AcasăEditorialPrimarul Eduard Ciocăzanu își permite luxul de a gândi cu propria-i minte

Primarul Eduard Ciocăzanu își permite luxul de a gândi cu propria-i minte

Moto: „Tirania i-a făcut pe români timizi și josnici!” (Contele de Salaberry – 1820)

Bântuit de parfumurile trecutului și de celebrarea, în comun, a minciunii, corupției și nepotismului, pesedistul Victor Ponta a creat insul la pachet, activistul la vrac și individul la grămadă…

Nimănui dintre cei ajunși să ocupe oarece demnități locale și naționale, cu ajutorul PSD, nu-i este îngăduită acea doză minimă de contestație, aceștia fiind tratați ca niște prizonieri în  propriul partid, de pe frontispiciul căruia nu se poate dezlipi ușor eticheta de „urmaș al PCR”.

Și la noi, la PSD Olt, cine mișcă în front nu mai… mișcă. Cel puțin așa s-a crezut, până când un primar important în ierarhia celor trei roze alutane, pare să-și fi luat rația de libertate, evadând din acest sistem politic concentraționar, arătându-le astfel tuturor colegilor săi pesediști că libertatea există.

Eduard Claudiu Ciocăzanu, primarul Municipiului Caracal, căci despre el este vorba, a intrat în coliziune cu partidul care l-a consacrat, comițând niște isprăvi care-l ridică la rangul de politician veritabil.

Mai clar: și-a fluturat demisia din fruntea PSD Caracal, în fața Ciocanilor, care se cred nemuritori, ei închipuindu-și că au – în partid – drept de viață și de moarte. A refuzat să mai execute ordinele acestora și – partea cea mai palpitantă și mai puțin dăunătoare, din punct de vedere ideologic –  s-a îndrăgostit de frumoasa lui secretară.

Să înfrunți PSD Olt, din interior, în astfel de vremuri de restriște și jale, reprezintă un act nobil, demn de consemnat în istoria Romanaților. Să nesocotești poruncile fraților Ciocan e un exercițiu admirabil de demnitate pe care nu și-l poate permite nici măcar Darius Vâlcov, eminența cenușie a PSD Olt, PDL Olt, PC Olt, PRM Olt… Dar să și iubești, în același timp, când toată lumea urăște, înseamnă să respecți celebra poruncă a Fericitului Augustin: „Iubește și fă ce vrei! Dacă păstrezi tăcerea, să fie din iubire; dacă îndrepți, îndreaptă din iubire; dacă ierți, iartă din iubire…”

Iată, dragi cititori, cum poate deveni dragostea o formă îmblânzită a fiorosului PSD Olt! Primarul Eduard Ciocăzanu își permite astfel luxul de a gândi cu propria-i minte, de a-și pune în practică propria concepție administrativă, de a lua decizii în deplină cunoștință de cauză și conștiință de sine și – în final – de a-și asuma bărbătește anumite chestiuni legate de viața lui privată.

Edi Ciocăzanu are meritul de a destabiliza geometria fatală a unei formațiuni care a luat-o razna (e vorba de PSD Olt), dovedind – pe de o parte – că are demnitate și putere, iar pe de altă parte că este și el om ca toți oamenii, o ființă a lui Dumnezeu, cu scăderile și slăbiciunile sale…

Cu siguranță, d-l Paul Stănescu, un om altădată religios, șeful PSD Olt, înțelege situația prin care trece primarul Ciocăzanu și refuză să-i accepte demisia, întrezărind în comportamentul primarului caracalean devenirea unui om politic capabil să se înalțe deasupra sfertodocților care au vrut să-l transforme într-o slugă credincioasă și care se află în războiul de-o sută de ani cu limba română.

Dumitru Sârghie


12 COMENTARII

  1. Viatza privata, fara indoiala, trebuie respectata. Numai ca in cazul de fatza este una mai nuantzata… Adica, eu,prim(EDY)lul unei comunitazi imi bag gagica consilier personal si ma astept ca nimeni sa nu caraie ceva ca , vezi Doamne, o s-o iau de nevasta la un moment dat(?!) Ai, dom-le, ce naiba, fi rezon… Adica mata sa f**i in timpul programului, eu sa te platesc cu taxa si impozitul in aceeasi unitate de timp dar sa si pastrez tacerea (pardon, respectul)!? PS Bai frate, dar e ca lumea in pesedeul asta daca e posibil ca intr-o familie unul sa fie primar, altul consilier personal ?!

  2. Nu mi-a comandat Edi nimic.Dea altfel,lui nu-i convine ce am scris si mi-a transmis asta telefonic.Eu insa cred ca asta e adevarul,pe care eu l-am scris,fara sa-mi cer voie la cineva

    • Domnule ziarist! V-a contactat Edi la telefon si v-a spus ca este suparat pe acest articol?? Sau dvs. ieri in jurul orei 10 erati in vizita la dansul. Va multumesc pentru raspuns!

      • Asta nu exclude o convorbire telefonica…De fapt,vizita a durat doar un minut,Primarul fiind foarte ocupat…

  3. Domnule Sirghie, pe domnul Edi partidul l-a trimis pe postul de primar cu ajutorul cetatenilor mun. Caracal. Daca domnul Edi a intrat in coleziune cu partidul inseamna ca a intrat in coleziune cu cetatenii acestui municipiu. As dori sa va intreb si sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: Articolul a fost comandat de domnul Edi sau pur si simplu a fost scris din dorinta dvs?. Multunesc ptr. raspuns domnule ziarist.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments