AcasăPrimim la redacțiePrimim la redacție! 29 ianuarie a.c. – un accident absurd și neverosimil!

Primim la redacție! 29 ianuarie a.c. – un accident absurd și neverosimil!

Slătineanul Negrilă Vițu ne scrie aici, pe scurt, filmul accidentului care s-a produs în ziua de 29 ianuarie 2023, la intrare în comuna Brebeni, el fiind la volan și venind din direcția Schitu-Greci spre Slatina.

Deși pare absurd și neverosimil, Negrilă Vițu susține că accidentul a fost provocat de un anumit „domn”, pentru a beneficia de ceea ce se cheamă în legislația rutieră „Daună totală”.

Menționăm că Negrilă Vițu își asumă, in integrum, punctul de vedere, reflectat în cele scrise în  rândurile de mai jos. E momentul ca organele abilitate să facă lumină asupra acestui caz și să aplice legea, așa cum scrie la carte, indiferent de cine este vinovat, în cazul celor întâmplate.

LINIA ÎNTÂI

29 ianuarie 2023 – „o zi neagră”

«29 ianuarie 2023, „o zi neagră” și zilele „negre” nu se uită niciodată. Nu am să dau detalii, mă voi opri la partea esențială a întâmplării.

Veneam dinspre comuna Greci, din județul Olt, și mă îndreptam către comuna Brebeni, eram într-o mașină care nu-mi aparținea, era împrumutată, mă rugase o cunoștință apropiată să o aduc de undeva, de la țară, cu mai multe bagaje. Trebuia să o transport cu mașina mea, dar când am vrut să o pornesc, deși în prima fază a pornit, după puțin timp, s-a oprit și nu a mai pornit. Am telefonat la acea cunoștință și m-a rugat să iau mașina lor. Poate asta a fost prima greșeală a mea. Am făcut o mențiune să arăt prima greșeală.

Redau firul întâmplării: am ajuns aproape de curba de la Brebeni, acolo unde cobori panta. În vârful pantei, când să fac curba, am apăsat frâna, să reduc viteza. Pe carosabil se topise zăpada, iar apa, împreună cu pământul, forma o mâzgă alunecoasă, în momentul când am „pișcat” frâna, m-a tras în dreapta. Am încercat să redresez, însă nu m-au ținut frânele, am alunecat ca pe gheață, am considerat că cel mai bine era să intru în șanțul de pe partea opusă sensului meu de mers, pentru că, dacă încercam să redresez, puteam intra în zig-zag și m-aș fi lovit frontal cu cel din sens opus, care ar fi putut veni.

La baza pantei, la ieșire din comuna Brebeni, am văzut o mașină albă, care mi s-a părut staționată. Carosabilul era liber, în afara acelei mașini care, mă repet, mi s-a părut staționată. După ce am intrat în șanț, am încercat s-o liniștesc pe doamna pe care o transportam, la care, ea a zis: „o zi neagră”. În momentul în care eu mi-am desfăcut centura de siguranță și încercam să cobor, m-am întors să deschid portiera, timp în care am fost izbiți de către o mașină, în partea dreaptă. Fac mențiunea că nu ocupam carosabilul decât cu portbagajul mașinii, restul era în afara carosabilului. Distanța de la carosabil, până unde am fost lovit, era de aproape doi metri, poate mai mult. Lovitura a fost devastatoare, pentru că viteza a fost „foarte mare”, așa cum a spus cel de-al patrulea pasager, care se afla în mașina celui care ne-a lovit, pasager pe care l-am întâlnit în Spital, la Urgențe, seara, când mi s-au făcut investigații, era pe un pat, în salon, pe diagonală, cu mine, un bărbat în jur de 50 de ani și care mă privea insistent. Atunci l-am întrebat dacă a fost în mașina care ne lovise și mi-a spus că „DA”! L-am întrebat dacă a avut viteză și el mi-a spus că a fost „FOARTE MARE!” Cred că mi-ar fi spus mai multe, pentru că s-a văzut binevoitor, dar am fost luat și dus pentru alte investigații. (NU ȘTIU, DAR CRED CĂ CINEVA VOIA SĂ NU AFLU PREA MULTE)

În momentul în care am fost chemat să dau declarație, și asta se întâmpla în data de 31.01.2023, deci, la câteva zile, nu i se luase declarație pasagerului cu care comunicasem, aproape că nici nu se mai știa de el, pentru că polițistul care se ocupa de dosarul meu, a avut grijă  să-mi întocmească mie dosar penal, asta pentru că, intrasem în șanț, înainte de a mă lovi individul cu mașina. El ar fi vrut să mă „prindă” pe carosabil și asta din motive cunoscute doar de el!!!

După ce m-a lovit, șoferul a coborât, s-a pus în fața mașinii lui și a încercat să strige „DAUNĂ TOTALĂ” de mai multe ori. Asta se întâmpla în momentul în care eu eram în mașina pe care o condusesem, urlam și eu și doamna căreia nu vreau să-i dau numele, o rugam să nu moară. Plângeam, eram în STARE DE ȘOC, iar ea era inconștientă, am văzut-o cum „a dat ochii peste cap”, în care i-am văzut doar albul ochilor, atunci am crezut că „am pierdut-o”, timp în care s-a adunat foarte multă lume, oameni de bine și care au încercat să o descarcereze, asta înainte de a veni cei de la pompieri. În aceste momente, acest individ care provocase tragedia, ne privea și zâmbea, cu o satisfacție inumană și striga, în continuu, „daună totală”. Am crezut că este drogat, fapt ce m-a determinat să nu comunic cu el și să-l ignor, considerând că se va dovedi la test (nu cunosc rezultatul testului și nici dacă i s-a făcut test antidrog, am văzut când i s-a făcut testul anti-alcool).

Fac mențiunea că toți pasagerii din mașina care ne-a lovit se aflau în spate, aducă pe bancheta din spate: două femei, un copil (aproximativ 7, 8 ani) și domnul pe care l-am întâlnit, în spital.

Rog oamenii de bine, care au văzut și au pozat sau au filmat să mă ajute să-mi demonstrez nevinovăția… Știu că majoritatea oamenilor nu-și doresc complicații, dar poate dacă se dorește să se afle adevărul, se merită să fie pedepsit adevăratul vinovat. Foarte multe fenomene dubioase!

Polițistul mi-a spus că mi s-a făcut dosar penal, pentru că eu nu am avut martori, i-am zis că martorul meu a fost anihilat și că, de acest lucru a avut grijă cel care, cred eu, a provocat accidentul. Adevărul este că el a avut martor și asta l-a scos din culpă – a avut-o pe nevasta-sa și a fost suficient! Ce mai contează cercetarea la fața locului!

Încă o dată, rog oamenii de bine, care dețin filme sau poze să le trimită la redacția ziarului. Orice amănunt poate ajuta la a arăta adevărul.

Negrilă Vițu»


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments