AcasăActualitateProiect pentru tinerii de etnie romă

Proiect pentru tinerii de etnie romă

Recent, în sala video din cadrul Prefecturii Olt, a avut loc prezentarea proiectului „„Me and you we are a big family” derulat de Asociația „Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale”, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Olt. Au participat la această întâlnire reprezentanți ai administrațiilor publice locale, lideri locali romi și reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate.

„Scopul principal al proiectului a vizat combaterea discriminării în rândul a 34 de tineri de etnie romă, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din 5 țări participante: România, Turcia, Lituania, Spania și Polonia, prin metode de educație nonformală”, a declarat Cătălin Ștefan Rotea, prefectul județului Olt.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește: promovarea principiului egalității pentru tineri; dezvoltarea capacității educaționale a tinerilor prin asigurarea unui mediu  intercultural; conștientizarea tinerilor de importanța familiei europene, toleranța față de semenii noștri și diminuarea stereotipurilor xenofobe sau rasiste; excluderea privilegiilor și a discriminării într-un cadru transparent de colaborare, dar și dezvoltarea capacității educaționale. De asemenea, se dorește eliminarea sentimentelor rasiste și xenofobe în rândul tinerilor participanți la proiect; promovarea activităților ce se adresează minorităților rome, precum și dobândirea de deprinderi necesare respectării și promovării diversității culturale și a cetățeniei active.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments