Print this Post


  Primim la redacție! Scrisoare deschisă: Judecătoria Slatina zădărnicește flagrant combaterea răspândirii Covid-19!

  „Președintelui ROMÂNIEI, Primului ministru al României, Ministerului Justiției, Ministrului Sănătății, Președintelui CSM, Procurorului General AL României, Instituției Avocatului Poporului, precum și Direcției de Sănătate Olt!

  Subsemnatul Bădiță Gheorghe, cu domiciliul în Șos. Argeșeanu nr. 8, loc. Piatra Olt, jud. Olt, prin prezent vă adresez următoarele: În data de 23 iunie a.c. ,la Judecătoria Slatina, am participat la o ședință de judecată în dosarul 4336 / 311 /2020, în care eram parte. În aceeași cauză, din partea adversă, s-a prezentat d-nul avocat Cosmin ROȘCULESCU care, atunci când instanța i-a acordat cuvântul, a solicitat președintelui de complet să i se permită să renunțe la masca de protecție antiCovid, pe motiv că respiră greu și simte că se sufocă.

  gheorghe badita li net1Completul i-a permis domnului avocat să renunțe la masca sanitară, însă, având în vedere că era foarte aproape de mine și chiar vorbea adresându-mi-se, am observat că avea fața congestionată, transpira abundent, respira cu mare greutate, motiv pentru care am intervenit și am arătat instanței  că îmi este teamă pentru sănătatea mea. Am solicitat instanței să-l oblige pe dl avocat să folosească masca sau să-i spună să părăsească sala de judecată. Menționez că, la acel moment, se aflau aprox. 20 de persoane în sală.

  Instanța a tratat cu superficialitate solicitarea mea, iar dl avocat a continuat să pledeze fără utilizarea măștii, încă aprox. 20 de minute. Având în vedere faptul că eu particip frecvent la astfel  de ședințe în instanță și ținând cont de experiența mea din ziua de 23 iunie 2020, îmi este teamă să mă mai prezint. Îmi este teamă să nu mă infectez cu virusul COVID19, având în vedere faptul că am 67 de ani, sunt diabetic, cardiac și am și alte afecțiuni. De aceea, vă solicit să-mi comunicați punctul dvs. de vedere și dacă pot participa la ședințele următoare de judecată, fără să-mi pun sănătatea în pericol. Vă rog să-mi comunicați dacă dvs. considerați că Judecătoria Slatina este un mediu sigur și dacă acolo sănătatea justițiabililor este în siguranță.

  De fapt, în urma ultimei experiențe din sala de judecată din 23 iunie 2020, la acest moment, eu nu mai sunt sigur că nu sunt infectat cu virusul Covid 19. În toată perioada stării de urgență și a stării de alertă, am încercat să evit orice pericol de infectare, numai că, prin atitudinea unei instanțe de judecată este posibil ca efortul meu să fi fost în zadar. Consider că Judecătoria Slatina a încălcat grav obligațiile de combatere a răspândirii virusului Covid 19.

  Mai arăt și faptul că între soluționarea cauzelor nu se făcea cu pauzele de rigoare, nu se aerisea sala de ședințe, se intra și se ieșea pe o singură ușă, nu se respecta niciun fel de regulă antiCovid, iar în sală erau în jur de 20 de persoane.

  Pentru toate cele întâmplate, îmi rezerv dreptul de a formula o plângere  împotriva numitului Lixandru Dan, președintele Judecătoriei Slatina, numitei Mogoșanu Elena Luiza, judecător în cauza NR. 4336 /311 /2020, Parchetului dpl Judecătoria Slatina, prin procuror de ședință, al cărui nume nu-l cunosc, Jandarmeriei Slatina, reprezentată de jandarmul de serviciu, al cărui nume nu-l cunosc, avocatului Cosmin Roșculescu, căruia nu-i cunosc adresa locuinței sau a sediului cabinetului său, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire și aderare la un grup infracțional organizat prev. Și ped. De art. 297 cp și de favorizare a făptuitorilor, prev. Și ped. De art. 269 cp, prezumtivii autori și purtători ai bolilor și de răspândire a acestora, prin nerespectarea Ordonanțelor Militare, pe perioada stării de alertă, precum și a ordinelor Ministerului de Justiție privind desfășurarea activităților instanțelor și implicit a ședințelor de judecată. Solicit, de asemenea, excluderea din magistratură a magistraților sus menționați și trimiterea în judecată a întregului grup infracțional.”

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/primim-la-redactie-scrisoare-deschisa-judecatoria-slatina-zadarniceste-flagrant-combaterea-raspandirii-covid-19/

  1 ping

   Comments have been disabled.