AcasăAdministrațiePrimarul Mario De Mezzo – conferință de presă privind proiectele pentru Slatina,...

Primarul Mario De Mezzo – conferință de presă privind proiectele pentru Slatina, bugetul pe 2025 și probleme stringente!

Joi, 6 februarie a.c., Mario De Mezzo, primarul Municipiului Slatina, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre bugetul pe anul 2025, despre proiectele pe care le are în vizor, promise în campania electorală, dar și despre problemele cu care se confruntă municipiul reședință de județ. 

Astfel, domnia-sa a atins subiecte importante pentru Slatina, bugetele școlilor, construirea unei săli de sport municipale, aquapark, înlocuirea lifturilor nefuncționale, reașezarea pistelor de biciclete, reamenajarea parțială a esplanadei, locuri de joacă, terenuri de sport în cartiere, modernizarea de străzi, amenajarea de noi spații verzi etc.

De asemenea, municipalitatea pune la dispoziția cetățenilor o aplicație, CRED ÎN SLATINA, o aplicație în care se pot semnala probleme, din Municipiul Slatina, de la iluminat public nefuncțional, semafoare nefuncționale, câini, mobilier urban deteriorat și orice altceva se consideră necesar.

În continuare, De Mezzo a vorbit despre adoptarea, în Consiliul Local, a două Regulamente de organizare și funcționare ale Serviciului Public și Administrare și Exploatarea Cimitirelor, care reglementează, mult mai strict, foarte multe lucruri și în care se clarifică anumite aspecte.

Totodată, Mario de Mezzo a anunțat că Primăria Municipiului Slatina are un nou purtător de cuvânt, în persoana Luciei Țăcală, care va asigura comunicarea cu locuitorii municipiului Slatina, prin intermediul presei.

La final, Mario De Mezzo a răspuns întrebărilor jurnaliștilor!

BUGETUL PE ANUL 2025 – CEL MAI MARE BUGET DE INVESTIȚII, ÎN MUNICIPIUL SLATINA, DIN ULTIMII PATRU ANI

«Lucrăm la buget, bugetul primăriei, pentru anul 2025. Pot să vă spun că avem cel mai mare buget de investiții, în municipiul Slatina, din ultimii patru ani. Aproximativ 200 de milioane de lei, alocați pentru investiții, din buget local, din PNRR, Anghel Saligny și fonduri europene. O să avem un prim draft de buget, pe care o să îl punem, în transparență, zilele acestea, dar acel draft de buget, anunț de pe acum, va suferi modificări, în funcție de cotele defalcate pe care ni le va da Guvernul. Partea noastră va fi destul de stabilă, dar bugetul final va arăta un pic altfel.

Cu privire la acest buget, mă aștept la critici și atacuri, pe un subiect foarte sensibil. Este vorba despre bugetele școlilor. Am constatat că școlile erau un instrument de jaf, la adresa banului public. Își făceau achizițiile singure, dar după cum le era dictat, și de cele mai multe ori, erau păguboase, cu firmă de casă a fostei administrații, foarte mulți bani erau sifonați.

Așa că am decis ca achizițiile să se facă de către Primăria Slatina, drept pentru care bugetele școlii nu vor fi păgubite, doar că achizițiile vor fi făcute de Biroul de Achiziție al Primăriei Municipiului Slatina. În felul acesta, ne asigurăm că școlile își fac treaba lor de școli, iar Biroul de Achiziții își face treaba lui de serviciu de achiziții.

Banii se regăsesc în bugetul primăriei, pentru că primăria va face achizițiile. Deci, anunț de pe acum, că nu scad bugetele școlilor, ci doar am luat banii pe care îi dădeam direct lor și facem noi achizițiile, la Primăria Municipiului Slatina. Știu că vor suferi câțiva antreprenori de succes din municipiul Slatina, le transmitem „condoleanțe”. Mai urmează și altele.

Am să vă spun câteva exemple de proiecte mari prinse în bugetul de anul acesta. Vom face un studiu de fezabilitate și alte studii necesare, pentru construirea unui aquapark. A fost promisiunea mea, în campanie. Copiii și tinerii au fost primii mei susținători, în Slatina. Ei erau cei care se întâlneau cu mine, pe stradă, și voiau să facă poze. Îmi spuneau, „te susținem, suntem lângă tine, te votăm”, chiar dacă ei aveau 12 ani sau 14 ani sau 9 ani.

Și, de aceea, promisiunile mele pentru ei vor fi respectate, la literă. Sigur că este adevărat, am promis că voi deschide cinematograful, în 30 de zile de la preluarea mandatului. Și am eșuat, lamentabil, în această promisiune, l-am deschis după o lună jumătate, în condițiile în care cinematograful era închis de patru ani.

Aquapark-ul a fost una dintre promisiunile mele ferme față de tineri și de copii și vom face acest lucru. N-am niciun dubiu. Așa că toți copiii pot să stea liniștiți. Anul ăsta, demarăm studiile de fezabilitate și toate celelalte studii aferente acestui proiect. O să fiu un pic mai pesimist acum, în estimările de timp, ca să nu fiu acuzat că l-am făcut, într-un an jumate și am promis în unul. Estimez că, până la finalul anului 2026, îl vom avea construit. Avem mai multe locuri unde evaluăm. În momentul în care vom da drumul la studiul de fezabilitate, vom ști și locul. Și vă vom anunța.

Vreau să facem o sală de sport municipală, separat de sala polivalentă. Ați văzut că licitația a fost contestată, urmează să fie reluată, vedem care sunt procedurile.. Facem o sală sport municipală, pentru că nu știm ce și când se va întâmpla cu sala polivalentă. Dar dincolo de asta, eu cred că o sală municipală de o mie de locuri este utilă unui oraș cum este Slatina, pentru că este una să pornești căldura într-o sală polivalentă de 3.000 de locuri și alta să pornești căldura într-o sală, de exemplu, într-o sală de sport, de o mie de locuri, pentru meciuri care nu sunt atât de atractive sau pentru evenimente la care intră doar o mie de oameni sau pentru antrenamente, de exemplu. Și o sală de sport municipală este extrem de utilă orașului. Anul acesta, demarăm Studiile de Fezabilitate, pentru sala de sport.

Înlocuim toate ascensoarele nefuncționale din Slatina, anul acesta. Toate! Din inventarierea noastră sunt 14, unele dintre ele de ani de zile nefuncționale. Mi s-a întâmplat, în campanie, să mă întâlnesc cu persoane de 70 de ani, care locuiau la etajul 7 și care îmi spuneau că sunt condamnate să rămână în casă, pentru că au picioarele umflate și nu pot să coboare și să urce, până la etajul 7. Dar nu e doar despre persoanele vârstnice, ci și pentru mamele cu copii sau femeile însărcinate. Toate ascensoarele din Slatina, pe care le avem în evidență, atenție, vor fi înlocuite, anul acesta. Toate!

Facem parcare de 500 de locuri, pe Constantin Brâncoveanu „Park & Ride”, prin proiect european. Două terenuri de sport, unul pe Brâncoveanu, acolo unde este și „Park & Ride”, altul pe Văilor. Vor fi terenuri de sport, de ultimă generație, vor fi bijuterii și ambele sunt pe fonduri europene. Modernizăm tot A.I. Cuza, de la magazinul Oltul, până la gară, inclusiv piațeta de la Casa de Cultură Tineretului, pe fonduri europene.

Iar dorința mea este ca spațiul de la magazinul Oltul, până la poștă, să fie amprenta mea asupra orașului, în primul mandat. Îmi doresc să fie ceva absolut spectaculos, ceva care nu mai există în România, într-un municipiu reședință de județ.

Modernizarea înseamnă și reașezarea pistelor de biciclete cu logică. Din câte știu eu, nu au voie să fie făcute pe trotuar.

Esplanada, de asemenea, o actualizăm un pic. Nu o spargem. Deși mi-aș dori să intrăm cu buldozerul în ea. Să o dăm toată jos. Aia e, din punctul meu de vedere, o nenorocire. De la granit, să ajungem la pavele de beton, de la un spațiu luminos, să ajungem la un spațiu obscur, de la o zonă cu fântâni, care să dea un pic de răcoare zonei, să ajungem la o zonă aridă, mi se pare un regres uriaș. Dar nu vreau ca, la atât de scurt timp, să le creăm, din nou, disconfort locuitorilor din zonă, spărgând, iarăși, esplanada. O vom împrospăta un pic, cu mobilier urban, o vom decora și o vom aduce mai multă verdeață în zonă. Tot pe proiect european.

Vom face locuri de joacă despre care eu cred că vor seta un nou standard, pentru ceea ce înseamnă locurile de joacă în Slatina și vor fi locuri de joacă așa cum ar trebui să fie, în anul 2025.

DASIP va face moderniza și reabilita 30 de străzi, anul acesta. Nevoia este mult mai mare și la fiecare stradă pe care o reabilităm avem, am pe conturile de Facebook sau TikTok, zeci de comentarii. Dar strada cutare, când? Dar strada cutare, când? Le spun oamenilor că le luăm pe toate, pe rând, nu le putem face toată o dată. Mandatul are patru ani și le vom face, progresiv, pe toate. Anul acesta, vom face 30 de străzi și vom continua.

Avem aproximativ 25 de SF-uri, DALI-uri și PT-uri, pentru străzi și iluminat. Parcări pentru mașini și biciclete. L-am rugat pe domnul Claudiu Dascălu, unul dintre pesediștii cei mai de încredere din Primăria Slatina pe care îi am, un profesionist desăvârșit, să identifice 3 zone în care să construim parcări supraetajate și 3 zone în care să amplasăm 3 parcări de biciclete, unde oamenii vor putea să închirieze, pentru sume modice, să-și lase bicicletele acolo, să nu mai urce pe scări, să nu le mai lase pe scări și așa mai departe. Și, îmi doresc foarte tare, să facem un proiect de iluminat arhitectural și iluminat festiv.

Vom da drumul la un studiu de fezabilitate pe aceste două lucruri, pentru că Slatina are nevoie să-și pună în valoare obiectivele, chiar și cele mai comuniste. De exemplu, vom încerca să iluminăm arhitectural Prefectura și clădirea Consiliului Județean. Ele nu-s clădiri vechi ale orașului, cum sunt clădirile de jos din oraș.

Dar ele, cu o iluminare arhitecturală gândită bine, pot să fie puse în valoare și ne dorim să facem acest lucru. În casă la noi, suntem responsabili, fiecare de cât de curat sau murdar este, cât de îngrijit sau neîngrijit este, cât de dezordine sau ordine este. Însă, în momentul în care ieșim din bloc, este responsabilitatea primăriei.

Așa că îmi doresc să intrăm, în fiecare cartier, să modernizăm spațiile verzi, să modernizăm locurile de joacă, să renovăm și să recondiționăm tot ce înseamnă spațiul verde, între blocuri pe cartiere, astfel încât oamenii să se bucure să iasă din casă și să petreacă timp, în comunitatea lor restrânsă. În același timp, așa cum am mai spus, de mai multe ori, sigur este responsabilitatea noastră, a primăriei, să facem Slatina strălucitoare, dar este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să o păstrăm așa. De aceea, vor fi aspru sancționați cei care nu folosesc pubele de gunoi corespunzător, cum s-a și întâmplat.

Adică, ajungi până lângă gunoi, eu nu înțeleg, mă rog, și nu mai apeși pedala să arunci sacul în pubelă, îl lași lângă el. Nu înțeleg, dar vom vedea. Și exemplele pot continua, dar cred că am fost clar ,în ceea ce vreau să spun.

Un exemplu este strada Păcii, lângă baza sportivă numărul 5… Toată zona aceea de spațiul verde urmează să fie refăcută și modernizată, gândită ca o grădină între blocuri, ca un mic părculeț între blocuri. Cu iluminat, cu băncuțe, cu flori, cu alei pietonale.

Încercăm să ne gândim la cât de multe aspecte putem să acoperim, cât mai multe nevoi. Dar, când baza de sport de la Școala 5, cred că pot să-i spun deja baza de sport, profesor „Ion Pîrvulescu”, așa se va numi, va fi gata împreună cu spațiul verde de acolo și cu locul de joacă nou pe care îl facem pe Trandafirilor, lângă Școala 5, care va fi un loc de joacă absolut senzațional, cu iluminat, cu umbrire. Tot cartierul se va schimba.

Și, până acum, de 30 de ani, am să zic, nu a intrat nimeni în cartiere. Administrația a fost, în anumite momente, preocupată să schimbe fața orașului, în zonele centrale. Dar, avem oameni care locuiesc pe Păcii, de exemplu, eu mă duc să verific lucrările, și când mă văd oamenii acolo, vin și îmi strâng mâna și îmi spun:  „Domnule, de 30 de ani locuiesc, de 50 de ani, mi-au spus. Aici m-am născut, aici am crescut, aici n-a venit nimeni să aranjeze nimic”. O să vedeți, o să vă invit când va fi gata, ce frumos va arăta.»

CRED ÎN SLATINA – O APLICAȚIE ÎN CARE CETĂȚENII POT SEMNALA PROBLEME DIN SLATINA

«Al doilea subiect despre care vreau să vorbesc este o aplicație pe care o lansăm, CRED ÎN SLATINA. Este o aplicație prin care îi rog pe locuitorii municipiului Slatina să o descarce. O aplicație în care ne pot semnala probleme din Municipiul Slatina, de la iluminat public nefuncțional, semafoare nefuncționale, câini, mobilier urban deteriorat și orice altceva consideră necesar.

Este o aplicație intuitivă, foarte ușor de folosit de oameni și va fi mijlocul de comunicare, mult mai direct, între locuitorii municipiului Slatina și noi. Persoana din primărie care va fi desemnată cu preluarea reclamațiilor sau sesizărilor este doamna Țăcală și dumneaei le va distribui, către direcțiile de specialitate.

Există, în această aplicație, un modul de informare, în care noi putem să-i informăm pe locuitorii Municipiului Slatina cu privire la diferite lucruri pe care administrația le face. Este și un modul de sondaj, în care putem să-i întrebăm pe oameni părerea lor cu privire la, de exemplu, „Vreți să se numească  „Constantin Voinescu” școala care acum se numește Școala Generală Protopescu?” și oamenii pot vota dacă da sau nu. Și putem să luăm pulsul direct al oamenilor din Slatina, ca să vedem dacă direcția în care mergem este una corectă sau nu».

REGULAMENTE DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE PRIVIND SERVICIUL PUBLIC DE ADMINISTRARE ȘI EXPLOATARE A CIMITIRELOR!

«Al treilea subiect despre care vreau să vorbesc este cimitirul. Am adoptat, în ședința de Consiliul Local, de săptămâna trecută, două regulamente importante. Regulamentul de organizare și funcționare al Serviciului Public și Administrare și Exploatare a Cimitirelor, care reglementează mult mai strict foarte multe lucruri și în care se clarifică anumite aspecte. Vă dau un singur exemplu extrem de important.

Plata taxelor se poate face și de către urmași, fără succesiune dezbătută. Plata concesiunii. Dacă străbunicul unei familii a luat în concesiune locul de veci și s-au prăpădit străbunicul, bunicul și au mai rămas 30 de urmași în urma lor, acei 30 de urmași, care sunt răspândiți oriunde vreți dvs. în lumea asta, nu doar în țară, trebuie să vină să se așeze la masă, să facă succesiunea, ca cei care exploatează acum cimitirele să accepte taxa de concesiune. E o aberație. Dar nu e o aberație, e o mânăreală. Ce fac cei de la cimitire este să pună oasele tuturor celor decedați, din familia acelei persoane, într-un sac și zice „ia-le și du-te unde vrei” și scoate locul la licitație. Este o nemernicie!

În Slatina, prin acest regulament, urmașii pot achita taxa de concesiune, fără să fie succesiunea dezbătută. Cred că șmecheria trebuie să termine.

Este un regulament de avizare pentru prestările de servicii funerare, în baza unei Hotărâri de Guvern din 2016, care reglementează norme foarte clare de avizare a operatorilor funerari și care ar fi rezolvat foarte multe probleme în Slatina. Acest regulament a fost ignorat de anumiți domni din Primăria Slatina, pe interese foarte concrete. Este vorba despre Hotărârea 741 din 2016.

Și, în baza acestei hotărâri, noi am stabilit un regulament de funcționare care clarifică foarte multe lucruri. Deci promisiunea mea pentru slătineni se rezolvă, se întâmplă, pas cu pas. De anul acesta, slătinenii plătesc, din nou, 3 lei pe metru pătrat. Ne-am întors la 3 lei pe metru pătrat, de la 27 de lei, prin hotărâre de Consiliu Local. Ce i-a împiedicat pe unul și pe altul să facă acest lucru?

Am primit, prin avocați plătiți foarte scump, tot din banii noștri, ai slătinenilor, foarte multe reclamații, sesizări și plângeri, pe aceste două regulamente. De la cimitir… Și nemulțumiri cum că nu e bine. Le spun băieților în felul următor, dacă nu e bine, să plece! Să plece! Sunt de acord să reziliem contract. Nu le place? Să plece! Nu le mai place, pentru că nu mai pot să jefuiască oamenii? Să plece! Nu se mai poate să îți pună oasele în pungă. Sunt familii ai căror bunici, părinți, străbunici sunt puși în saci și îți îi dă în mână. Ia-i și du-te!

Avem patru  procese pe rol, în acest moment. Din păcate, procesele nu se soluționează, într-o lună de zile. Dar facem pași concreți, măcar pentru a stabili un echilibru. Dar ne luptăm… Până atunci însă, vrem să ne asigurăm că nu mai există abuzuri, vrem să ne asigurăm că sunt prețuri corecte.

Vă mai dau un exemplu de regulament. Până acum, oamenii aveau voie să facă lucrările doar cu firma lui Iliuță. Așa se întâmpla. Prin regulament, am permis ca fiecare beneficiar să vină cu orice firmă proprie dorește să-și facă lucrările. Nu mai sunt ei jupâni! Vi cu o firmă avizată în construcții, nu mai depinzi de firma lor. Adică, intrăm, măcar intrăm, într-o zonă de normalitate.

Eu am spus că nu mai fac politică și am pus vesta în cui, însă, atât timp cât Consiliul Local are culoare politică, nu pot să nu menționez anumite lucruri. Au fost voturi despre cimitir la care consilierii PSD s-au abținut în bloc, ceea ce echivalează cu un vot împotrivă. Cizmaru, care a fost consilier local, nu mai este pe motive de incompatibilitate, a renunțat, ca să nu fie incompatibil, a fost administrator public 12 ani. El știa de hotărârea asta. N-a făcut nimic. Berechet a fost viceprimar, 4 ani. El este în Consiliul Local, actualmente. S-a abținut, a votat împotrivă. Perianu, Bărbulete, Șerban, Ilie au votat împotrivă, prin abținere. Domnule, au votat împotriva locuitorilor municipiului Slatina. Ar trebui să nu ai curaj să ridici ochii în fața oamenilor. Mă lupt singur, mă lupt cu toții. Îi târăsc după mine.

Pentru că locuitorii municipiului Slatina au dreptul să-și plângă morții, cu demnitate. Domnule, aveau dreptul ăsta pe vremea lui Ceaușescu.

Cât de ticălos și nemernic a fost Ceaușescu și nu  a luat dreptul ăsta. Și vin cei de la  cimitir și-l iau? Și vine Moț și-l ia? Și vine Berechet, și vine Bărbulete? Și vine Perianu? Nu în mandatul meu.»

BLOCUL INSALUBRU DE LA ZONA „VÂLCEA”, ÎN MIJLOCUL SLATINEI… AU MODIFICAT CAIETUL DE SARCINI AL UNEI LICITAȚII DEJA ATRIBUITE

«Nenorocirea aia de insalubritate din mijlocul orașului, blocul din zona „Vâlcea”… În 2006, firma d-lui Ciocan a achiziționat, pe bune, blocurile respective, evident, prin hotărâre de consiliu local. În 2006, era obligat să obțină autorizația de construcție, în trei luni, și să finalizeze proiectul în 2 ani. În 2008, după ce au expirat toate termenele și omul n-a făcut nimic, prin hotărâre de Consiliu Local, au modificat caietul de sarcini. Au modificat caietul de sarcini al unei licitații deja atribuite. Și au făcut în așa fel încât să se poată termina investiția, în doi ani de la obținerea Planului Urbanistic de Detaliu, care nu s-a întâmplat nici până în zilele noastre. Și atunci, 17 ani mai târziu, avem în mijlocul orașului acel munte de insalubritate, cu garduri nenorocite, care arată a orice, nu a garduri.

Prin hotărârea de Consiliu Local, pe care am dat-o zilele trecute, firma „T Dancor” are 30 de zile la dispoziție să igienizeze locul și să schimbe nenorocirile de garduri, are obligația să obțină PUZ, în maximum un an, și obținerea autorizației de construire, în trei luni de la obținerea PUZ.

Dacă aceste lucruri nu se întâmplă, acele blocuri vor trece, înapoi, în patrimoniul Municipiului Slatina.»

TRĂIM ÎNTR-UN STAT DE DREPT, ÎN CARE ORICE OM DE PE STRADĂ POATE SĂ INTRE ÎN DNA ȘI SĂ FACĂ O PLÂNGERE

La final, Mario de Mezzo a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, privind anumite teme, precum plângerile la DNA, pe care le are actualul primar, reabilitarea fostului sediu al Judecătoriei Slatina, situația clădirilor de patrimoniu, venirea firmei de ride-sharing „Bolt” în Slatina și problema câinilor fără stăpân!

FOSTUL SEDIU AL JUDECĂTORIEI SLATINA

«Judecătoria ne-a rugat să-i mai îngăduim, o vreme, eliberarea spațiului, pentru că mai au niște arhive acolo. Vom renova, cu siguranță, clădirea și va fi sigur o clădire administrativă. Vom vedea dacă vom muta Direcția Economică. Mie mi se pare că este un spațiu eficient și bun pentru Direcția Economică. Și cam asta este direcția mea acum. Dar urmează să vedem. La Direcția Economică, sunt niște condiții improprii.

Ne vom gândi la soluții, pentru că nu-mi vine să investesc niște milioane de euro în fostul sediu al judecătoriei, chiar dacă ne ajută pe noi, la Primăria Slatina, când știu că vin oameni și îi zic „– Dar strada cutare când o faci?” „– Dar un loc de joacă în Satul Nou când îl faceți?” „– Dar un loc de joacă în Cireașov, când îl faceți?” Și atunci o să fie o luptă foarte mare, între a aloca fondurile necesare, pentru că acolo e investiție uriașă. Acolo trebuie rașchetat totul, până la zid.

Acoperișul trebuie schimbat tot. Tâmplăria trebuie schimbată toată. Eu am lucrat în urmă cu peste 20 de ani în acea clădire. Investiția e foarte mare. Vom vedea.

Dar dacă ar fi să vă răspund acum repede, aș spune că Direcția Economică are prioritate acolo. Și alte instituții adiacente cu care mai lucrăm.»

PLÂNGERI LA DNA

«A venit, într-adevăr, o solicitare de la DNA, pentru niște informații. Am trimis, cred, două bibliorafturi cu aproximativ o mie de pagini. După ce am câștigat Primăria Municipiului Slatina, am avut o discuție cu domnul Bolojan, de la Oradea, care mi-a spus că, în primii doi ani de mandat, se ducea, de două ori pe săptămână, la DNA, să dea declarații. Din fericire, și eu sunt bucuros că se întâmplă așa, trăim într-un stat de drept, în care orice om de pe stradă poate să intre, în DNA, și să facă o plângere.

Și cei de la DNA sunt obligați să o trateze cu seriozitate. Iar eu îi rog să facă acest lucru. Nu am absolut nimic de care să mă știu vinovat.

Este o încercare penibilă a pesediștilor de a pune presiune pe administrația mea și pe mine, de a mă hărțui și de a mă ține ocupat, cu alte lucruri, sperând că mă distrag de la misiunea pe care eu o am, în acest oraș. Le spun și lor, le spun și locuitorilor municipiului Slatina, că dacă trebuie să muncesc 24 de ore pe zi, ca să îmi îndeplinesc angajamentele cu slătinenii, voi face acest lucru. Și nu pot să arunce în mine, cât pot să trag după mine. Nu pot ei. Normal, ei ar trebui să învețe asta din mandatul meu de prefect, în care au venit, cu resurse nelimitate, și i-am târât după mine, până i-am învins. Mai facem încă patru ani același lucru. Nu am o problemă. Slatina și slătinenii sunt mai importanți pentru mine decât mizeriile pe care le fac ei. Să dea înainte, dar decontul va veni.

Când oamenii vor vedea schimbările din Slatina, toate acele plângeri se vor încheia, fără nicio consecință împotriva mea și că lucrurile sunt făcute corect, și sunt doar niște hărțuiri ordinare. Pe măsură ce lucrurile se vor închide, ies eu și comunic, despre hărțuirea pe care eu o fac împotriva mea. Și oamenii, la fel cum au făcut în 2024, vor asculta și vor înțelege.»

CLĂDIRILE DE PATRIMONIU

«Nu am identificat, încă o soluție. Ce putem face, de la primărie, sunt proiecte tehnice, pe care să le punem la dispoziția oamenilor, dar costurile sunt ale lor.  Aș vrea să văd un pas în față de la proprietari. Pentru că folclorul urban spune că foarte multe dintre clădiri aparțin doar câtorva oameni. Poate doi, poate trei.

Urmează să fie impozitate, dacă nu își îngrijesc clădirile. Dar sunt de acord să nu plătească dacă și le îngrijesc și sunt de acord să plătească 500% dacă nu și le îngrijesc. Noi avem impozitul calculat, ei doar nu îl plătesc.»

BOLT

«Să știți că, din păcate, legea este un pic ciudată… Nu știu să vă răspund la întrebarea aceasta, pentru că Bolt nu are nevoie de nicio hârtie de la Primăria Municipiului Slatina, pentru a funcționa în Slatina. E o aberație, din punctul meu de vedere. Sunt înregistrați la București și își fac ceva în Slatina.

Nu știu dacă au măcar o formă juridică în Slatina. Contractele cred că sunt direct cu firma de la București. Au nevoie doar de o autorizație sau o adeverință de la RAR. Atât! N-au nevoie de nimic de la primărie… Ei nu stau în parcările de taxi. Deci, nu îi poate controla primăria, în niciun fel.»

AUDIT LA COMPANIA DE APĂ

«La CAO, avem în curs un audit, pe resurse umane și pe parte comercială. Îi mulțumesc din suflet domnului director George Ionică, pentru că, în ciuda atacurilor viscerale, pe care unii le exercită asupra lui, își face treaba foarte bine la CAO. CAO va fi revelația anului pentru Slatina, o să vedeți. Lucrurile pe care le pregătesc cu domnul director George Ionică vor avea impact nu doar în Slatina, ci în tot județul. Anul acesta, se vor întâmpla. Doar un pic de răbdare…»

PROBLEMA CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN! DE ASTĂZI, A REÎNCEPUT CAPTURAREA CÂINILOR,  ÎN SLATINA

«În mandatul fostului primar, tehnicianul veterinar și-a luat concediu postnatal și de creștere și îngrijire a copilului. Orice copil este un motiv de bucurie. Și serviciul a funcționat, în felul acesta, fără nicio problemă. După ce am preluat eu mandatul, un binevoitor mi-a făcut reclamație la DSVSA, că serviciul de câini nu are tehnician veterinar și nu poate funcționa fără tehnician veterinar, pe partea de capturare.

Și DSVSA-ul a suspendat dreptul de capturare al serviciului de câini din Slatina. De la 1 februarie, doamna tehnician veterinar s-a întors la serviciul. De astăzi, a reînceput capturarea câinilor  în Slatina.

Știu că este o problemă foarte mare. Foarte mulți dintre locuitorii municipiului Slatina care se uită singuri și observă. Eu am extrem de mare încredere în inteligența oamenilor din Slatina, în general a oamenilor. Și oamenii nu mai pot fi prostiți, atât de ușor. Eu mă bucur foarte tare de lucrul acesta.

Foarte mulți dintre locuitorii municipiului Slatina au venit și mi-au semnalat că sunt câini adulți. Adică, dacă avem în Slatina un câine care are 3 ani, 4 ani, 2 ani, e clar că acel câine a fost adus de undeva. Dacă aceia care aduc câinii în Slatina sunt prinși, eu le fac dosare penale.

Mergem pe sterilizare dar, după 14 zile, Primăria Slatina este obligată să-i eutanasieze. Asta este informația pe care o am eu. Curtea de Conturi vine și impută costurile pentru mai mult de 14 zile. Soluția este să fie adoptați. Asta este cea mai bună soluție. Îi rog pe oameni să le facă poze și să-mi trimită.

Nu există om în municipiul Slatina care să vrea să vorbească cu mine și să nu poate. Eu am un singur număr de telefon, pe care îl folosesc și pe care e disponibil oricui. Oricine sună la secretariat, la colega mea și spune că vrea numărul de telefon al primarului, îl primește. Nu trebuie să spună cum îl cheamă, de ce îi trebuie. Îl primește.»

A consemnat Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments