AcasăEditorialPrizonierul Motanului Felix

Prizonierul Motanului Felix

Liderul spiritual al Partidului Conservator și ayatolahul Antenelor 1, 2 și 3, turnătorul Dan Voiculescu, îi administrează lui Crin Antonescu copită după copită… În viziunea acestui intrigant național, liderul liberal este frivol, imoral și trădător…

Deși nu a rămas dator, atribuindu-i rapid lui Felix o diplomă de nerușinat, rebelul, idealistul și – mai nou – proscrisul Crin Antonescu nu mai are acea forță de contestație și acele replici-stilet, care l-au consacrat pe scena mare a politicii românești.

Comuniștii i-au stors vlaga lui Crin Antonescu… De bună voie și nesilit de nimeni, liderul liberal a rămas prizonierul unui sistem politic în care Dan Voiculescu are un cuvânt mare de spus… Un  sistem controlat pas cu pas de baronii lui Victor Ponta și atent supravegheat și supervizat de acest personaj sinistru, Motanul Felix, ale cărui gheare s-au transformat în copite. El reprezintă însemnul cel mai elocvent, pentru a defini în două cuvinte starea actuală de lucruri din România: democrație asasinată!

Pe chipul surâzător al acestui sticlete coborâtor din stirpea infamă a generalului torționar, Nicolae Pleșiță, sticlesc trufia și cruzimea unui oligarh putred de bogat, a cărui respirație fetidă a infestat mortal sângele care curge prin venele acestui USL și așa năuc… Acestui conglomerat politic căruia românii i-au dat recent diagnosticul de scleroză în plăci!

Făcând abstracție de groparii consacrați ai democrației post-decembriste românești, Iliescu, Năstase și, parțial, Traian Băsescu, niciun politician român n-a dat dovadă de atâta ingratitudine față de poporul român. Un popor docil care – iacătă – ca și Crin Antonescu, a fost atât de neinspirat, incluzându-l în destinul nostru politic pe fostul turnător al Securității lui Ceaușescu.

Ipocrit, viclean, imund, expert în lovituri pe la spate și în scenarii care țin de ablațiile adânci ale gândirii totalitare, Voiculescu nu poate da nimănui lecții de moralitate, de onoare, de consecvență, de onestitate și de bun-simț. Nici măcar lui Crin Antonescu, care a făcut multe gafe, dar care sperăm să-și fi dat seama, în ceasul al 12-lea, cu ce otrepe s-a însoțit, în dorința lui de a ajunge, cu orice preț, președintele României.

Dar, oricât ar fi gafat Antonescu, atât față de cancelariile euro-atlantice, cât și față de români, el este de preferat, în dauna celor doi coechipieri, Voiculescu și Ponta, care-și pot lua, pe bune, doctoratul în sociologia diversiunii și – respectiv – a minciunii, fără a fi nevoie să plagieze pe cineva.

La rândul său, poporului USL, cel care a avut atâtea mărețe așteptări din partea acestei triade nefaste (PSD-PNL-PC), a început să-i pută mirosul greu de speluncă, de debara și de dugheană, care se degajă din această conviețuire politică imposibilă, ce îl ține prizonier pe Crin Antonescu.

Captiv fiind, liderul PNL este conștient de faptul că o eventuală rebeliune a sa în USL l-ar scoate din jocurile care vor urma… Atât din jocul suprem, cel cu privire la fotoliul de la Cotroceni, cât și din jocul intern al PNL, mulți dintre actualii săi camarazi, în frunte cu mult mai rafinatul Tăriceanu, pregătindu-i acestuia papucii de plecare…

Așadar, cu un ochi la făină și cu altul la slănină, lui Crin Antonescu (încolțit din toate părțile) îi este greu să ia o decizie salutară, capabilă să pună capăt populismului și minciunilor deșănțate ale lui Voiculescu și Ponta. Cei doi tovarăși de aparatcik vorbesc fără rușine despre o iluzorie creștere economică, acreditând ideea – ca și Băsescu, cândva – că foamea, sărăcia și boala acestui popor sunt aducătoare de bine și de prosperitate.

Din ce în ce mai acut, Crin Antonescu conștientizează faptul că USL ne-a spulberat    speranțele, că a trăi în România lui Ponta și a lui Voiculescu e o continuă agresiune și – mai mult – că, acum când, în sfârșit, a început și el să se trezească de dimineață, face acest lucru fără niciun folos.

Repetăm și încheiem: Crin Antonescu este „arestatul” fără umbră  și prizonier al Motanului Felix, care conduce un sistem oligarhic înspăimântător, din care va ieși, în curând, șifonat rău de tot…

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments