Acasă Primim la redacție Primim la redacție. ABUZ SAU PRACTICĂ OBIȘNUITĂ A AGENTULUI AUREL GHERGHINA DE...

Primim la redacție. ABUZ SAU PRACTICĂ OBIȘNUITĂ A AGENTULUI AUREL GHERGHINA DE LA BĂLTENI!?

În ziua de 23 septembrie a.c. numitul Florin Spânu din comuna Brebeni, județul Olt, a făcut următoarea sesizare, pe adresa publicației noastre.

spanu florin brebeni 1
.

FLORIN SPÂNU:

Am făcut contestație la amenda primită și merg mai departe…

„Vineri dimineață, la ora 8.00, m-am dus la soacra mea, în comuna Bălteni, cu autoturismul personal, marca Fiat OT 45 CAM. Am oprit în fața farmaciei din Bălteni, pentru a sta de vorbă cu un băiat. Mașina am staționat-o pe avarii, m-am dat jos din mașină. În timp ce stăteam de vorbă, a venit o Skoda albastră, în care era un polițist (avea doar haina pe el), împreună cu un coleg de-al lui, care era îmbrăcat în civil. A încercat să mă depășească, iar la mijlocul mașinii a oprit și a dat înapoi. S-a dat jos din mașină și mi-a adresat injurii, întrebându-mă cine sunt, de unde sunt, ca să mă ocolească el pe mine. I-am răspuns că sunt de la Brebeni și am venit la soacra mea. Mi-a cerut actele, i le-am dat: permisul, asigurare, buletin, certificatul mașinii, tot ce trebuia. A spus că îmi ia permisul pentru 15 zile, că nu am voie să opresc acolo. La întrebarea mea care ar fi motivul, mi-a spus că-mi arată un articol din lege. Mi-a arătat o copie de pe nu știu ce articol. A zis că-mi dă amendă și că-mi ia permisul.

Când a venit cu amenda, a zis că nu-mi mai dă permisul, că mi-l suspendă. Am semnat de frică că nu-mi mai dă permisul. A scris în amendă că nu i-am prezentat certificatul mașinii, de aceea mi-a dat 7 milioane lei vechi amendă.

I-am dat toate actele în mână, inclusiv certificatul de înmatriculare al mașinii, pe care el nu-l vedea sau se făcea că nu-l vede. Nu am avut decât să semnez. Nici măcar nu s-a prezentat.

Eu eram oprit regulamentar. Mi-a vorbit urât, mi-a adresat injurii. Stăteam de vorbă cu prietenul meu Cârstea Marian. Nu mă înjură părinții mei și mă înjură el.

La două ore după incident, am fost la judecătorie, am făcut contestație la amenda primită și merg mai departe.

Mă întreb: ceea ce face d-l agent este un abuz sau o practică obișnuită!?”

În aceeași zi, am luat și punctul de vedere al martorului Marian Cârstea, care susține că era la fața locului când s-a întâmplat incidentul. Iată ce spune acesta!

MARIAN CÂRSTEA, MARTOR:

Polițistul nu avea cascheta și era în mașina personală, nu într-un echipaj al Poliției

„Lucrurile sunt clare. În condițiile în care un conducător auto este oprit, mașina fiind staționată, neavând niciun fel de problemă cu dumnealui, cum vi se pare problema asta? Mașina fiind staționată, vine d-l polițist și spune să-i fie prezentate documentele. Repet, mașina fiind staționată.

Polițistul, bănuiesc, că nu era în… apele lui, ca să nu spun altceva. Spun acest lucru deoarece i s-au înmânat toate actele, iar el nu a găsit certificatul mașinii… Nici nu avea cascheta… Cu mașina lui personală face ce vrea, umblă prin sat…

Și spun asta, în condițiile în care nu era cu un echipaj al Poliției Rutiere, ci cu mașina personală, în care mai era un civil, căruia i-a spus: «Să vezi tu ce amendă îi dau eu!»

Cum e posibil așa ceva? Și i-a luat și permisul de conducere? Pentru ce motiv? L-a și forțat, spunându-i că, dacă nu semnează, îi ia și permisul de conducere, ceea ce s-a și întâmplat.”

Agent principal Aurel Gherghina:

Eram cu mașina personală, fiindcă mașina de serviciu e la reparat. Care e problema?

Și fiindcă Linia Întâi lucrează pe principiul latin «Audiatur et altera pars», este obligatoriu să luăm și punctul de vedere al polițistului respectiv. Iată-l:

„I-am dat amendă pentru că nu avea certificatul de înmatriculare. Care e problema? Eram cu mașina personală, pentru că mașina de serviciu e la reparat. Care e problema?

Numitul Florin Spânu să facă contestație! Care e problema? Eu nu pot să vă spun nimic, fiindcă e o chestiune de poliție. Care e problema?”

LINIA ÎNTÂI

proces verbal spanu brebeni

contestatie judecatorie spanu florin

RELATED ARTICLES

Primim la redacție! Scrisoare deschisă: Judecătoria Slatina zădărnicește flagrant combaterea răspândirii Covid-19!

„Președintelui ROMÂNIEI, Primului ministru al României, Ministerului Justiției, Ministrului Sănătății, Președintelui CSM, Procurorului General AL României, Instituției Avocatului Poporului, precum și Direcției de Sănătate...

Primim la redacție. Bădilă Ilie, Oporelu: Un drept al meu încălcat repetabil!

Zilele trecute a poposit la redacția Liniei Întâi cetățeanul Ilie Bădilă din comuna Oporelu, care ne-a vorbit și ne-a scris, sub semnătură proprie, despre...

Primim la redacție

Domnule redactor-șef, N-au trecut decât câteva zile de la alegerile locale și cochetul nostru oraș continuă «înfrumusețarea». Astfel, în centrul orașului, la Fântâna Speranței, locul...
- Advertisment -

Most Popular

PERICOLE ÎN MUNȚI

Munții sunt străbătuți tot timpul anului de turiști de toate vârstele. Cei mai numeroși sunt turiștii ocazionali, turiștii de weekend. Cei care merg frecvent...

Primăria Municipiului Slatina demarează acțiuni de dezinsecție a domeniului public

Primăria Municipiului Slatina va demara, începând de vineri, 30 iulie a.c.,  acțiuni de dezinsecție a domeniului public, pe o suprafață de 4.500.000 m.p. aviotratament...

ARPIA Caracal – Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene Române!

Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii – Filiala Caracal, aflată sub președinția Cpt. Comandor, inginer Andrei Constantin, a fost din nou la „înălțime”,...

Colonești! Festivalul Călușăresc „Ilie Martin” – ediția a XVII-a

Ziua de 20 iulie a.c., Ziua Sfântului Ilie, a fost sărbătorită, așa cum se cuvine, în comuna Colonești. Așa cum ne-a obișnuit, primarul Nicolae...

Recent Comments