AcasăPoliticaProiectul USL este să transforme Oltul într-un pașalâc USL

Proiectul USL este să transforme Oltul într-un pașalâc USL

Alături de Siminica Mirea, președintele PDL Olt, Gheorghe Flutur,  secretar-general PDL, Raluca Turcan – vicepreședinte PDL, Rareș Niculescu și Traian Radu Ungureanu, europarlamentari PDL, președintele Vasile Blaga și-a expus proiectul politic în vederea luptei sale pentru a rămâne pe fotoliul de președinte al PDL. Au fost prezenți la această cinstită adunare peste 200 de membri și „simpatizanți” ai PDL, cu opțiuni diferite în privința celui care merită să ocupe funcția de lider suprem peste ceea ce a mai rămas din PDL-ul de altădată. Adunarea a fost animată de discursurile liderilor centrali, care au criticat – la unison – apucăturile comuniste ale actualei puteri USL. N-au lipsit nici diversiunile puse la cale de adversarii politici ai PDL, fapt atestat de „discursul” unui intrus din sală (probabil pesedist) care a cerut demisia lui  Băsescu. Știrea astfel fabricată și regizată de meseriași în falsificarea realității a fost preluată ca atare de presa puterii, spre cinstea și mândria celor care au pus la cale atacul de dezinformare, care trebuia să sune așa: „Pedeliștii de la Olt au cerut demisia lui Băsescu!”

Părerea noastră este că utilizând astfel de trucuri ieftine, nu poți adormi la nesfârșit vigilența electoratului și încet-încet acesta se va trezi din somnolență și va avea puterea să disceană și să descifreze (mai repede decât ar crede USL) adevărul gol-goluț despre actuala struțo-cămilă de la guvernare.

blaga 1

Siminica Mirea, președinte PDL Olt:

Îl susțin pe d-l Blaga, pentru stabilitate în partid

 „După cum știți, în această perioadă, partidul nostru se află la începutul unui nou drum, la finalul căruia PDL trebuie să revină la guvernare. Nu doar pentru că acest obiectiv reprezintă țelul oricărei formațiuni politice, ci pentru ca România să iasă din criza în care pare că se afundă din ce în ce mai mult. Pentru acest lucru, avem nevoie de o guvernare de dreapta, o guvernare a PDL sau de o structură politică construită în jurul PDL.

În cursa pentru președinția partidului s-au înscris până acum: d-l președinte Vasile Blaga, d-na deputat Elena Udrea și d-na europarlamentar Monica Macovei.

Vreau să vă spun că eu îl susțin, la președinția partidului, pe d-l Vasile Blaga și cred că și dvs. gândiți la fel. D-l președinte Vasile Blaga este singurul lider care poate reconstrui PDL. Îl susțin pe d-l Vasile Blaga, pentru stabilitate în partid. Pentru că avem nevoie în partid de oameni curajoși, oameni care să pună interesele partidului mai presus de interesele personale. Avem nevoie de oameni care să reconstruiască partidul pe temelii solide… Să nu uităm că d-l Vasile Blaga este omul care a avut curajul să preia partidul după pierderea guvernării!”

Vasile Blaga, președinte PDL:

Îmi propun un PDL unit

„Proiectul meu politic este susținut atât de oameni cu foarte multă experiență în partid, alături de care am câștigat foarte multe bătălii, oameni ca d-l Flutur, d-l Stolojan, d-l Florea, d-l Hava și mulți alții, dar și oameni tineri, în care și eu și partidul ne punem mari speranțe: Raluca Turcan, Andreea Paul, Rareș Niculescu, Traian Ungureanu și mulți alții.

Îmi propun un PDL unit. Nu mai suntem la putere, nu mai apasă pe noi răspunderea guvernării. Avem obligația să reconstruim acest partid de la firul ierbii, astfel încât să recâștigăm încrederea românilor și să recâștigăm viitoarele alegeri. Și împreună cu dvs. vom reuși acest lucru! Dar pentru asta trebuie să fim uniți. Numai uniți vom putea revitaliza acest partid și îl vom aduce în jurul valorilor care ne-au consacrat ca să câștigăm atâtea și atâtea bătălii. Iar eu am fost, sunt și voi fi, vă garantez, președintele unui Partid Democrat Liberal unit.

Îmi propun un PDL puternic, care să câștige alegerile generale viitoare și să intre pe ușa din față la guvernare. Un partid care trebuie să-și aleagă cu mare grijă viitorii parteneri de guvernare. Vom câștiga alegerile mult mai repede decât credeți! Am mare încredere în dumneavoastră!”

blaga 2

Gheorghe Flutur, secretar-general PDL:

Modernizarea Slatinei s-a făcut în Guvernarea PDL

„Partidul Democrat Liberal este un partid democratic, transparent, care are o competiție firească la conducere. Avem trei moțiuni… Cred că pentru democrație și pentru sănătatea acestui partid este un mare câștig să există această competiție de idei. Care echipă este mai bună, aceea să conducă în următorii ani partidul. Construcția unui partid nu trebuie făcută de un singur om… E vorba de echipă, și astăzi Vasile Blaga prezintă aici o moțiune care vorbește foarte mult de echipă și de demnitatea partidului.

În altă ordine de idei, chiar dacă unii colegi ai noștri au trecut la PSD, trebuie să ne aducem aminte că modernizarea Municipiului Slatina și o mare parte din investiții s-au făcut în guvernarea PDL. Acum știi să dai doar cu pietre în partidul și guvernul care a făcut ceva pentru această zonă. Am avut și noi păcatele noastre, dar hai să recunoaștem ceea ce a făcut acest partid! Sunt unul dintre semnatarii acestei moțiuni, pentru că simt că este o moțiune a oamenilor realiști. Vă invit, respectând moțiunea și pe ceilalți candidați, să dați un vot Moțiunii Vasile Blaga.”

Raluca Turcan, vicepreședinte PDL

Multă muncă la firul ierbii…

„Mă bucur mult să fiu în mijlocul dvs. și să văd un PDL însuflețit aici, la Slatina. Aș vrea ca această competiție din PDL să fie una a soluțiilor de dreapta și nu una a criticilor dintre colegi. Nu trebuie să câștige bătălia pentru președinția PDL acela care-și critică mai tare colegii, ci acela care reușește să-i adune pe colegi în jurul unui scop comun. Eu cred că Vasile Blaga este acela care poate să unifice toți oamenii de calitate din PDL. Pentru relansarea partidului avem nevoie de reconstrucție. Reconstrucția însemnă muncă multă la firul ierbii… Însemnă sprijin pentru oamenii, cu adevărat, valoroși. Însemnă deschiderea partidului pentru oameni noi, care doresc să ne ajute și să se dedice românilor. Dar, totodată, pentru reconstrucție ai nevoie de oameni care să cunoască și să iubească PDL. În opinia mea, Vasile Blaga este acela care poate să facă reconstrucția Partidului Democrat Liberal, pentru că este PDL sută la sută. Vă rog, ca pe 23 martie, să alegeți soluția corectă și dreaptă pentru PDL. Și eu cred că această soluție este Vasile Blaga.”

Traian Radu Ungureanu, europarlamentar PDL:

România este în pericol

 „Pe moțiunea noastră scrie: PDL, politica dincolo de lozinci. Ce înseamnă asta? Însemnă să iei realitatea așa cum e și să lucrezi cu ea. Nu cu vorbe, nu cu lozinci… O lozincă se referă la faptul că România este condusă de un regim de stânga. Nu! România este în pericol. Este în pericol fiecare județ, fiecare localitate, fiecare gospodărie… Ca s-o spunem p-a dreaptă, în realitate, proiectul USL este să transforme județul Olt într-un pașalâc USL. Dacă un om este uselist și acesta are în proprietate o vacă, atunci USL o înscrie și pe vacă în partid.

PDL este un partid al soluțiilor. Atunci dacă este un partid al soluțiilor, PDL trebuie să găsească o soluție și pentru conducerea sa. Și soluția este aici lângă dvs.: Vasile Blaga! Trebuie să începe reconstrucția, iar  liderul îl avem, urmează convenția, iar după convenție urmează munca.”

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments