AcasăActualitatePrimarul Minel Prina și vicepremierul Liviu Dragnea au inaugurat bazinul de înot

Primarul Minel Prina și vicepremierul Liviu Dragnea au inaugurat bazinul de înot

De ziua lor, copiii din Slatina au primit un cadou special. Administrația slătineană, în fruntea căreia se află Minel Prina, a inaugurat, în prezența vicepremierului Liviu Dragnea, o nouă investiție importantă pentru comunitate. Este vorba de bazinul didactic de înot.

Investiția a fost demarată în 2009, dar lucrările au stagnat aproape cinci ani de zile și iată că astăzi toți slătinenii se bucură de un bazin de înot modern. Încă de duminică, cei dornici de o sesiune de înot au venit la bazin, acesta fiind deschis, de luni până vineri, între orele 08.00-22.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 09.00-15.00. De menționat faptul că programul se va modifica în funcție de cerințele cetățenilor.

La acest eveniment important peninaugurare bazin slatina 4tru Slatina, pe lângă primarul Minel Prina și vicepremierul Liviu Dragnea, au ținut să fie prezente oficialități locale, funcționari din instituțiile deconcentrate al Oltului, parlamentari de Olt și locuitori ai Slatinei. Amintim aici pe Paul Stănescu – președintele CJ Olt, Marius Oprescu – vicepreședinte CJ Olt, viceprimarul Mihaela Stana, Cristi Cismaru – city-manager, Felicia Man – Inspector Școlar General al IȘJ Olt, senatorul Darius Vâlcov, deputații Florin Iordache, Virgil Delureanu, Dan Ciocan, Emil Moț și Daniel Bărbulescu. De asemenea, a fost prezent, ca la orice manifestare importantă, și Eduard Ciocăzanu – primarul Municipiului Caracal.

inaugurare bazin slatina 2prina si dragnea bazin 33Liviu Dragnea:

 „Acest bazin este un lucru extraordinar… Copiii din Slatina nu aveau așa ceva și sunt sigur că ei plecau la Craiova sau la Pitești să înoate. Trebuie să avem grijă cu calitatea, cu curățenia și cu instructorii.

Sunt fericit pentru faptul că am reușit să ducem această investiție la capăt. Uitați-vă câtă bucurie am produs copiilor și câte mii de copii se vor bucura de acest bazin! Nu e nimic mai frumos decât înotul și, dincolo de asta, înseamnă foarte multă sănătate.

inaugurare bazin slatina 1Este un bazin didactic foarte util și se vor crea locuri de muncă. Acesta va fi un loc ce va produce bucurie și copiilor, și părinților, deopotrivă”.

Minel Prina:

„Am inaugurat astăzi bazinul didactic de înot din Slatina, în prezența vicepremierului Liviu Dragnea, căruia vreau să-i mulțumesc pentru sprijinul acordat pentru finalizarea acestui proiect. Vreau să le mulțumesc și domnului senator Darius Vâlcov, domnului președinte Paul Stănescu, domnului vicepreședinte Marius Oprescu, prezenți și ei la acest eveniment.

Acum avem cu toții un spațiu modern pentru înot, la cele mai înalte standarde. Bazinul de înot a fost gândit mai ales pentru a le da copiilor noștri șansa să practice sportul și să aibă un mod sănătos și sigur de a-și petrece timpul liber. Sub supravegherea unor instructori profesioniști care să îi îndrume și să aibă grijă de ei, nu pot decât să sper că și Slatina va avea în anii următori campioni la înot. Cu siguranță însă bazinul de înot va fi și pentru noi, părinții, un mod relaxant pentru petrecerea timpului liber. Îmi doresc să văd cât mai multe familii din Slatina venind la inaugurare bazin slatina 5Bazin și tocmai de aceea avem abonamente cu facilități speciale pentru acestea.

Nu în ultimul rând, bazinul de înot este un proiect care a creat locuri de muncă – din cei 15 angajați ai bazinului, 13 au venit din șomaj – și care duce mai departe proiectul nostru pentru Slatina europeană.”

Darius Vâlcov:

„Vreau să vă spun că această investiție a fost demarată în 2009 și, după un început foarte bun, lucrările au stagnat. Iată că după cinci ani putem inaugura această investiție. Norocul nostru este faptul că de un an de zile avem un vicepremier care s-a ocupat special de această investiție, pentru că altfel eu cred că mai dura încă cinci ani de zile.”

O nouă sală de sport

După inaugurarea bazinului de înot, Liviu Dragnea a dorit să vadă și locul unde se va ridica o nouă sală de sport, ce va lua ființă în imediata apropiere a bazinului. Aici domnia-sa a precizat că lucrările trebuie urgentate pentru ca în 2015 noua sală să fie finalizată.

„Trebuie respectate termenele pentru că banii vin în mod curent, fără întârziere. Nu putem să stăm cu șantiere deschide ani de zile. Pentru că pierdem bani publici… Anul viitor, în august maxim septembrie sala trebuie finalizată.

Mai avem ultima procedură de hotărâre interministerială de aprobare a indicatorilor după care trebuie să se înceapă execuția”, a declarat Dragnea.

Dragoș SÎRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments