AcasăPoliticaPrimul loc de muncă – proiectul UNPR a trecut de Camera Senatului

Primul loc de muncă – proiectul UNPR a trecut de Camera Senatului

 Așa cum ne-au obișnuit, de câteva săptămâni încoace, reprezentanții UNPR Olt ies în fața opiniei publice pentru a aduce la cunoștință proiectele demarate. Și duminica trecută, la sediul central al UNPR Olt, a avut loc o conferință de presă, la care au participat Emil Albotă – prim-vicepreședinte UNPR Olt și secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, Pavel Belinski – vicepreședinte UNPR Olt și vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și Cosmin Ciorei – președinte al Organizației de Tineret a UNPR Olt și vicepreședinte la nivel național.

unpr albota oct 2015Primul care a luat cuvântul la întâlnirea cu reprezentanții presei locale a fost Emil Albotă, care a vorbit despre proiectul UNPR „Primul loc de muncă”, proiect care a trecut de votul senatorilor din Parlamentul României. Dacă și deputații își dau acordul pentru demararea acestui proiect, el va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

„Ne mândrim cu acest proiect, care a reușit să adune toate partidele politice, a fost preluat de toată lumea, a trecut de prima Cameră, Senatul, având 91 voturi pentru, dintr-un total de 92. Este un proiect care vine în sprijinul tinerilor ce nu au experiență la locul de muncă, cei între 16 și 35 de ani. În proiectul de lege, se prevede ca angajatorii să primească, de la bugetul de stat, echivalentul unui salariu minim pe economie, pentru fiecare angajat, pe o perioadă de 18 luni. După cele 18 luni, angajatorul este obligat să mențină angajatul încă 18 luni. Sperăm să treacă și de Camera Deputaților, astfel încât legea să intre în vigoare din ianuarie 2016”, a spus Emil Albotă.

Prin proiectul susținut de UNPR, pe lângă subvențiile primite de la stat de către angajator, acesta este scutit de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate pentru persoanele angajate, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajatorii vor fi obligați să mențină raporturile de muncă ale tinerilor pe o perioadă de cel puțin încă 18 luni, în caz contrar, fiind obligați să restituie, în totalitate, sumele primite, plus dobânda de referință a Băncii Naționale în vigoare la data încetării raporturilor de muncă, dacă încetarea a avut loc la inițiativa angajatorului.

MÂNDRU CĂ SUNT OLTEAN

Un alt subiect pe ordinea de zi a conferinței de presă a fost acela referitor la acțiunea stradală a tinerilor progresiști, acțiune ce s-a desfășurat sâmbătă, 10 octombrie 2015, în cadrul Festivalului de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii”. Alături de Emil Albotă, Organizația de Tineret a UNPR Olt a împărțit slătinenilor sticluțe cu vin, ce aveau pe etichetă mesajul „Mândru că sunt oltean”.

„Prin această acțiune, am dorit să aducem un zâmbet pe buzele slătinenilor, având în vedere că, în această perioadă, se desfășoară și festivalul de umor. Nu am vrut să politizăm acest demers, astfel că, pe eticheta sticluțelor decorate manual, nu am pus însemnele partidului pe care-l reprezentăm. Alături de d-l Emil Albotă, am oferit un cadou simbolic, iar acțiunea s-a bucurat de foarte mare succes”, a declarat Cosmin Ciorei, președintele tinerilor progresiști din Olt.

Ionuț DUMITRESCU


1 COMENTARIU

  1. O lege populista ce devalizeaza bugetul. INTERESUL NATIONAL = UTILIZAREA EFICIENTA a BUGETULUI ! Mai interesant, si in INTERES NATIONAL, ar fi regandirea anchilozatului sistem de invatamant. Ce spuneti de un document care sa aiba drept model ” No Child Left Behind Act”?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments