AcasăActualitatePrimării din județul Olt – sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

Primării din județul Olt – sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

Conform unui comunicat de presă, în luna aprilie 2015, Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat 443 de acțiuni de control, la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, 40 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, în cuantum total de 40.500 lei, iar 94 prin avertismente.

primaria vladila
Primaria Vlădila

Totodată, șapte primării din județul Olt au fost sancționate cu avertismente de către Filiala Sud-Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente. Acestea sunt: Primăria Orlea (două avertismente); Primăria Gârcov (un avertisment); Primăria Gura Padinii (un avertisment); Primăria Vișina (un avertisment); Primăria Vlădila (un avertisment); Primăria Traian (două avertismente) și Primăria Deveselu (două avertismente).

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective: verificarea modului de păstrare și a modului de actualizare a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziție, a persoanelor care efectuează operațiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare și recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secțiilor de votare, conform prevederilor legislației electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operațiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucțiunilor și hotărârilor AEP; verificarea efectuării comunicărilor prevăzute de lege.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale.

M. Cocioabă


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments