AcasăOra SatuluiPrimarul comunei Stoenești a semnat contractul de finanțare, pentru Centrul Comunitar Integrat

Primarul comunei Stoenești a semnat contractul de finanțare, pentru Centrul Comunitar Integrat

Recent, Alexandru Stănescu, director general al ADR Sud-Vest Oltenia, și Alexandru Damian, primarul comunei Stoenești, au semnat contractul de finanțare pentru un centru comunitar integrat, care va oferi servicii medicale, sociale și educaționale destinate comunităților vulnerabile, în scopul combaterii sărăciei și promovării incluziunii sociale. Beneficiari vor fi locuitorii comunei Stoenești din județul Olt.

Proiectul implementat de Primăria comunei Stoenești are o valoare totală de aproximativ 507 mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 485 de mii de lei.

Proiectul este implementat în cadrul Axei prioritare 8, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea B – Centre comunitare integrate.

„Astăzi, am semnat contracte de finanțare pentru centre comunitare integrate, ce vor oferi servicii medicale, sociale și educaționale destinate comunităților vulnerabile, în scopul combaterii sărăciei și promovării incluziunii sociale. Acestea vor funcționa, în localitățile Stoenești – Olt și Roșia de Amaradia – Gorj.

Cele două comune, la fel ca multe alte localități din țară, se confruntă cu problema inexistenței unor infrastructuri adecvate, care să fie destinate oferirii de servicii medicale, sociale și educaționale, absolut necesare populației. Din acest motiv, centrele comunitare, care vor fi realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, erau o necesitate și suntem convinși, atât eu, cât și domnii primari, că acestea vor contribui decisiv, la incluziunea socială a celor vulnerabili”, a declarat a declarat Alexandru Stănescu.

Primăria comunei Stoenești va amenaja, pentru funcționarea centrului comunitar, un ansamblu de opt containere, amplasate pe o platformă. Acestea vor fi dotate cu sistem de încălzire, instalații sanitare, mobilier, echipamente și aparatură medical.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments