AcasăPrimim la redacțiePRIMIM LA REDACȚIE! Stadiul deplorabil în care se află Biserica Sf. Treime,...

PRIMIM LA REDACȚIE! Stadiul deplorabil în care se află Biserica Sf. Treime, din comuna Izvoarele, pune în pericol siguranța enoriașilor!

Ioan Afumelea, fiul fostului deținut politic, Afumelea Radu, revine cu o scrisoare adresată Episcopiei Slatinei și Romanaților, în atenția Înalt Preasfințitului Episcop Sebastian, cu referire la Parohia Sf. Treime, din comuna Izvoarele, jud. Olt, care este, de câțiva ani bună, parțial deteriorată, punând în pericol siguranța credincioșilor.  Iată ce spune Afumelea Ioan, fiu al comunei Izvoarele, actual locuitor al orașului Balș:

„Subsemnatul Afumelea Ioan, din comuna Izvoarele  din județul Olt, în prezent fiind domiciliat în orașul Balș, Str. Nicolae Bălcescu nr. 37 A, mă simt nevoit să revin la scrisoarea din 04 mai 2023, publicată în ziarul Linia Întâi, precum și la nenumăratele convorbiri telefonice cu Inspectorul Eparhial Pr. Mădălin Marian Vărzaru, de la care am primit răspunsuri neclare și evazive.

Referitor la Parohia Sf. Treime din comuna Izvoarele, județul Olt, biserica are tavanul deteriorat și tencuiala căzută… Se vede, din interior, chiar tabla acoperișului. Precizez că, în prezent, Biserica Sf. Treime (monument de patrimoniu istoric) se deteriorează zilnic, are tencuiala căzută de pe cupolă, deasupra ușilor împărătești, timp de peste 10 ani.

În adresa nr. 141/ 19 05. 2023, Episcopia Slatinei și Romanaților, sub semnătura Pr. Marian-Mădălin Vărzaru, nu a răspuns concret în ce stadiu se află documentația-proiect: cu ce adresă fost depusă pentru avizare, care este adresa poștală a Institutului de proiectare, care este numărul de contract al „afacerii”, ce termen de execuție are proiectul și, eventual, ce număr de telefon are arhitectul-șef, pentru a răspunde civilizat întrebărilor comunității religioase din comuna Izvoarele.

Preotul Paroh Crețu Gheorghe, de la Parohia Sf. Treime este, în permanență supărat și bolnav și nu spune ce demersuri a făcut și unde…

Personal, consider că atât Preotul Crețu Gheorghe, cât și Episcopia Slatinei și Romanaților au prea puțină experiență în derularea unor contracte de acest gen, dar și un dezinteres total, aș spune chiar necreștinesc.

Față de cele prezentate aici, văr rog să dispuneți măsuri urgente, pentru Biserica SF. Treime, din comun Izvoarele, județul Olt, pentru a fi reparată urgent.

Pe mine mă interesează această situație, deoarece tatăl meu, fostul deținut politic Radu Afumelea, după cutremurul din 4 martie 1977, s-a implicat personal în consolidarea Bisericii, executând cofrajul și turnând betonul la stâlpi și la centură, utilizând, în acest scop, membrii familiei noastre, pe mama mea Elena, pe cumnata mea și pe alți megieși, care au pregătit manual betonul, dar cu temeinicie religioasă și dăruire creștină.

Aștept răspuns, pe adresa din preambul.

Semnează Afumelea Ioan

Semnăt. indescifr.                       Data 15 ianuarie 2024”

Daria Silvana Badea

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments