul I la Campionatele Naționale și locul I la Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar. 22 de sportivi au obținut, anul trecut, premiul II, Campionatele Naționale și locul II la Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar. Aceștia vor primi un premiu de 200 lei / sportiv. Iar 12 sportivi care au obținut locul III, mențiune și premiu special la Campionatele Naționale și la Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar, vor primi un premiu de 150 lei / sportiv.

  Vor fi oferite premii pentru profesori și antrenori. Marele premiu pentru profesori – medalia de bronz este în valoare de 1.500 lei, va fi acordat profesorilor care au pregătit elevii participanți la olimpiadele/concursurile internaționale și va fi acordat unui număr de 8 profesori. Marele premiu pentru antrenori este în valoare de 500 lei, va fi acordat antrenorilor ai căror sportivi au obținut premii la  Campionatele  Mondiale, Europene și Balcanice. Va fi acordat unui număr de 10 antrenori. Diplomele de merit și premiul pentru profesori vor fi acordate unui număr de 63 de cadre didactice. Premiul este în valoare de 150 lei. Diplomele de merit și premiul pentru antrenori vor fi acordate în funcție de rezultatul obținut de sportivul/sportivii antrenați, pe fiecare specialitate: premiul I în valoare de 250 lei – 12 antrenori; premiul II în valoare de 200 lei – 1 antrenor și premiul III în valoare de 150 lei – 2 antrenori;

  Anul acesta, Primăria Slatina va premia 54 de cupluri, cu domiciliul în municipiul Slatina, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în anul 2020. Aceștia vor primi 1.000 lei/ cuplu și diplome înrămate.

  În cadrul „Galei Laureaților” din anul 2021, ediția a V-a, sunt totalizate 964 premii și diplome. Suma aprobată pentru premiere, în acest an, este de 400.000 lei.

  Premierea laureaților se va efectua după o programare stabilită și adusă la cunoștința acestora ulterior, prin orice mijloace de comunicare (telefon/e-mail/fax), cu respectarea normelor în vigoare împotriva răspândirii virusului SARS COV-2 (COVID 19.

  Elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani, de la casieria Direcției Generale Economice din str. Toamnei nr. 2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport. Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din str. Toamnei nr. 2.

  Ionuț Dumitrescu

   

   

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/primaria-slatina-isi-premiaza-laureatii/