AcasăBreviar parlamentarProiectul deputatului Cătălin Grecu, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, a...

Proiectul deputatului Cătălin Grecu, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, a fost adoptat!

O nouă reușită pentru Cătălin Grecu, deputat PSD, prin adoptarea, în data de 5 septembrie a.c., proiectului legislativ cu privire la modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Propunerea a venit după ce, în ultima perioadă, în țara noastră, se înregistrează un fenomen îngrijorător, care a luat amploare și care pune în pericol viitorul familiilor. Este vorba despre creșterea numărului de persoane care au dezvoltat dependență de jocurile de noroc, atât adulți, cât și minori.

Prin acest proiect, se dorește o localizare clară a spațiilor în care se pot desfășura aceste activități, constituind, totodată, și o măsură de prevenire a dependenței de jocurile de noroc. Intervențiile legislative vizează instituirea unor interdicții, impunerea unor condiții suplimentare privind licențierea și autorizarea, precum și măsurile coercitive corespunzătoare.

„Se dorește ca spațiul propus pentru locurile cu jocuri de noroc să fie situat la cel puțin 50 m de limita teritorială a orașului, municipiului sau a comunei, inclusiv a municipiului București. De asemenea, spațiul propus să nu fie situat la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea, sau în incinta acestora. Se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care, datorită amplasării, ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes, cum ar fi intrarea în imobile, pasaje pietonale, spații ale mijloacelor de transport în comun etc.

În localitățile cu mai puțin de 5.000 locuitori, nu se poate acorda autorizație de exploatare a jocurilor de noroc”, a declarat Cătălin Grecu.

Nerespectarea prevederilor constituie contravenție și se sancționează, cu amendă, de la 50.000 lei, la 100.000 lei.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments