AcasăActualitateProgres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor

Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectului „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar, desfășoară, începând cu 1 ianuarie 2019, o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca principal obiectiv reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023 și până în prezent, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, 23 cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, cinci cereri fiind evaluate favorabil, cinci cereri sunt în curs de evaluare, iar 13 cereri au fost respinse.

De la începutul anului și până în prezent, au fost angajați opt asistenți maternali profesioniști.

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat cinci primării din județul Olt, cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora, pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens, promovând Proiectul „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

„Întrucât în anul 2023, obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC Olt face, în continuare, apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura, prin fax, la nr. 0249/412.692, telefon nr. 0372/713.562, 563, 564, 565, 0349/408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro, cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații, privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, a declarat Cristian Nicolae Lungu, coordonator județean al proiectului.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular