AcasăPrimarul Emil Moț – un nou mesaj pentru slătineni: Să fim responsabili...
Array

Primarul Emil Moț – un nou mesaj pentru slătineni: Să fim responsabili pentru sănătatea seniorilor noștri!

„Dragii mei, trecem, cu toții, printr-o perioadă sensibilă și este extrem de important să conștientizăm că avem în față o provocare pe care, numai împreună, o putem depăși cu bine.

Astăzi mă adresez, în special, părinților și bunicilor noștri! Acei oameni minunați care ne-au crescut și au avut grijă de noi și care acum, iată, sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus nemilos, care ne-a dat peste cap, tuturor, viețile. După cum știți, de astăzi a intrat în vigoare o nouă Ordonanță Militară, care impune reguli stricte persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. Statisticile și specialiștii demonstrează că acestea sunt cele mai vulnerabile în fața pandemiei de coronavirus. De aceea, este necesar, iar acum și obligatoriu, să stați în case, pentru a vă proteja. Conform Ordonanței 3, este permis celor peste 65 de ani să iasă afară doar între orele 11.00 și 13.00, strict pentru cumpărături sau asistență medicală. Și numai dacă este nevoie urgentă!!!

emil mot primar slatina mesaj netDragii mei, tuturor celorlalți vă recomand ca în acest interval orar să evitați să ieșiți din casă, pentru ca cei mai în vârstă să-și facă cumpărăturile în cel mai scurt timp. În cazul în care, totuși, cei mai tineri dintre noi întâlnesc vârstnici la magazine sau la farmacie, vă rog să le acordăm acestora prioritate la rând. În plus, cu toții trebuie să păstrăm o distanță minimă de 1,5 metri, față de o altă persoană, indiferent de locul în care ne aflăm.

Cei care locuiesc singuri, nu se pot deplasa și nu au pe nimeni apropiat care să-i ajute cu cumpărăturile necesare, pot apela Direcția de Asistență Socială a primăriei și vor primi ajutor.

Trebuie să înțelegeți că protejându-vă pe dumneavoastră îi protejați și pe cei dragi, dar și pe noi toți! Gândiți-vă că statul în casă este atât de ușor, în comparație cu statul în spital, intubat sau chiar mai rău!

Dragi slătineni de toate vârstele, vă rog, din suflet, să respectați, cu strictețe, regulile impuse de Ordonanța Militară! Să înțelegeți că este mai simplu să prevenim, decât să ajungem să numărăm pierderi  de vieți! Haideți să alegem să fim sănătoși! Putem face asta împreună!”

Emil Moț,
Primarul Municipiului Slatina
25 martie 2020

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments