AcasăProgres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor
Array

Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor

Conform unui comunicat de presă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt aduce în fața opiniei publice stadiul la care se află Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, proiect în care Oltul este partener.

Campania a debutat la începutul acestui an și se referă la identificarea și recrutarea persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca obiectiv principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști. Scopul proiectului îl constituie creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunităților, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

ingrijire copii netÎncepând cu 1 ianuarie 2019 și până în prezent, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, 114 cereri de evaluare, de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Dintre acestea, au fost evaluate 109, iar 5 sunt în curs de evaluare.

37 de persoane au urmat cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist, în urma căruia au obținut și atestatul de asistent maternal profesionist. 31 dintre aceste persoane au fost deja angajate, cu Contract Individual de Muncă, de către DGASPC Olt.

Din cele 109 de cereri evaluate, 37 au primit aviz favorabil, 72 fiind respinse sau persoanele care le-au depus au renunțat. Respingerile și renunțările la cerere au avut ca temei neîndeplinirea de către persoanele care le-au depus a condițiilor necesare pentru a fi atestate ca asistenți maternali profesioniști.

DGASPC Olt face, în continuare, apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să se prezinte la sediul instituție noastre, din municipiul Slatina, str. Drăgănești nr. 7, județul Olt – Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments