AcasăPoliticaProf. Victor Iacobescu, candidat PMP la Primăria Slatina: Vreau să fac curățenie,...

Prof. Victor Iacobescu, candidat PMP la Primăria Slatina: Vreau să fac curățenie, în ideea de a înlătura atât gunoaiele fizice, cât și cele morale!

Pe scena politică a județului Olt, Partidul Mișcarea Populară este cea mai curată formațiune politică. O formațiune care nu a avut de-a face nici cu liberalii corupți ai lui Ioan Ciugulea, care au ciugulit din mâna liderilor PSD, nici cu unii „băieții deștepți” ai PSD, asupra cărora planează mai multe infracțiuni din Codul Penal.

Mai mult decât atât, liderul PMP Olt, Marian Vasile (primarul comunei Studina), iese la „bătaie” pentru Primăria Slatina cu un candidat curat, atât din punct de vedere moral, cât și profesional. Un candidat care va cântări greu în matematica alegerilor pentru primăria Slatina.

Pentru un partid ca PMP Olt, neinfestat cu tot felul de venetici, traseiști politici și manglitori, un partid fără scheleți în dulap, e ușor să lanseze ironii și mesaje justițiare, e la îndemână să-i judece la rece, atât pe liberali, cât și pe pesediști (fiindcă ei au făcut marele USL care ne-a adus județul și țara în halul în care arată astăzi).

De aceea, Marian Vasile n-a pregetat ca, la ultima conferință de presă, să-i critice dur pe liberali și pe pesediști pentru „mărețele lor realizări”, să-i ironizeze pe contracandidații lui Victor Iacobescu și să le sugereze liderilor PSD și PNL să facă un pact cu PMP pentru a-l susține pe candidatul partidului său, care „este de departe cel mai bun candidat pentru Slatina”.

La rândul său, Victor Iacobescu a lansat un discurs lămuritor privind intențiile social-cultural-administrative, pe care le va pune în practică, atunci când va fi primarul Slatinei noastre seculare.

pmp iacobescuActul cultural este politizat într-o manieră irațională

„Poate părea puțin ironic faptul că ne adunăm astăzi, într-o zi în care se va anunța câștigătorul Premiului Nobel pentru literatură. În aceeași zi în care debutează Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii”, ale cărui activități vor fi desfășurate și-n cadrul Bibliotecii Județene, acolo unde, duminică, se va vota președintele PSD.

Iată că, în orașul lui Eugen Ionescu, trăim o situație absurdă, în care ceea ce ar putea să însemne actul cultural, dintr-o anumită perspectivă, iată că este politizat într-o manieră irațională, din punctul meu de vedere. Este inadmisibil ca o instituție de cultură să găzduiască un asemenea eveniment, care amintește de celebrele manifestații din China sau Coreea de Nord.

Trecând la situația din Municipiul Slatina, mă bucură faptul că PMP m-a desemnat. Poate că este un act de orgoliu, dar uitându-mă la ceea ce se întâmplă pe scena politică locală, la faptul că există reticențe în a-și desemna candidații la primărie, mă bucură faptul că partidul caută soluții. Problema este că nu găsesc. Din punct de vedere politic, acest lucru mă avantajează. Mă dezavantajează, însă, în ideea în care mi-aș dori să existe contracandidați despre care să se poată spune că au o profunzime a gândirii, în așa fel încât ceea ce vom discuta, nu doar în cadrul, ci și în eventualele dezbateri sau discuții cu cetățenii din Slatina, să ajungem la un numitor comun, astfel încât să punem accentul pe transparență și pe apropierea de slătineni.

Faptul că sunt profesor și acest lucru impune, cred eu, o anumită calitate, atât morală, cât și profesională, raportându-mă, în special, la disponibilitatea, la un dialog permanent cu cetățenii, mă face să consider că sunt favorit în această cursă. Împreună cu membrii partidului, cu colegii, cu prietenii, am încercat să schițăm câteva dintre proiecte. Nu le voi spune pe toate, pentru că nu este bine să irosim toate gloanțele de la început. Deoarece sunt profesor, una dintre prioritățile mele va fi cultura, viața culturală a orașului trebuie dinamizată în așa fel încât cultura să propună un grad de civilizație specific unui oraș cu pretenții europene, în așa fel încât să nu mai existe un rabat de la ceea ce ar însemna principiile și valorile morale.

Una dintre problemele de actualitate o reprezintă piețele agroalimentare. Primesc atât mesaje, dar și din discuțiile cu cetățenii, în special cei din zona Zahana, sunt foarte nemulțumiți în aceea ce înseamnă strada Macului. S-au organizat și au depus la primărie, însă erau încă într-o stare de incertitudine în ceea ce ar însemna răspunsul favorabil, în așa fel încât să nu mai existe acele aglomerări de populație. Au fost probleme cu sosirea mașinii de salvare, în acea zonă.

Totodată, problema câinilor comunitari este una destul de actuală. Consider că autoritățile locale trebuie să se implice mult mai mult și nu să plimbe câinii comunitari dintr-o comună în alta. Se spune că se face, pentru ca acel adăpost să cheltuiască din ce în ce mai puțini bani. Sunt un iubitor de animale, țin foarte mult la câini, dar principala preocupare trebuie să fie siguranța slătineanului. În momentul în care voi veni la primărie, o dată, maxim la două săptămâni, voi merge să vizitez adăpostul de câini. Este o promisiune pe care o voi onora.

Legat și de viața educațională a orașului, știți că există consiliul județean al elevilor. O dată la două săptămâni, vreau să am contacte atât cu reprezentanții elevilor, cât și cu profesori, pentru că aceasta este meseria mea, pentru a vedea care sunt problemele. Bineînțeles că pe majoritatea le cunosc și să nu uităm că tinerii de astăzi sunt din ce în ce mai tentați de alcool, de țigări și de droguri. Vreau ca Slatina să fie un oraș curat. Este păcat de copiii noștri să fie influențați de aceste substanțe.

Aș vrea să pun accentul pe ceea ce va însemna această curățenie, în ideea de a înlătura gunoaiele atât fizice, cât și cele morale.”

LINIA ÎNTÂI


6 COMENTARII

 1. Va multumim ca ne faceti reclama la antiemetice.Va vom sponsoriza in campanie.

 2. Ma regasesc in Domnul Iacobescu. Are reactii identice cu ale mele atunci cand ma privesc in oglinda.

 3. Il concurati la demagogie , din nefericire cu succes, pe Mot Parrot Emil !

  Incompetenta PSD exista prin INCOMPETENTA competitorilor. ( N.B. :’ a exista ‘= “a fi” prin accident.

  Comparati-va cu Andrei Iordache, si mai nou cu Emil Albota!

  Va reamintesc!

  Carlo M. Cipolla, Legile fundamentale ale imbecilitatii umane (Humanitas, 2014)

  1. ,, Numarul indivizilor imbecili in viata este mereu si in mod inevitabil subestimat de toata lumea.”

  2. ,, Probabilitatea ca un anumit individ sa fie imbecil este independenta de orice alta insusire a respectivei persoane.”

  3. ,, Un imbecil este o persoana care cauzeaza pierderi unui alt individ sau grup de indivizi , fara a castiga nimic in schimb, uneori chiar suferind pierderi de pe urma actiunilor sale.

  4. ,, Non –imbecilii vor subestima intotdeauna influenta negativa a imbecililor. Indeosebi, non-imbecilii vor uita mereu ca , indiferent de moment, loc sau circumstanta, a avea de a face si/sau a te asocia cu imbecilii se va dovedi cu siguranta o mare greseala.”

  5. ,, Imbecilul este cel mai periculos tip de persoana.” Corolar: ,,Imbecilul este mai periculos decat un raufacator.”

  Conform Legii a Doua ,un procent din cei care voteaza sunt imbecili, iar posibilitatea de a vota le ofera tuturor ocazia remarcabila de a le cauza pierderi altora fara a cistiga nimic in schimb, prin mentinerea numarului de imbecili la putere.

 4. În societatea contemporană, cultura a fost trecută în plan secund de factorii sociali, economici si politici, astfel că o manifestare culturală a devenit un fel de „rara avis” în ultima perioadă. E frumos să visăm o relansare a culturii prin spirit, poate se vor remodela constiintele. Până atunci, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de aparitia unei cărti care să pună problematici existentiale si să asteptăm noi „recidive literare”…

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments