AcasăPrimul tău loc de muncă EURES
Array

Primul tău loc de muncă EURES

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Ungaria, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Marea Britanie, Estonia, Cipru + 30 de organizații asociate în cadrul proiectului TMS – YfEj 5.0 (Your first EURES job), proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada februarie 2017 – februarie 2019, în care EURES NCO Italia (ANPAL) este aplicant principal.

„Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani în țările UE + Islanda și Norvegia, prin oferirea subvențiilor pentru mobilitate. Acestea se acordă pentru participare la interviu, pentru relocare, pentru curs de limbă străină, recunoașterea calificărilor și pentru stagiaturi (3 luni). Astfel, se acordă: alocație pentru interviu (în funcție de kilometri): până la 350 euro + alocație zilnică pentru subzistență: 50 euro/zi pentru maximum cinci zile; alocație pentru mutare în alt stat membru, în funcție de țara de destinație, între 700 și 1400 euro; subvenție pentru recunoașterea diplomelor și calificărilor – 400 euro; alte suporturi financiare pentru tineri, precum: curs de limbă străină – până la 2000 euro; alocație suplimentară pentru călătorie (pentru interviu) – 500 euro; alocație de subzistență pentru cursanți și ucenici – 600 euro/lună pentru maximum 6 luni. De asemenea, sunt oferite rate forfetare aplicate programelor de integrare pentru IMM-uri, pentru tinerii candidați recrutați: formare de bază (în funcție de țara de destinație), între 810 și 1620 euro, precum și formare cuprinzătoare (în funcție de țara de destinație), de 1010-2000 euro”, a declarat Marian Cristinel Cîrloganu, director executiv AJOFM Olt.

eures liProgramul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante. Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum și din Norvegia și Islanda, pe care pot aplica cetățenii români și europeni, sunt afișate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

Cei care doresc să aplice pentru acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să aibă între 18 și 35 ani; să fie cetățean al unei țări UE/SEE (Islanda și Norvegia); rezident legal într-o țară UE/SEE (Islanda și Norvegia) și aplicație pentru un loc de muncă într-o altă țară UE/SEE (Islanda și Norvegia); aplicație pentru sprijin financiar înainte de a părăsi țara, înainte de data la care este programat interviul și înainte de data începerii noului loc de muncă; sprijinul financiar nu poate fi plătit pentru aplicare retroactivă; locul de muncă pentru care s-a aplicat trebuie să aibă o durată de cel puțin 6 luni și să fie publicat pe portalul EURES; programul de lucru trebuie să reprezinte cel puțin 50% dintr-o săptămână de lucru normală; salariile și condițiile de muncă trebuie să fie în conformitate cu legislația națională și practica de pe piața muncii, precum acordurile colective sau salariul minim pe economie. Totodată, angajatorul sau alt proiect nu suportă cheltuielile pentru transport și nici pentru cazarea temporară până la primul salariu. Nu pot aplica cei care sunt angajați într-o țară și detașați în altă țară.

Se aplică pe platforma EUJOB4EU unde aplicanții trebuie să se înregistreze și să își depună CV-ul (condiție obligatorie), pe site-ul: http://www.yourfirsteuresjob.eu/

Pentru orice informații legate de program, contactați consilierii EURES din cadrul Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments