AcasăOra SatuluiPrimarul din Brastavățu s-a răzbunat pe locuitorii din satul Crușovu

Primarul din Brastavățu s-a răzbunat pe locuitorii din satul Crușovu

Democrația e o chestiune de rafinament și de educație. Nu e la îndemâna oricui, mai ales , nu e la îndemâna celor care n-au înțeles că demos kratos înseamnă…Puterea poporului. ,,Vox populi, vox dei!”, spuneau latinii. Se pare, însă, că, după peste trei decenii de ,,democrație originală”, unii ,,administratori de destine”, coborâtori din mentalitatea colectivistă a ,,Epocii de aur” n-au nici măcar noțiunile elementare, în această privință. Și spunem asta, fără pretenția ca aceștia să fi citit  filosofia lui Aristotel, cu privire la democrație…

Fiindcă, mai pe înțelesul tuturor, democrația e o regulă simplă a bunului simț: să te lupți ,„până la ultima picătură de sânge, pentru ca vecinul tău să nu fie de acord cu tine!”, așa cum spunea Pater Patriae, Corneliu Coposu. Dar, ,,ca să nu fie dezordine, ca să nu fie haos…”, iată care-i problema…

Veche vatră de cultură și civilizație, comuna Brastavățu este una dintre cele mai importante comune ale sudului județului Olt, atestată documentar la 5 iulie 1550. Este condusă, cale de trei mandate, de Cici Constantin Oprea, primar din partea PSD. Dacă este condusă bine sau rău rămâne să spună cetățenii localității.

Se pare însă că Cici Constantin Oprea nu suportă să aibă contracandidați politici, iar cine candidează împotriva sa sau nu-l votează îi devine dușman.

La alegerile din 27 septembrie 2020, Cici Constantin Oprea a pierdut alegerile în satul Crușovu, altădată centrul administrativ al comunei. Astfel, Bâlciul de la Crușovu, care se ținea, an de an, cu ocazia sărbătorii Sfinților Petru și Pavel, nu se mai ține, iar sătenii cred că tocmai din cauză că nu i-au acordat votul la alegerile trecute.

«Primarul Oprea Cici Constantin (PSD) a decis într-un mod cu tentă comunistă să îi pedepsească pe locuitorii satului Crușovu, pentru faptul că nu l-au mai votat la ultimul scrutin de alegeri locale.  Azi, când se sărbătoresc Sfinții Petru și Pavel, oamenii din Crușovu sărbătoreau, anual, printr-o petrecere câmpeneasca: „Bâlciul de la Crușovu”! Numai că anul acesta, primarul a decis că acest bâlci să nu mai aibă loc. În comuna Brastavățu curentul comunism este încă viu!  Sperăm ca, pe viitor, să îi dea Dumnezeu mintea de pe urmă și să îl readucă pe d-l edil cu picioarele în era democrației!», a declarat Cristian Constantin Dobre, președintele PNL Brastavățu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments