AcasăOra SatuluiPrimarul Negrilă este cercetat penal pentru că a dorit să impună legea,...

Primarul Negrilă este cercetat penal pentru că a dorit să impună legea, ordinea și disciplina

Fostul colonel de aviație, d-l Marian Negrilă, a intrat în politică îndată ce patria română s-a spălat pe mâini de tot ceea ce a însemnat pentru țară Baza Aviatică de la Deveselu. A optat pentru Partidul Național Liberal, în primul rând datorită înaintașilor săi din neam, care au făcut, în perioada interbelică, politica lui I.C. Brătianu, și apoi grație aptitudinilor sale pentru disciplina  financiară, ordine și respect pentru valorile tradiționale.

Se află la cea de-a treia legislatură în fruntea comunei Traian, fapt care se vede cu ochiul liber, dacă ai curiozitatea ca ziarist, politician ori – pur și simplu – ca simplu cetățean, să faci diferența între ceea ce a fost comuna Traian până în 2004 și ceea ce reprezintă ea astăzi. Școli echipate și renovate la standardele vremii, drumuri pietruite, curățenie și ordine, așa cum – probabil – n-a mai fost chiar de pe vremea Brătienilor, în raport cu acele vremuri…

primar traianO trăsătură importantă a acestui primar cu caracterul intact, nealterat sub vreo formă sau alta, este aceea că domnia-sa nu a oscilat niciodată în ceea ce privește doctrina liberală. Indiferent de presiunile la care a fost supus, de-a lungul vremii, de puterile socialiste, care  s-au perindat la cârma acestui județ nefericit.

Am spus mai devreme că respectă valorile tradiționale. Trebuie să adăugăm și faptul că Marian Negrilă, ca bun intelectual, îi prețuiește pe dascălii adevărați, care nu fac politică în școală, pe cei care nu mint și nu fură, în general, pe toți cei care respectă legile țării și învățăturile Bisericii noastre strămoșești. Este împotriva popilor care jefuiesc oamenii pentru poftele lor nemăsurate, împotriva medicilor care nu-și fac meseria și adversar de temut al profesorilor care fac politică în școală.

Iată un model de primar care poate fi preluat nu numai de către ceilalți primari liberali din Olt, dar și de cei socialiști, dintre care unii amestecă vorbele cu faptele și, în loc să-și numere oile, numără picioarele acestora, apoi împart la patru. Ca să complice și mai mult lucrurile…

MARELE DEFECT AL PRIMARULUI NEGRILĂ ESTE ACELA CĂ-ȘI PERMITE SĂ FIE LIBERAL

Ceea ce a făcut administrația Negrilă pentru unitățile de învățământ din comuna Traian, în ceea ce privește confortul și modernizarea acestora, nu prea are echivalent în alte localități rurale din județul nostru. Cu toate acestea, unele cadre didactice, aliate cu anumite persoane, încadrate ca personal auxiliar, sfidează legea, bunul-simț și fișa postului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grădinița Traian

Bunăoară, la grădinița Traian, ai să vezi iarba crescută haotic, chiar pe locul unde ar trebui să se joace copiii. Tot în această unitate, vei da peste toalete necurățate al căror miros îți mută nasul din loc… Aceste aspecte nedemne de vremurile pe care le trăim sfidează parcă vrednicia și aplecarea spre civilizație de care dispune d-l Negrilă, unul dintre cei mai competenți și mai onești primari ai județului Olt. Marele „defect” al domniei-sale este acela că, în loc să fie soldat al partidului unic (PSD), el își permite să fie liberal, într-o vreme când și pasărea cerului este nevoită să treacă pe la sediul PSD, ca să-și semnalizeze atașamentul și admirația pentru valorile cripto-comuniste ale lui Victor Ponta și ale clientelei sale rapace.

ÎMPOTRIVA MEA SUNT CÂȚIVA OAMENI, CĂRORA NU LE PLACE MUNCA, ȘI ACEIA SUNT PESEDIȘTI

Responsabilă pentru toate aceste mizerii de la Grădinița Traian este Nicoleta Șuțu, mare membră PSD și femeie de serviciu a acestei unități de educație preșcolară. Această tovarășă, aflată sub protecția partidului, prin atitudinea ei sfidătoare, ne confirmă, dacă mai era nevoie, o zicere tristă. Anume că „dacă li s-ar interzice dreptul de vot celor cu 8 clase și celor sub 8 clase primare, atunci PSD n-ar mai fi câștigător 1000 de ani de aici înainte!”

Sesizarea făcută de primarul Negrilă la IȘJ Olt, cu privire la atitudinea femeii de serviciu față de responsabilitățile sale, n-a primit niciun răspuns. Se vede de la o poștă că politicul se amestecă brutal în viața școlii, organele de resort cocoțate în funcții pe criterii strict politice protejându-și propagandiștii aflați în diferite funcții, până la nivelul femeii de serviciu.

Educatoarele Carmen Țenea și Maria Pârlogea, de la aceeași grădiniță, nu sunt, de asemenea, atașate valorilor morale și profesionale, ele făcându-și orele după cum bate vântul, dar pretinzând să-și ia salariul integral.

Doar Doralina Ghiță, directoarea grădiniței, după cum ne-a declarat domnul primar, își respectă misiunea de dascăl, conform cerințelor vremii, și îndrăznește să-i atragă atenția femeii de serviciu, cu privire la lipsa ei de preocupare, la incompetența ei și la sfidarea, fără precedent, a administrației locale. Inutil. Protejată politic, femeia de serviciu încalcă toate regulile și n-o interesează să răspundă pentru ceea ce nu face, conform fișei postului.

Mai mult, primarul Negrilă a fost chemat în instanță pentru hărțuire. Ca să dea cu subsemnatul, pentru că a dorit să impună legea, ordinea și disciplina la grădinița din localitate.

Întrebat dacă are mulți astfel de adversari în comuna Traian, primarul Negrilă a răspuns: „Am adversari politici, dar nu am dușmani! Împotriva mea sunt câțiva oameni cărora nu le place munca, iar aceștia sunt pesediști!”

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular